Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει όψη ο Σταθμός Μαρτίου – Απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες, ολοκληρώνονται τα έργα

1555 Views
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει όψη ο Σταθμός Μαρτίου – Απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες, ολοκληρώνονται τα έργα Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει όψη ο Σταθμός Μαρτίου – Απομακρύνθηκαν οι λαμαρίνες, ολοκληρώνονται τα έργα

 

Εντελώς αλλαγμένη είναι πλέον η περιοχή γύρω από τον Σταθμό Μαρτίου του Μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το εργοτάξιο και οι λαμαρίνες γύρω από αυτό απομακρύνονται και η γειτονιά αλλάζει όψη.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Grtimes.gr, «ανάσα» τόσο στους κατοίκους όσο και στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Μαρτίου, δίνει η σημερινή απομάκρυνση των λαμαρινών, από το εργοτάξιο του Μετρό στον Σταθμό Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, καθώς η οδός Σόλωνος, στο κομμάτι της προς τα δυτικά, από ώρα σε ώρα θα δοθεί στην κυκλοφορία.

Σε εξέλιξη εργασίες στα πέριξ του σταθμού
Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη κάποιες εργασίες διαγράμμισης και διαμόρφωσης για τις απαραίτητες ράμπες ΑΜΕΑ, ώστε τα πεζοδρόμια να είναι προσβάσιμα, ενώ το μόνο που θα απομείνει είναι κάποιες εργασίες μικρότερης κλίμακας, όπως η τελική διαμόρφωση των παρτεριών.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως η οδός Σόλωνος Μαρτίου κατεύθυνση τα δυτικά θα δοθεί στην κυκλοφορία διευκολύνοντας σημαντικά την κίνηση των αυτοκινήτων στην περιοχή αλλά και συνολικά στην Θεσσαλονίκη.

Έτσι λοιπόν η οδός Σόλωνος θα διαθέτει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις οδούς Φιλελλήνων και Χαλκιδικής θα διεξάγεται πλέον κανονικά μέσω της Σόλωνος.


Επίσης, τμήμα της οδού Φιλελλήνων επανέρχεται στην αρχική, προ έργων, κατάσταση, μεταξύ των οδών Κρήτης και Χαλκιδικής με φορά κίνησης προς την οδό Κρήτης.

Όσον αφορά την οδό Σόλωνος από το ύψος της Μαρτίου προς τα Ανατολικά, το συγκεκριμένο εργοτάξιο καθώς είναι εξαιρετικά χρήσιμο για μεγάλο κομμάτι του συνολικότερου έργου, θα παραμείνει για αρκετό διάστημα ακόμη.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Μετρό Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο