«Μαγεμένες Γιορτές» στη Θεσσαλονίκη με Πρωτοψάλτη, Φουρέιρα, Σαββόπουλο κ.ά. Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 1/12/2019- 6/1/2020.

3582 Views
«Μαγεμένες Γιορτές» στη Θεσσαλονίκη με Πρωτοψάλτη, Φουρέιρα, Σαββόπουλο κ.ά. Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 1/12/2019- 6/1/2020. «Μαγεμένες Γιορτές» στη Θεσσαλονίκη με Πρωτοψάλτη, Φουρέιρα, Σαββόπουλο κ.ά. Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων 1/12/2019- 6/1/2020.

 

.

Το λογότυπο και το πρόγραμμα των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων με τον εμβληματικό τίτλο «Μαγεμένες Γιορτές», παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Σκοπός μας είναι να μην αποτελεί μόνο το φθινόπωρο εποχή της Θεσσαλονίκης, με τη ΔΕΘ, τον Άγιο Δημήτριο και τα Φεστιβάλ, αλλά να είναι και ο Χειμώνας» τόνισε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη φετινή διοργάνωση είναι οι δημότες της πόλης και οι επισκέπτες κάθε ηλικίας να ζήσουν κάτι διαφορετικό, σε μια προσπάθεια εκτός όλων των άλλων τόνωσης της αγοράς στο κέντρο της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Άγιος Βασίλης των «Μαγεμένων Γιορτών» θα αναζητηθεί από αύριο ανάμεσα στους πολίτες με μια αγγελία! Επίσης, στόχος είναι το λογότυπο των Χριστουγέννων να γίνει κτήμα όλων, να το αγαπήσουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες, να κυριαρχεί στα καταστήματα και τα social media. “Θέλουμε να συμβάλλουμε στο city branding. Θα δημιουργηθούν hashtags για να κυκλοφορήσει η πόλη στο διαδίκτυο και να γίνει πιο ελκυστική και αναγνωρίσιμη” δήλωσε ο κ. Ζέρβας, ενώ όπως είπε το Δημοτικό Συμβούλιο θα τραγουδήσει τα κάλαντα και θα μοιράσει δώρα σε ευπαθείς ομάδες.

.
Οι εκδηλώσεις που αναμένεται να διαρκέσουν από 1η Δεκεμβρίου 2019 έως την 6η Ιανουαρίου 2020, θέτουν στο επίκεντρο τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια και έχουν ως σημείο αναφοράς τον άξονα της Αριστοτέλους. Θα κορυφωθούν στις 7/12 με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους με μια εντυπωσιακή γιορτή στην οποία θα πρωταγωνιστούν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ομάδα Piandaemonium με 12 πιάνα επί σκηνής μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Σάκης Τανιμανίδης.

Η μεγάλη κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου με την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα περιλαμβάνει Drums Performance με τον Γιώργο Κλουντζό, συναυλία των Fortissimo με συνοδεία στα κρουστά του Νίκου Βαργιαμίδη και συναυλία της Ελένης Φουρέιρα. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Σερβετάς.

Στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κ. Ζέρβας δήλωσε ότι η προετοιμασία ξεκίνησε από την επομένη των  εκλογών του περασμένου Ιουνίου και ότι για τον εορτασμό του 2020 η προετοιμασία θα ξεκινήσει από τις 7 Ιανουαρίου, έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να γιορτάζει τα Χριστούγεννα και ο Δήμος να μπει πλέον στο χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών. «Είναι μια λαμπρή ευκαιρία, να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στους κατοίκους, να υπάρξει μια αισθητική αναβάθμιση και να επικρατήσει ένας ευρωπαϊκός αέρας στην πόλη» ανάφερε χαρακτηριστικά.
 
Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στο συναινετικό κλίμα που υπήρξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην υπερψήφιση του σχεδίου εορτασμού των Χριστουγέννων από 43 εκ των 45 δημοτικών συμβούλων. Επισήμανε επίσης ως σημαντικό το γεγονός ότι το σχέδιο αγκαλιάστηκε από όλα τα επιμελητήρια και τους φορείς της πόλης. «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που έχουμε όλους τους φορείς της πόλης δίπλα μας και δεν τους έχουμε δίπλα μας μόνο επαινώντας μας, αλλά βοηθώντας και με οικονομική ενίσχυση» είπε, τονίζοντας ότι ο φετινός σχεδιασμός δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τα προβλεπόμενα, καθώς όλα γίνονται με την επίτευξη χορηγιών.

.
Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε «πολιτική επιλογή» την τοποθέτηση του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Δικαστηρίων «γιατί θέλουμε να κάνουμε πράξη την πολιτική μας βούληση να έχουμε καλές χρήσεις εκεί που οι κακές χρήσεις δημιουργούν παραβατικότητα και εγκληματικότητα». Όπως ανέφερε, ήδη η περιοχή έχει καθαριστεί, θα φωτίζεται όπως δεν φωτιζόταν ποτέ και θα έχει θα έχει ασφάλεια όχι μόνο για την εξασφάλιση των όποιων εγκαταστάσεων βρίσκονται εκεί αλλά ακριβώς για να αισθάνεται ο πολίτης και ο επισκέπτης ασφαλής σε μια περιοχή που είναι από τις ωραιότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης, κάτω από την Ρωμαϊκή Αγορά και στην προοπτική αυτού του σημαντικού μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους.

«Είμαστε σε συνεργασία με όλους τους φορείς, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό ούτως ώστε να έχουμε χώρους φωτισμένους και καθαρούς, να έχουμε μια Αριστοτέλους η οποία πραγματικά θα πρέπει να λάμπει αυτές τις μέρες και θα πρέπει να βάλει την Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο» κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Μηνάς Θεοχαρίδης, υπεύθυνος οπτικής επικοινωνίας του project των Χριστουγέννων, παρουσίασε το λογότυπο το οποίο έχει αναφορά στα τέσσερα χρώματα (κόκκινο, μπλε, πράσινο και χρυσό) και ήρθε για να… παραμείνει και τις επόμενες χρονιές: «Το λογότυπο θέλαμε να έχει ένα μοντέρνο και μαζικό χαρακτήρα συγχρόνως, να αγγίζει το σύνολο των ηλικιών και τάξεων στην πόλη καθώς και τους επισκέπτες που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στο όνομα «Μαγεμένες γιορτές», τόνισε ότι αφενός αποσκοπούν στη θεσμοθέτηση του εορτασμού και αφετέρου έχει σημείο αναφοράς τα διάσημα γλυπτά της ρωμαϊκής κιονοστοιχίας της Θεσσαλονίκης, που αποτελούν ίσως και το σημαντικότερο έργο της αρχαιότητας το οποίο δεν βρίσκεται στην πόλη. Έτσι, ενσωματώνει το νέο χριστουγεννιάτικο θεσμό με την πολιτιστική κληρονομιά και εναρμονίζει ιστορία, πολιτισμό και μαγεία γιορτών μαζί. Τέλος, όπως είπε, το όνομα έχει και ένα παιχνίδι με τη λέξη μαγεμένες και μαγικές, ενώ για το σχέδιο πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το αρχιτεκτονικό πλάνο για τον εορταστικό διάκοσμο του άξονα της Αριστοτέλους.

Η Κέλλυ Μιμηκοπούλου, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού, παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων: «Ζήσε τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι φέτος το σύνθημά μας,  γι αυτό δουλεύουμε εδώ και λίγους μήνες και με αυτόν τον στόχο θέλουμε να υλοποιήσουμε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα  ώστε οι γιορτές μας στην πόλη να είναι Μαγεμένες!» δήλωσε.

Μαγεμένες γιορτές λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και δρώμενα για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για τους μικρούς φίλους έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό 3 θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών Αγάπιος Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot».

«Η μαγιά των Χριστουγέννων», «Η Χριστουγεννιάτικη μπουγάδα», «Ζητείται ξωτικό για το χριστουγεννιάτικο τσίρκο», «Οι αλμυροί κουραμπιέδες» είναι μερικές από τις παιδικές παραστάσεις, ενώ στα θεματικά σπιτάκια περιλαμβάνονται «Το σπίτι του αγίου Βασίλη», «Το εργαστήριο μαγεμένων» και το «Εκπαιδευτήριο των ξωτικών». Ο οικοδεσπότης του χωριού θα υποδέχεται καθημερινά τους μικρούς μας φίλους και θα αναγγέλλει τα δρώμενα της ημέρας.
.
Άναμμα φώτων χριστουγεννιάτικου δένδρου στις δημοτικές κοινότητες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

1/12/2019 Δ’ Κοινότητα
2/12/2019 Γ Κοινότητα στον πεζόδρομο της πλατείας  Ρομφέη  – μουσικά σχήματα του Ωδείου Άνω Πόλης.
3/12/2019 Ε’ Κοινότητα στη βίλλα Μορντωχ.
4/12/2019 Τριανδρία
5/12/2019 Β Κοινότητα στην Πλατεία Γαλοπούλου.
.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

.

7/12/2019 - Πλατεία Αριστοτέλους:
Άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στις 7.00 μμ με το  σάλπισμα από τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα κόρνα της Φιλαρμονικής.
 
-Συναυλία με τους Piandaemonium,  6 πιάνα – 12 πιανίστες. Άριες από λυρικούς τραγουδιστές με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης
 
-Συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης
 
8/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
Άναμμα δένδρου στο χριστουγεννιάτικο χωρίο και συναυλία με τη Josephine.
Παρουσιαστής Σωτήρης Καλλιβάτσης.
 
9/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
– Faros Music Band, Μουσικό Σχήμα από το Φάρο του Κόσμου
 
10/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
–Μουσικό Σχήμα Ωδείου Α. Πόλης
 
11/12/2019: Πλ. Δικαστηρίων:
– Μουσικό Σχήμα SAX-NOUVEAU 10 σαξόφωνα «SAX in Christmas”
 
12/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
–Τραγουδάμε τον Πόντο, Ορχήστρα Θεόφιλου Πουταχίδη.
.
14/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
–Μουσικό Σχήμα SAX-NOUVEAU 10 σαξόφωνα «SAX in Christmas”.
.
15/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
-Συναυλία  Αναστάσης  Ραμμος
.
17/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
-Μουσικό Σύνολο Σύγχρονου Ωδείου
 
18/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
- Μουσικό Σύνολο «1000 Φωνές»
 
19/12/2019 -  Πλατεία Αριστοτέλους:
-Συναυλία Διονύσης Σαββόπουλος.
 
22/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
-Συναυλία των Alcatrash
 
24/12/2019
-Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από χορωδίες σε κεντρικά σημεία της πόλης
 
27/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
-Μουσικό σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα»
 
28/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
-Χορωδία ΤΕΕ & Χορωδία Συλλόγου Επανομής
 
30/12/2019 - Πλ. Δικαστηρίων:
-Ρεμπέτικη Κομπανία – Εθελοντές Βαφοπουλείου.
 
31/12/2019 - Πλατεία Αριστοτέλους:
-DRUMS PERFORMANCE από Γιώργο Κλουντζό,
-Συναυλία των FORTISSIMO  με συνοδεία στα κρουστά από τον Νίκο Βαργιαμίδη, Πυροτέχνημα.
-Συναυλία με την Ελένη Φουρέιρα
Παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς
 
Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.00 πλην της τελευταίας που θα ξεκινήσει στις 23.30

.

.

Δείτε αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
       

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη