Εκδήλωση στην Καλαμαριά για τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

619 Views
Εκδήλωση στην Καλαμαριά για τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο Εκδήλωση στην Καλαμαριά για τα 46 χρόνια από το πραξικόπημα στην Κύπρο

 


 
Η 20η Ιουλίου 1974 αποτελεί την πιο τραγική σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα. Αυτή τη μέρα, πριν από 46 χρόνια, η Τουρκία, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις εισέβαλε στο νησί της «Αφροδίτης», σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 46 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου 2020   στις 8.30 το βράδυ.
 
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους,  ο  Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, Σπύρος Μιλτιάδης, εκπροσωπώντας την  Κυπριακή Δημοκρατία, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης  αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη. 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο διαμορφώνεται ως εξής:
 
-      Στις   8.30 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων» που βρίσκεται δίπλα στο Ναό.
Θα ακολουθήσει χαιρετισμός -καλωσόρισμα   του δημάρχου   κ. Δαρδαμανέλη και αμέσως μετά  η κεντρική ομιλία του Γενικού Πρόξενου κ. Μιλτιάδη αλλά και χαιρετισμοί επισήμων. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από το συγκρότημα της ΄Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Καλαμαριά

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη