1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας στη ΔΕΘ

960 Views
1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας στη ΔΕΘ 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας στη ΔΕΘ

 

1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Δήμου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ 

 
Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την επωνυμία Thess Clean -Thess Green, που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, ανοίγει τις πύλες του από τις 2-4 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στο Περίπτερο 16.

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά, φιλοδοξεί να εξοικειώσει τους δημότες της πόλης με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, βάζοντας στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τρίπτυχου της Κυκλικής Οικονομίας, δηλαδή τη μείωση απορριμμάτων, την επανάχρηση και την ανακύκλωση υλικών.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει την πρωτοπορία του στο θέμα της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα, αφουγκράζεται τα αιτούμενα της ευαισθητοποίησης των δημοτών του, δηλαδή της αλλαγής νοοτροπίας σχετικά με την απόρριψη των αστικών αποβλήτων και της στροφής προς μία ορθολογικότερη, «πράσινη» διαχείρισή τους.
.
.
Το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλης μορφής παράλληλες εκδηλώσεις, κατάλληλες για όλες τις ηλικίες: ημερίδες ανοιχτές στο κοινό, παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, θεματικά και δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις, διαγωνισμούς, Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες κ.ά.

Σημειώνεται πως η είσοδος στο Φεστιβάλ, όλες τις ημέρες λειτουργίας του, θα είναι δωρεάν ενώ, παράλληλα, θα διατίθεται και ελεύθερο πάρκινγκ.
 
 
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – το γνωστό σύστημα του Μπλε Κάδου, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση.
 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔΕΘ - Ηelexpo

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή