«Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας στον Λευκό Πύργο… Μη χαίρεστε για προβολή πρόκειται…

780 Views
«Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας στον Λευκό Πύργο… Μη χαίρεστε για προβολή πρόκειται… «Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας στον Λευκό Πύργο… Μη χαίρεστε για προβολή πρόκειται…

«Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας στον Λευκό Πύργο… Μη χαίρεστε για προβολή πρόκειται…

Επ' ευκαιρία του εορτασμού της 30ης επετείου της αδελφοποίησης της Θεσσαλονίκης και της Μελβούρνης, η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα διοργανώνει την Παρασκευή 20 Ιουνίου στις 20:00 στον Λευκό Πύργο την προβολή του έργου «Η Λίμνη των Κύκνων» από το Μπαλέτο της Αυστραλίας, σε πρωτότυπη χορογραφία του Αυστραλού χορογράφου παγκόσμιου κύρους Graeme Murphy. Το εν λόγω έργο έχει δεχτεί διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως ως πολιτιστικό προϊόν υψηλής αισθητικής και πρωτοτυπίας.
Στην προβολή θα παραβρεθεί η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 κα. Μαρία Πασχαλίδου.
«Η Αυστραλία έχει μία από τις πιο ποικιλόμορφες κοινωνίες στον κόσμο, με έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς και ανθρώπους από όλες τις γωνιές του πλανήτη, που διαμορφώνουν την ταυτότητα και το πολιτισμό μας. Ανάμεσά τους πολλοί Έλληνες. 
Η αδελφοποίηση της Μελβούρνης και της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει τις στενές σχέσεις των δύο πόλεων, που βασίζονται στη σημαντική παρουσία ελληνισμού στην Μελβούρνη, αλλά και στον έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα των δύο μητροπόλεων. 
Οι Αυστραλοί καλλιτέχνες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητα της χώρας μας και χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης για την καινοτομία, το ταλέντο και το δυναμισμό τους. Παράδειγμα αποτελεί το Μπαλέτο της Αυστραλίας», επισημαίνει σε μήνυμά της, με αφορμή την εκδήλωση, η Πρέσβης της Αυστραλίας κα. Τζένη Πολυξένη Μπλούμφιλντ.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο