Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Καλαμαριά

529 Views
Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Καλαμαριά Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Καλαμαριά

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Καλαμαριά.

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση  που θα δώσει την ευκαιρία σε γονείς και μαθητές Λυκείου να πάρουν απαντήσεις  στα ερωτήματα που τους απασχολούν για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και τις επιλογές τους, για τη συνέχιση των σπουδών τους και μάλιστα μέσα στο Νέο πλαίσιο που διαμορφώνει  το εξεταστικό σύστημα, οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης.
 
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό «Θέατρο Χηλής» (Χηλής και Τριπόλεως γωνία).
 
Διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί & καθηγητές θα ενημερώσουν τους μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων και τους γονείς τους, σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται στη σημερινή κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, των ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών, της οικονομικής κρίσης αλλά και της δια βίου μάθησης.
 
Στόχος της εκδήλωσης είναι οι μαθητές και οι γονείς τους να αποκτήσουν τις πληροφορίες εκείνες που θα τους βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις σχολές που παρουσιάζουν κάποια ιδιαιτερότητα, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα καθώς και τις τάσεις της αγοράς εργασίας. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές θα μπορέσουν  πιο σίγουροι να επιλέξουν τη σχολή και το επάγγελμα που τους ταιριάζει.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη