Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΑΤΑ της πώλησης του Ο.Λ.Θ.

502 Views
Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΑΤΑ της πώλησης του Ο.Λ.Θ. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΑΤΑ της πώλησης του Ο.Λ.Θ.

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΚΑΤΑ της πώλησης του  Ο.Λ.Θ.

Υπέρ του Δημόσιου χαρακτήρα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, τάχθηκε εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία στη διάρκεια της 8ης Τακτικής Συνεδρίασής του, τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου 2014.
Μετά την κήρυξη έναρξης της Συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την ανάγκη λήψης απόφασης για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και την έθεσε σε ψηφοφορία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα το κατεπείγον του θέματος σύμφωνα με το άρθ. 67 παρ. 7 του Ν. 3852/2010.
Κατόπιν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους του ΟΛΘ, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΒ, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στην Εκπρόσωπο εργαζομένων του ΟΛΘ.
Με βάση τα παραπάνω ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν σχετικά με το θέμα.
Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη:
·       την προφορική πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη
·       τις προφορικές προτάσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
·       την υπ’ αρ. 809/2013 ΑΔΣ
·       το νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 3360/τ. Β΄/2012 και ΦΕΚ 190/τ. Β΄/2013)
·       τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
·       το άρθρο 75 του Ν. 3463/2006 «Αρμοδιότητες – Άσκηση αρμοδιοτήτων Δήμων και Κοινοτήτων» το οποίο συμπληρώθηκε με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 «Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων»
και μετά από διαλογική συζήτηση προχώρησε στη λήψη της παρακάτω απόφασης, με βάση τις διατάξεις των άρθρων 65, 67, 69 του Ν. 3852/2010
 
Με την απόφαση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο εμμένει στο ψήφισμα που εξέδωσε  τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 (υπ’ αρ. 809/2013 ΑΔΣ) που έχει ως εξής:
 
«Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης» Α.Ε.
Θεωρεί ότι πρέπει να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Λιμένος Θεσσαλονίκης ,με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης -σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα- στη διαχείριση των λιμενικών υποθέσεων, των υποδομών και των εγκαταστάσεών του.
Συμφωνεί στην παραχώρηση χρήσεων, εμπορικών δραστηριοτήτων και λειτουργιών σε εγνωσμένης αξίας και κύρους επενδυτές – παραχωρησιούχους που διαθέτουν μακρά εμπειρία στη διαχείριση και ανάπτυξη Λιμένων ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστική θέση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, αλλά, να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή