Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Η μεγάλη αλλαγή σιγά - σιγά στην πράξη...

1085 Views
Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Η μεγάλη αλλαγή σιγά - σιγά στην πράξη... Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά: Η μεγάλη αλλαγή σιγά - σιγά στην πράξη...

Από εβδομάδα σε εβδομάδα, το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ο εγκαταλελειμμένος δημόσιος χώρος των 340 στρεμμάτων, μεταμορφώνεται στο Μητροπολιτικό Πάρκο του πρασίνου, του πολιτισμού, της ιστορίας, της αναψυχής. Με επίκεντρο τον άνθρωπο, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Παύλου Μελά, σχεδίασε και υλοποιεί, υπό την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών, μια ιστορικά μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ στην πράξη, που θα δημιουργήσει νέες σχέσεις με το περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του ΜΠΠΜ.

Την τελευταία εβδομάδα (14-26 Φεβρουαρίου), συνεχίστηκαν οι εργασίες ανανέωσης και προστασίας της υφιστάμενης βλάστησης, με κοπή δέντρων (πεύκα, ακακίες, λιγούστρα) καθώς και σχολαστικά κλαδέματα σε πεύκα μεγάλης ηλικίας, κυρίως στην περιοχή της μνήμης, στην ‘’πλατεία’’ με την εμφατική παρουσία των δύο ιστορικών κτιρίων στρατωνισμού Α2 και Α3 του πρώην στρατοπέδου.

Επίσης, ξεκίνησε η κατασκευή ενός σημαντικού έργου υποδομής και συγκεκριμένα, του αγωγού αποχέτευσης ομβρίων, ενώ διαμορφώνεται το νοτιοανατολικό άκρο του πάρκου, κοντά στην οδό Δαβάκη, με σχετικά έντονες υψομετρικές διαφορές. Οι εργασίες αφορούν στη μεταφορά και εναπόθεση χώματος, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο, ομαλό, ασφαλές, οριζόντιο ανάγλυφο εδάφους για την περιοχή που θα φιλοξενήσει χρήσεις αναψυχής και δημιουργικής απασχόλησης, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.


«Είμαστε συγκινημένοι, γιατί ένα πρώην στρατόπεδο που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά, μέσα στον αστικό ιστό, περνά σε μια νέα εποχή. Το έργο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και απόδοση σε Κοινή χρήση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά», που ξεκίνησε πριν από τρεις μόλις μήνες, είναι μόνο η αρχή των εμβληματικών παρεμβάσεών μας για τη δημιουργία του ΜΠΠΜ, ενός ισχυρού πόλου ανάπτυξης του τόπου μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει άμεση σχέση με τα ζητήματα της κοινωνίας και οφείλει να επιλύει όχι μόνο τα αυτονόητα, τα μικρότερα, τα καθημερινά που απασχολούν τους κατοίκους αλλά και τα μεγαλύτερα, αυτά που μοιάζουν να έχουν τελματώσει. Δεν υποσχόμαστε ‘’γενικώς και αορίστως’’, δεν αναζητούμε δικαιολογίες, εργαζόμαστε σοβαρά, με σχέδιο και αποτελέσματα, για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας», σημειώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης για την ικανοποιητική πορεία των εργασιών στο υπό δημιουργία ΜΠΠΜ.
 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
με 0 Σχόλια 1350 Views

Μια μοναδική μουσική αναδρομή στο μελωδικό κι ευαίσθητο έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Είδε η Μαρία Γρηγοριάδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη