Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς προετοιμασίας για τον «Νυχτερινό»!

886 Views
Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς προετοιμασίας για τον «Νυχτερινό»! Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς προετοιμασίας για τον «Νυχτερινό»!

Τρεις εβδομάδες απέμειναν για τη μεγαλύτερη φθινοπωρινή γιορτή αθλητισμού της Βόρειας Ελλάδας και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα για τον Protergia 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!
 
Η πόλη ζει και αναπνέει για το νυχτερινό πάρτυ δρόμου του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου, όπως αποδεικνύουν και οι αυθόρμητες δηλώσεις ανθρώπων κάθε ηλικίας, συστηματικά αθλούμενων και μη, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού στην Εκκίνηση, για να τρέξουν, να περπατήσουν και να διασκεδάσουν μαζί, ως μία μεγάλη παρέα!
 
Νέοι και νέες, αλλά και οικογενειάρχες, μίλησαν στο επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube, αποκάλυψαν τι σημαίνει γι’ αυτούς ο «Νυχτερινός» και μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους, στις συνεντεύξεις που έδωσαν στο περιθώριο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
 
Να τι είπαν, μεταξύ άλλων, στις αυθόρμητες απαντήσεις τους για τη διοργάνωση που θα αποτελέσει το γεγονός της χρονιάς για τη Βόρεια Ελλάδα:
 
- «Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση, είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα της συμμετοχής σ’ αυτόν τον αγώνα, που αποτελεί μία ομαδική δράση. Εγώ θα συμμετάσχω για άλλη μια χρονιά και καλώ τους πάντες να τρέξουν μαζί μας! Μικροί, μεγάλοι, παιδιά, να έρθουν όλοι!»
 
- «Επειδή πλέον είμαι πατέρας, συμμετέχω πιο πολύ για τα παιδιά μου και για να έρθω σε επαφή με τον αθλητισμό! Είναι επίσης μία ευκαιρία να γνωρίσουμε τη Θεσσαλονίκη αλλιώς, αλλά και ένα βήμα για να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στην άκρη  και να αρχίσουμε να κινούμαστε με τα πόδια ή με ποδήλατο»
 
- «Ο αθλητισμός είναι πάνω απ’ όλα... Να τρέξουμε και να το απολαύσουμε πραγματικά όλοι μας, γιατί είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Θα το καταλάβουν όλοι, μόλις ζήσουν αυτή την εμπειρία!»
 
- «Είναι ένας αγώνας υγείας πάνω απ’ όλα, συμμετέχουν όλες οι ηλικίες και είναι κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο, επειδή σου δίνει την ευκαιρία να τρέξεις μέσα στην πόλη. Δεν υπάρχει κάτι πιο υγιεινό από έναν βραδινό περίπατο, ακόμα και για όσους δεν μπορούν να τρέξουν»
 
- «Τρέχω κάθε χρόνο, τόσο στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ. όσο και στον Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ των 42 χλμ.. Είναι διοργανώσεις πού έχουν πια μπει στη ζωή μας!»
 
- «Ο Νυχτερινός είναι ό,τι καλύτερο! Να τρέξουν όλοι χωρίς δεύτερη σκέψη!»
 
Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Protergia 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.
 
O Protergia 6ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί  υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.
Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.
 

Θα είμαστε όλοι εκεί! 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη