ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ.

1702 Views
 ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ. ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ. 

Έργα Μότσαρτ, Μπραμς, Στράους και κορυφαίων συνθετών πλημμύρισαν το προαύλιο του 3ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 σε μια ξεχωριστή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
 
Η Κ.Ο.Θ., σε συνεργασία με τη Μονάδα Συμβουλευτικής Κρατουμένων Θεσσαλονίκης του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, έπαιξε κλασική μουσική για τους κρατούμενους του σωφρονιστικού καταστήματος αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η μουσική και ο πολιτισμός απευθύνονται σε όλους χωρίς διακρίσεις. Η συναυλία της Κ.Ο.Θ. στο σωφρονιστικό κατάστημα εντάσσεται στο πρόγραμμα συναυλιών σε ιδρύματα και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα δρώμενο από τους κρατούμενους που παρακολουθούν το πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και την ανάγνωση μηνυμάτων κατά των ναρκωτικών. Στη συνέχεια η Κ.Ο.Θ., υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αθανάσιου Σουργκούνη, παρουσίασε την Εισαγωγή από την όπερα Απαγωγή από το Σεράι και τη Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα, μέρος Α΄(MoltoAllegro) του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, τον Ουγγρικό χορό αρ. 5 του Γιοχάνες Μπραμς, τη Δωδεκανησιακή Σουίτα αρ. 1 μέρος Ε’ (Andantinoquasiparlando) και μέρος ΣΤ’ (Andante lento-Allegro vivo ma non troppo) του Γιάννη Κωνσταντινίδη,το Intermezzo και το LesToreadorsαπό τη Σουίτα αρ. 1 της όπερας Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ και το έργο Πιτσικάτο Πόλκα των Γιόχαν και Τζόζεφ Στράους.  
 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Βουλευτής του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου, ο Διευθυντής του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Διαβατών Τάσος Παπαδόπουλος και ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Χρήστος Βέττας.
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος συναυλιών κοινωνικού χαρακτήρα η Κ.Ο.Θ. πραγματοποίησε από τις 20 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2015 συναυλίες στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων» στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, στο Παιδικό Χωριό SOS στο Πλαγιάρι, στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στη Σίνδο και στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο