Κορωνοϊός: Κοινωνικές υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς

1617 Views
Κορωνοϊός: Κοινωνικές υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς Κορωνοϊός: Κοινωνικές υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια προσφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς

 

.
 
 
Η κοινωνική υπηρεσία που δημιουργήθηκε και λειτουργεί στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  «Μείνε στο σπίτι -είμαστε εδώ για εσάς με ένα τηλεφώνημα», στηρίζει ηλικιωμένους και ανήμπορους, δίνει λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, ενώ παράλληλα   αποφεύγονται και  οι  άσκοπες μετακινήσεις.
 
Η υπηρεσία αυτή  εξυπηρετεί τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα της τρίτης ηλικίας αλλά και τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια.
 
Για θέματα προμήθειας τροφίμων  μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2313 314 502, ενώ για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο: 2313 314 499.
 
Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και αλληλεγγύης για γονείς και εφήβους στο Δήμο Καλαμαριάς
 
Η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για γονείς και εφήβους δημιουργήθηκε στo πλαίσιo της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Καλαμαριάς και αποτελεί μια προσπάθεια στήριξης των γονιών και εφήβων, κατά την περίοδο της κρίσης την οποία διανύουμε λόγω του Covid-19.
 
Στη γραμμή 2313 314 573 μπορούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 10.00 – 13.00 και 18:00 – 20:00, να απευθύνονται γονείς και έφηβοι οι οποίοι έχουν ανησυχίες σε σχέση με τον κορωνοϊό και νιώθουν ότι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της έκτακτης συνθήκης των κλειστών σχολείων και της ανάγκης προσαρμογής σε νέους τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητας, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης, συνεχίζει το έργο της σε αυτές τις νέες και δύσκολες συνθήκες.
 
Ειδικοί ψυχολόγοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τις οικογένειες, τους γονείς και τους εφήβους που βιώνουν αυτή την ψυχολογική πίεση των φόβων και των περιοριστικών μέτρων.
 
Εξιδεικευμένοι επιστήμονες με απεριόριστη διάθεση για στήριξη και αλληλεγγύη, συνδράμουν γονείς και μαθητές που ζουν επιπρόσθετα με το άγχος και την πίεση της αβεβαιότητας, σε σχέση με τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη γενικότερη λειτουργία των σχολείων.
Η έκτακτη κατάσταση θα ξεπεραστεί με υπευθυνότητα και αισιοδοξία.
 
 
Ο Δήμος Καλαμαριάς στηρίζει και εξυπηρετεί εξ αποστάσεως τους δημότες
 
Οι πολίτες μπορούν από σήμερα και όλες τις ημέρες της εβδομάδας και τις ώρες 10.00 -13.00 και 18.00 – 20.00 να καλούν την τηλεφωνική γραμμή διαχείρισης κρίσης για τον κορονοϊό, 2313 314 444, προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά με τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και για την διεκπεραίωση των αιτημάτων τους μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς, σε όλη τη διάρκεια αυτής της επίμαχης περιόδου.
 
Επιπλέον, με αφορμή τον φόβο και την ανησυχία των δημοτών στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού στο σπίτι, θα παρέχεται ψυχολογική στήριξη, σε όσους τη χρειάζονται, μέσα από την τηλεφωνική γραμμή 2313 314 509.
Οι δημότες μπορούν να καλούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή τις ώρες 7.00 έως 15.00, προκειμένου ψυχολόγος του Δήμου, να τους παράσχει στήριξη, γιατί σε αυτό τον πόλεμο πρέπει να κερδίσουν οι δυνάμεις ζωής.

 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο