Μπαλαρίνες για ρεκόρ Guinness στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας

743 Views
Μπαλαρίνες για ρεκόρ Guinness στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας Μπαλαρίνες για ρεκόρ Guinness στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας

 Μπαλαρίνες για ρεκόρ Guinness στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας

Η Θεσσαλονίκη τιμά την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου και θα δοκιμάσει να σπάσει το ρεκόρ Guinness της Νέας Υόρκης 

Πόσες μπαλαρίνες μπορούν ταυτόχρονα να ανέβουν στις πουέντ, στις ομπρέλες της Νέας Παραλίας - θα μετρήσει η Θεσσαλονίκη το Σάββατο, την 1η Οκτωβρίου (17.30), την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου. 

Το  Ρεκόρ  Guinness 

Τον Αύγουστο του 2010, στο Central Park της Νέας Υόρκης, καταγράφηκε το παγκόσμιο ρεκόρ: ο μέγιστος αριθμός χορευτών σηκώθηκε ταυτόχρονα στις μύτες των πουέντ τους. Οι γραφικές φωτογραφίες διαδόθηκαν παντού στο διαδίκτυο και το flash-mob ακούστηκε σε όλον τον πλανήτη. Όμως, ο στόχος της Νέας Υόρκης ήταν να μαζευτούν χιλιάδες μπαλαρίνες -  και τελικά ήρθαν μόνο 241 άτομα! 
«Το πήραμε σαν πρόκληση. Θα μπορέσει άραγε η Θεσσαλονίκη να μαζέψει περισσότερους χορευτές;» - δηλώνει ηΤατιάνα Γκορόντνιαγια, διαχειρίστρια της εταιρίας C-D-P Group (Grishko.gr) που εδώ και 5 χρόνια ασχολείται με την προώθηση του μπαλέτου στην Ελλάδα. 

Συμμετοχές από όλη την Β. Ελλάδα
 
H εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα μπαλέτου, μόλις ανέβηκε στο Facebook, έγινε viral: διαδώθηκε από εκατοντάδες χορευτές και πολλές σχολές μπαλέτου σε όλη την Β. Ελλάδα. Οι σχολές χορού της Δράμας, Ξάνθης, Βέροιας και Σερρών διοργανώνουν γκρουπάκια από τις μαθήτριές τους για να έρθουν και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση. Υπάχρει πολύ μεγάλη πιθανότητα η Θεσσαλονίκη να μαζέψει περισσότερους χορευτές από την Νέα Υόρκη, ακόμη και αν δεν πρόκαιται να καταγραφεί αυτό το flash-mob σαν ρεκόρ Guinness. «Η διαδικασία της καταγραφής στο βιβλίο ρεκόρ προϋποθέτει μια χρονοβόρα διαδικασία – έτσι, φέτος θα κάνουμε την «πρόβα» και εφόσον πετύχει, τότε του χρόνου τέτοια εποχή θα καταγράψουμε το ρεκόρ επίσημα!» - δηλώνει η κα Γκορόντνιαγια.  

Οι «σκληρές» πουέντ 

Τα παπούτσια πουέντ είναι, μάλλον, το «ρομαντικό» υπόδημα που έχει σκεφτεί ο άνθρωπός. Η ίδια η κατασκευή του υποδήματος επιτρέπει στην χορεύτρια να «απογειωθεί» από την επιφάνεια της σκηνής, αφού την ακουμπά μόνο με τις μύτες των ποδιών της. Οι πρώτες πουέντ εμφανίστηκαν το 1831 και μέχρι και σήμερα δεν έχουν αλλάξει την εμφάνισή τους. Κάτω από το πρώτο επίπεδο, από το τρυφερό σατέν χρώματος σομόν, κρύβονται παραπάνω από 50 λεπτομέρειες από χαρτί, ύφασμα, λινάτσα και κόλλα – το κάθε παπούτσι είναι φτιαγμένο εξ’ολοκλήρου στο χέρι. Η χρήση των πουέντ είναι επικίνδυνη για την πορεία της σωματικής μας ανάπτυξης και επιτρέπεται μόνον σε άτομα άνω των 11 ετών, μετά από τουλάχιστον 3 χρόνια προετοιμασίας και υπό την επίβλεψη επαγγελματία καθηγητή. 

Η εταιρεία C-D-P Group (Grishko.gr) έχει ως στόχο της την διάδοση του μπαλέτου, αλλά και της κουλτούρας της χρήσης των πουέντ στην Ελλάδα.

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 4132 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή