Χωρίς λεωφορεία για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη

1277 Views
Χωρίς λεωφορεία για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη Χωρίς λεωφορεία για 24 ώρες η Θεσσαλονίκη

 


Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται από χθες οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μετά τη στάση εργασίας που εξήγγειλαν από τις 19.00 μέχρι το τέλος της βάρδιας.

Σήμερα η απεργία είναι 24ωρη και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Τα δρομολόγια της νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής N1 KTEΛ – Αεροδρόμιο καθώς και η υπηρεσία μετακίνησης των ΑμΕΑ θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Αιτία η τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή για εκχώρηση δρομολογίων στα ΚΤΕΛ

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν πίσω καλούν  το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει την τροπολογία με την οποία εκχωρεί δρομολόγια του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ και να προχωρήσει σε διαβούλευση με τους εργαζόμενους, αλλά και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΔΣ πρόκειται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να λάβει αποφάσεις για τις επόμενες ημέρες. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11 και θα γίνει παρουσία εργαζομένων, στα γραφεία του Οργανισμού.
 
ΟΑΣΘ: Απεργία χωρίς αιτία
«Απεργία χωρίς αιτία» χαρακτήρισε την κινητοποίηση των εργαζομένων η διοίκηση του ΟΑΣΘ. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς αναφέρεται ότι «με τη συγκεκριμένη τροπολογία σε καμία περίπτωση δεν θίγονται εργασιακά δικαιώματα και φυσικά ούτε τίθενται σε αμφισβήτηση οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Ο.Α.Σ.Θ.».

Επισημαίνεται δε ότι «τα ΚΤΕΛ οφείλουν και αυτά να εκτελούν έργο όχι με τη λογική του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού φορέα, αλλά με την ανάληψη του αναλογούντος ρίσκου. Δεν είναι δυνατόν το ρίσκο να το επωμίζεται αποκλειστικά το Δημόσιο και οι ιδιώτες να απολαμβάνουν κέρδη εκ του ασφαλούς».

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Αθώος ή ένοχος» με απόφαση κοινού και εμφανείς αδυναμίες... Είδαμε & σχολιάζουμε
«Αθώος ή ένοχος» με απόφαση κοινού και εμφανείς αδυναμίες... Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 4267 Views

Μία παράσταση με σασπένς και αγωνία με τους θεατές να επηρεάζουν την πλοκή ...και αλλά... Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο