Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου (πρόγραμμα εκδηλώσεων)

10960 Views
Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου (πρόγραμμα εκδηλώσεων) Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022: Θεατρικές & μουσικές παραστάσεις στο θέατρο Κήπου (πρόγραμμα εκδηλώσεων)

 

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας στο 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Mε 21 μουσικές και 8 θεατρικές παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας υποδέχεται το κοινό το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους γιορτινή διάθεση κατά τις μέρες του καλοκαιριού.
«Χαίρομαι που το όραμά μας για το Φεστιβάλ Καλοκαιριού γίνεται χρόνο με τον χρόνο όλο και πιο ουσιαστικό, εξελίσσεται σε έναν πολιτιστικό θεσμό που στηρίζει και νέους και τοπικούς καλλιτέχνες και συγχρόνως παρέχει στην πόλη παραστάσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας», ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά την παρουσίαση σήμερα (03/06) του προγράμματος του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού. 

Όπως πρόσθεσε ο Δήμαρχος, «το Φεστιβάλ Καλοκαιριού γίνεται ακόμη ένας πόλος έλξης επισκεπτών, που πέρα από τις παραστάσεις θα μπορέσουν να απολαύσουν τη φιλοξενία της πόλης, τα μνημεία της, να διασκεδάσουν και φυσικά να γευτούν τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης σε κάθε γωνιά της –ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είμαστε η γαστρονομική πρωτεύουσα της Ελλάδας με τη σφραγίδα της Unesco».
«Βάζουμε ψηλά τον πήχη και στόχος μας είναι να προσφέρουμε στην πόλη και στους επισκέπτες της έναν πολιτιστικό θεσμό ποιοτικό, εμπνευσμένο, δημιουργικό, που αξιοποιεί τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα Φεστιβάλ που θα γίνει σήμα κατατεθέν για την πόλη και το φετινό πρόγραμμα είναι πολυσυλλεκτικό, πλούσιο και συνεργατικό», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη. Παραγωγές υψηλής αισθητικής και ποιότητας
Με σημείο αναφοράς το Θέατρο Κήπου και στόχο να αναδείξει και να φιλοξενήσει η πόλη όσο το δυνατόν περισσοτέρους καλλιτέχνες και δημιουργούς, το φετινό Φεστιβάλ προσφέρει 29 παραγωγές μουσικής και θεάτρου. Το πρόγραμμα συνδυάζει το κλασικό με το σύγχρονο, τη νοσταλγία με τη δυναμική και την ενέργεια των νεανικών σχημάτων.

Χαρακτηριστικά του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού είναι τα μεγάλα αφιερώματα, η συμμετοχή νεανικών σχημάτων της πόλης, οι μεγάλες θεατρικές παραγωγές και δράσεις στο Θέατρο Κήπου, στον Κήπο των Γλυπτών και στον Κήπο των Εποχών αλλά και η μουσική σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το 3ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού ξεκίνησε με ένα μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου και θα κλείσει με ένα επίσης μεγάλο αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη μοναδική φωνή του Γιάννη Μπέζου και της Ελένης Δημοπούλου. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διήμερο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από τα 10 μπουζούκια της Δόμνας και τους Κατιφέ, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης θα γεμίσει με γνωστές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη κεντρικά σημεία της πόλης στις 2 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τη μνήμη του.
Στη φετινή του διοργάνωση, το Φεστιβάλ Καλοκαιριού φιλοξενεί μουσικούς του δρόμου και performers που θα αφηγηθούν τις πιο όμορφες ιστορίες για τρεις μέρες στον Κήπο των Εποχών. Πρόκειται για το Buskers Festival, ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που ξεκίνησε από τη Φερράρα της Ιταλίας και έχει αναπτυχθεί σε  μεγάλες πόλεις. Είναι ένα νέο πολιτιστικό γεγονός, που γίνεται κάθε χρόνο στο Εδιμβούργο στη Βαρκελώνη, στη Νέα Υόρκη και αλλού. Σε αυτό το πλαίσιο μουσική, χορός, θέατρο, παντομίμα, stand up comedy και ταχυδακτυλουργοί παρασύρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες σε μια πολυσυλλεκτική εμπειρία, που θα κορυφωθεί στις 21 Ιουνίου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
25. 5   -   8.9
 
Μουσική
·    25.5 Συναυλία- Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο
· 5.6 Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης-Αφιέρωμα Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος
·  19.6, 20.6, 21.6   Τhessaloniki Buskers Festival _ Park Edition
·    21.6   Πυξ Λαξ
·   21.6   Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης-Αφιέρωμα Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
·   22.6   Panx Romana
·  23.6   Στίχοιμα &Planet Of Zeus
·   24.6   Vodka Juniors & Solmeister
·   25.6   12ος Πίθηκος &Guests
·   26.6 Saske, Mente Fuerte, Sigma, Leaderbrain, Sidarta
·   27.6   Θραξ Πανκc & Banda Entopica
·  28.6   1000Mods &special guests Bonzai
·  29.6   Social Waste &Βουκολική Διαταραχή
·  30.6   Παύλος Παυλίδης &Hotel Alaska,
·  special guests Lemonostifel
· 1.7    Locomondo, Opening Act Μη ’Ασματα
· 2.7   Septicflesh, special guests M3MΦ1S
·  11.7   Σταύρος Μπαϊράμης
·   1.9 , 2.9 Συναυλία -Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
1.9 Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας
2.9 Κατιφέ
2.9 Συναυλία Φιλαρμονική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης-Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
·  8.9   Συναυλία-Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ, ερμηνεύουν ο Γιάννης Μπέζος και η Ελένη Δημοπούλου
 
Θέατρο
 
·  8.7,9.7 Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
·  12.7,13.7   Κατά Φαντασίαν Ασθενής, του Μολιέρου
·  21.7, 22.7, 23.7 Γυάλινος Κόσμος, του Τενεσί Ουίλιαμς
·   25.7, 26.7 Ακούω ήχον κώδωνος, του Μποστ
·  27.7, 28.7 Η μεγάλη πλεκτάνη, του Τζόρντι Γκαλθερόν Φερέ
·  25.8 Γείτονες από πάνω,του Σέσκ Γκέϊ
·  28.8 Αγγέλα Παπάζογλου
·   30.8, 31.8 Εκτός Ελέγχου, του Αρκά
 
 
Κυριακή 5.6, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημοσθένης Φωτιάδης
Σολίστ: Οδυσσέας Τσακαλίδης, βιολί
 
Με ήχους και εικόνες από τη φύση η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022 κλείνοντας μουσικά τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της συναυλία θα προβάλλεται το φωτογραφικό οδοιπορικό με τίτλο «Thess Animals» για την πανίδα στα περιαστικά δάση της Θεσσαλονίκης που δημιούργησε ο βιολονίστας και φωτογράφος Μάριος Δαδούδης.

Πρόγραμμα:
· Felix Mendelssohn Bartholdy: Eισαγωγή Εβρίδες
· AntonioVivaldi: «To Καλοκαίρι» από το έργο Οι τέσσερις εποχές, κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων
· Ludwig van Beethoven:Β’ Μέρος από τη Συμφωνία αρ.6 σε φα μείζονα, έργο 68 («Ποιμενική»)
· Ottorino Respighi: Σουίτα «Τα πουλιά»
 
Είσοδος ελεύθερη
 
Κυριακή 19.6, Δευτέρα 20.6, Τρίτη 21.6
Τhessaloniki Buskers Festival _ Park Edition
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Νέα Παραλία, Κήπος των Εποχών
Είσοδος ελεύθερη

Ένα τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ δρόμου, αποτελεί το νέο σημείο συνάντησης για πλανόδιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μουσική, θέατρο, χορός αλλά και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, Θέατρο Σκιών, παντομίμα, Stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας, θα αποτελέσουν το μέσο αφήγησης των πιο όμορφων καλοκαιρινών ιστοριών, στην καρδιά της πόλης.

Στο πρότυπο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης, street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στον Κήπο των Εποχών στις 19 Ιουνίου 2022 για να παρασύρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης σε μια μοναδική πολυσυλλεκτική εμπειρία, η οποία θα κορυφωθεί στις 21 Ιουνίου Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.
 
 
Τρίτη 21 Ιουνίου, 21.30
Συναυλία
ΠΥΞ ΛΑΞ
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Οι Πυξ Λαξ δεν έπαψαν ποτέ να μας κρατούν συντροφιά σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Είναι παρόντες στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν ξέχασαν την τέχνη τους. Δε μας άφησαν ποτέ μόνους.
«Κόντρα φύσηξε ο καιρός/κόντρα η εποχή» αλλά η πίστη τους στον Άνθρωπο παραμένει ζωντανή. Σε αυτόν πιστεύουν και σε αυτόν απευθύνονται. Γι’ αυτόν τραγουδούν και γι’ αυτόν επιστρέφουν στη σκηνή το καλοκαίρι του 2022.

Τιμή εισιτηρίου 13€ - Προπώληση
 
Τρίτη 21.6
Συναυλία
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
Διεύθυνση Ορχήστρας: Κλεάνθης Ζαρίμπας
Ικτίνου με Τσιμισκή, 20.00-20.20
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, 20.30-20.50
Πλατεία Αριστοτέλους, 21.00-21.20
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κλεάνθη Ζαρίμπα, γιορτάζει για μία ακόμη χρονιά την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γεμίζοντας μελωδίες τους δρόμους της πόλης. Σε τρία κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα προσφέρει στους περαστικούς ένα ευχάριστο πρόγραμμα με αγαπημένα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.
 
Τετάρτη 22.6, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
PANX ROMANA
Street Mode Live Sessions 2022
Οι Panx Romana, " σημαίνουν συναγερμό” και μας προσκαλούν σε ένα οδοιπορικό 40 ετών, με μουσικές ιστορίες ελευθερίας, από την "Διατάραξη Κοινής Ησυχίας" μέχρι σήμερα, σε μία μεγάλη γιορτή για ανήσυχα παιδιά. Tο όνομα του συγκροτήματος αποτελεί παραποίηση της λατινικής φράσης Pax Romana, που σημαίνει Ρωμαϊκή Ειρήνη. Η πρόσθεση του “n”, κάνει το Pax να ακούγεται ως ο πληθυντικός αριθμός του punk, έτσι που θα μπορούσε πολύ ελεύθερα να μεταφραστεί σε Ρωμιοί πάνκηδες.

Τιμή εισιτηρίου 10€- Προπώληση
 
Πέμπτη 23.6,   21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
ΣΤΙΧΟΙΜΑ& PLANET OF ZEUS
Street Mode Live Sessions 2022
Δύο από τα επιδραστικότερα σχήματα της ελληνικής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής οι PlanetofZeus και οι Στίχοιμα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μουσική σύμπραξη με το ροκ και την undergroundrap μουσική να γράφουν ιστορία.

Τιμή εισιτηρίου 11€ - Προπώληση
.
Παρασκευή 24.6,   21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
VODKA JUNIORS & SOLMEISTER
Street Mode Live Sessions 2022
Τρία χρόνια, 918 μέρες και μία πανδημία μετά, ο πολεμικός μουσικός θίασος των VodkaJuniors επιστρέφει. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν η ηρεμία πριν την καταιγίδα. Θυελλώδη moshpits, παθιασμένα sing-alongs, και μια αίσθηση πως βρίσκεσαι στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή, δεν αργούν να αναζωπυρώσουν την φλόγα που σιγοκαίει στις ψυχές του all-things-punk κουαρτέτου από την Αθήνα και να μετατρέψουν τη συναυλία τους σε μία μεγάλη γιορτή.

Τιμή εισιτηρίου 11€ - Προπώληση
 
Σάββατο 25.6, 21.30
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
12ος Πίθηκος & guests
Street Mode Live Sessions 2022
Ο 12ος Πίθηκος παρουσιάζει τον νέο του δίσκο "Para Siempre" αφιερωμένο στη μνήμη δύο πολύ κοντινών του φίλων που έφυγαν μέσα στο 2020, τον Pyroh και τον Delou. Ένας από τους πλέον παραγωγικούς και πρωτοπόρους καλλιτέχνες του ελληνικού hip-hop, ένας ειλικρινής εκφραστής των ανησυχιών μιας γενιάς που ακόμα παλεύει και μιας άλλης, νεότερης, που δυσκολεύεται να δει το μέλλον της. Μαζί του στην σκηνή ο DJ Waif οι τρομπετίστες Captain P και Αχιλλέας, ο Κώστας από τους Bad Movies στα τύμπανα, καθώς και αρκετοί καλεσμένοι, παλιοί και νέοι συνεργάτες

Τιμή εισιτηρίου 10€ - Προπώληση
.
Κυριακή 26.6, 20.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
SASKE, MENTE FUERTE, SIGMA, LEADERBRAIN, SIDARTA
Street Mode Live Sessions 2022
Tο πλέον ανανεωτικό μουσικό ρεύμα που έχει κατακτήσει τα charts, με σαρωτική απήχηση και αυξανόμενη επιτυχία, εκπροσωπείται στα LiveSessions του Θεάτρου Κήπου από μια σειρά κορυφαίων artists. Saske και MenteFuerte θα έχουν το lead σε μια συναυλία, στην οποία θα δώσουν το παρόν και οι Sigma, Sidarta και Leaderbrain, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ποια είναι η πιο hot μουσική τάση στην Ελλάδα του 2022!

Τιμή εισιτηρίου 13€ - Προπώληση
 
Δευτέρα 27.6, 21.30
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
ΘΡΑΞΠΑΝΚC & BANDA ENTOPICA
Street Mode Live Sessions 2022
Οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC είναι συγκρότημα με καταβολές από την περιοχή της Θράκης. Με κύρια εργαλεία την γκάιντα, το νταούλι και την ηλεκτρική κιθάρα, θα μας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Μαζί τους η BANDAENTOPICA, η παραδοσιακή μπάντα του δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

Τιμή εισιτηρίου 10€ - Προπώληση
 
Τρίτη 28.6, 21.15
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
1000MODS
Special guests: BONZAI
Street Mode Live Sessions 2022
Με επιρροές από τους BlackSabbath, ColourHaze, KyusskaiMC5, οι 1000MODS αποτελούν μια από τις πλέον καταξιωμένες ελληνικές μπάντες στον χώρο του stonerock. H ονομασία τους είναι λογοπαίγνιο του τόπου καταγωγής τους, το Χιλιομόδι Κορινθίας. Μαζί τους οι Bonzai, ένα μουσικό σχήμα αγνού heavyrock'n'roll, διανθισμένου με stoner, fuzz και ψυχεδελικές αναφορές.

Τιμή εισιτηρίου 11€ - Προπώληση 
 
Τετάρτη 29.6, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
SOCIAL WASTE & ΒΟΥΚΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Street Mode Live Sessions 2022
Τύμπανα, ποντιακή λύρα, γκάιντα, λαούτο, μπάσο και τρία μικρόφωνα που ραπάρουν ασταμάτητα και οργώνουν τη σκηνή. Οι SocialWaste   δεν είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο τόσο στην εγχώρια όσο και στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή, ειδικότερα όταν οι στίχοι και οι μουσικές τους έχουν αυτή την ιδιαίτερη, μεσογειακή αλλά και παγκόσμια ταυτότητα που χαρακτηρίζει το χιπ-χοπ της Μεσογείου. Μαζί τους η Βουκολική Διαταραχή, μια “παραδοσιακοδημοτικορεμπέλικη” χοροεσπερίδα μέχρι εξαντλήσεως των τραγουδιστικών αποθεμάτων, παιγμένη ροκ και ενορχηστρωμένη Βαλκανοβουκολικά.

Τιμή εισιτηρίου 10€ - Προπώληση
 
Πέμπτη 30.6, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & HOTEL ALASKA
Special guests LEMONOS TIFEL
Street Mode Live Sessions 2022
Ο Παύλος Παυλίδης με τη νέα του μπάντα, τους Hotel Alaska, παρουσιάζουν ένα ανανεωμένο δυναμικό πρόγραμμα με επιλογές από όλη τη δισκογραφία του, από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τον τελευταίο του δίσκο "Το Μαύρο Κουτί" που κυκλοφόρησε στις αρχές του Δεκέμβρη του 2021. Νέα προσέγγιση και καινούριες ενορχηστρώσεις δίνουν μια φρέσκια εικόνα στα τραγούδια του. Μαζί τους σε guest εμφάνιση οι Lemonostifel, τα γνωστά Λεμόνια. Στη Φρουτοπία υπήρχαν και οι κακοί της υπόθεσης. Δύο εργοστάσια. Το Κομποστάλ, εκεί τα φρούτα γίνονταν κομπόστες και το Lemonostifel, όπου γίνονταν αναψυκτικά. Πρόστυχα ρομαντικοί (όπως πάντα) και πιο ανώριμοι από ποτέ (όπως πάντα) μας προκαλούν, προσκαλώντας μας σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η γη είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη.

Τιμή εισιτηρίου 11€ - Προπώληση
.
Παρασκευή 1.7, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
LOCOMONDO
Opening Act Μη Άσματα
Street Mode Live Sessions 2022
Η μουσική που ανέδειξε τους Locomondo είναι μία μίξη από Reggae, Ska, Latin, Rock, καθώς και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς. Με τους στίχους του Μάρκου Κούμαρη και τραγούδια όπως "Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα", "Μαγικό χαλί", "80’s" το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα σταματήσουμε να χορεύουμε! Μαζί τους οι Μη Άσματα, ένα κωμικό/μουσικό πρότζεκτ που παρουσιάζουν ο Αλέξανδρος Χαριζάνης και ο Θάνος Αυγερινός. Ένα πάντρεμα stand up comedy κειμένου με διάφορα είδη μουσικής αφήγησης.

Τιμή εισιτηρίου 11€ - Προπώληση
 
 
Σάββατο 2.7, 21.30
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
SEPTIC FLESH
special guests M3MΦ1S
Street Mode Live Sessions 2022
Από τους πιο συνεπείς και επιτυχημένους πρεσβευτές του ελληνικού metal σε όλο τον πλανήτη, οι Septicflesh παρουσιάζουν τα μεγάλα hit τους μαζί με νέο υλικό από το album τους “Modern Primitive” που μόλις κυκλοφόρησε! Το συγκρότημα με τον μοναδικό ήχο, που συνδυάζει τη συμφωνική/soundtrack μουσική με το Death Metal. Μαζί τους στην σκηνή οι Μ3ΜΦ1Σ, η αγαπημένη groove 'n' heavy rock μπάντα της Θεσσαλονίκης, με alternative rock / metal αισθητική, ethnic στοιχεία και ελληνικό στίχο που διαμορφώνουν τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό τους χαρακτήρα.

Τιμή εισιτηρίου 11€ - Προπώληση
 
Παρασκευή 8.7, 21.00
Σάββατο 9.7, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας, στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα.Ένα όνειρο γίνεται αιτία να αλλάξει ένας άνθρωπος για πάντα.

Σκηνοθεσία, εικαστική εγκατάσταση, σχεδιασμός κοστουμιών:Έφη Μπίρμπα. Απόδοση-δραματουργία: Άρης Σερβετάλης – Έφη Μπίρμπα. Ερμηνεύουν:  Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα

Τιμή εισιτηρίου 15€ - Προπώληση: Viva.gr
 
Δευτέρα 11.7, 21.00
Νέα Παραλία, Κήπος των Γλυπτών
Συναυλία
Σταύρος Μπαϊράμης
Με Ελληνικά ελαφρολαϊκά τραγούδια που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε σε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα παλιών και νέων συνθετών ο Σταύρος Μπαϊράμης με την μπάντα του δημιουργούν μια υπέροχη ατμόσφαιρα εκπληκτικής παρέας!

Είσοδος ελεύθερη
 
Τρίτη 12.7, Τετάρτη 13.7, 21.30
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
O κατά φαντασίαν ασθενής, του Μολιέρου
Το εμβληματικό και τελευταίο έργο του δημοφιλούς δημιουργού παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1673, με τον ίδιο το συγγραφέα στο ρόλο του πρωταγωνιστή. Μία από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια αξεπέραστη δημιουργία χαράς, με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές.

Σκηνοθεσία/μουσική/διασκευή και πρωτότυπο κείμενο: Κώστας Γάκης.
Ερμηνεύουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης,Αγοραστή Αρβανίτη, Νάστια Βραχάτη, Στεφανία Καλομοίρη, Νικολέττα Βλαβιανού, Δημήτρης Καλαντζής, Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Ορφανός, Αλέξανδρος Ζουριδάκης 

Tιμές εισιτηρίων: κανονικό 15€/ μειωμένο 10€ (φοιτητές, άνεργοι, μαθητές, 65+, γκρουπ)
Προπώληση: ticketservices.gr
 
 
Πέμπτη 21.7, Παρασκευή 22.7, Σάββατο 23.7,   21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
Γυάλινος κόσμος, του Τενεσί Ουίλιαμς

Ο Γυάλινος Κόσμος –ίσως το αντιπροσωπευτικότερο έργο του συγγραφέα που με τη δραματουργία του σημάδεψε τη μεταπολεμική Αμερική– γράφτηκε το 1944. Ένα έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου. Το έργο είναι μια ανάμνηση. Kάθε θεατής θα βρει έστω μια στιγμή του έργου, που θα του θυμίσει μια στιγμή της δικής του ζωής.

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης. Ερμηνεύουν: Κάτια Δανδουλάκη, Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Γιάννης Κουκουράκης
 
Tιμές εισιτηρίων: κανονικό 20€/ μειωμένο 15€ (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, παιδιά)
Προπώληση: Viva.gr
 
 
Δευτέρα 25.7, Τρίτη 26.7,   21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
Ακούω ήχον κώδωνο, του Μποστ
Ο Μποστ δια χειρός Θανάση Παπαγεωργίου, με το Θέατρο ΣΤΟΑ να γιορτάζει την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του. Με μια συρραφή αποσπασμάτων από ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Μποστ, θεατρικά, πεζά, ποιήματα, λεζάντες, διαφημίσεις, τραγούδια, επιθεωρησιακά νούμερα. Η Φαύστα, ο Γιάννης, το Ριτσάκι, η Μήδεια, ο Ιάσων, η Καλόγρια, η Μαρία Πενταγιώτισσα, ο Κολόμβος, ο κος και η κα Ιατρού, ο πάτερ Αμβρόσιος, ο Πάρις, η Μαριάνθη, συνολικά 20 ήρωες του Μποστ, συναντιούνται στους γάμους του Ριτσακίου με τον Πάρι, αμφότεροι ανευρεθέντες μέσα στην κοιλιά ψαριών! 15 ηθοποιοί και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους ίδιους τους ηθοποιούς του θιάσου με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή.

Σύνθεση κειμένων του Μποστ : Θανάσης Παπαγεωργίου. Μουσική: Βασίλης Δημητρίου-Διονύσης Τσακνής. Ερμηνεύουν:Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αργύρης Παυλίδης, Γιώργος Ζιόβας, Ευδοκία Σουβατζή, Άννα Μονογιού, Εύα Καμινάρη, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Νίκα, Αναστασία Κονίδη, Δήμητρα Κόκκορη, Μαριάνα Κιμούλη, Γιλμάζ Χουσμέν, Χρήστος Καρύπης και ο Διονύσης Τσακνής.
 
Tιμές εισιτηρίων: κανονικό 20€/ μειωμένο17€ (ΑμΕΑ, άνεργοι, 65+, φοιτητές)
Προπώληση: Viva.gr
 
 
Τετάρτη 27.7 , Πέμπτη 28.7,   21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
Η μεγάλη πλεκτάνη, του Τζόρντι Γκαλθεράν Φερέ
Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται ως ανέκδοτο, αλλά είναι πολλά περισσότερα. Ένα έργο κωμικό και αστείο, όλο ανατροπές και εκπλήξεις, αλλά και γεμάτο νόημα: για τους εγνωσμένους και μη απατεώνες και για τις σκευωρίες του ανθρώπου της διπλανής πόρτας.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος. Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Eρμηνεύουν: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου.

Τιμή εισιτηρίου 15€ - Προπώληση: Viva.gr
 
Τετάρτη 25.8, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
Οι γείτονες από Πάνω, του Σέσκ Γκέϊ
Πρόκειται για μια έξυπνη κωμωδία που αφορά όλον τον κόσμο, αφού έχει θέμα τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών, την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ, με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα. Το 2020 ο συγγραφέας έκανε την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου με τίτλο Sentimental (Thepeopleupstairs). Η ταινία προτάθηκε για πέντε (5) βραβεία Goya!

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαλισσόβας. Απόδοση Κειμένου: Χρήστος Κωνσταντίνου – Δημήτρης Μαλισσόβας. Μετάφραση: Μανίνα Ζουμπουλάκη. Ερμηνεύουν: Θάνος Μπίρκος, Δημήτρης Σταρόβας, Νικολέττα Καρρά, Γιώργος Κοψιδάς, Σοφία Μανωλάκου.

Tιμές εισιτηρίων: κανονικό 20€/ μειωμένο15€ (ΑμΕΑ, άνεργοι, 65+, φοιτητές)
Προπώληση: Viva.gr
 
Κυριακή 28.8, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
Αγγέλα Παπάζογλου
Αφιερωμένη στην Αγγέλα Παπάζογλου, τη γυναίκα του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Βασισμένη στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαυτης και της καμένης Σμύρνης», σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, η παράσταση του θεάτρου Μεταξουργείο “Αγγέλα Παπόζογλου” μετράει 23 χρόνια ζωής, από το 1999 που πρωτοανέβηκε.

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Λιάβας – Άννα Βαγενά. Στον ρόλο της Αγγέλας Παπάζογλου, η Άννα Βαγενά
 
Tιμές εισιτηρίων: κανονικό 12€/ μειωμένο 10€ (ΑμΕΑ, άνεργοι, φοιτητές)
Προπώληση: Viva.gr /8€
 
 
Τρίτη 30.8, Τετάρτη 31.8, 21.15
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Θέατρο
Εκτός Ελέγχου, του Αρκά

Παλιοί και νέοι ήρωες του σκιτσογράφου και συγγραφέα Αρκά, παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής. Ο Αρκάς με την καυστική του πένα χαρίζει αφ’ενός στους ηθοποιούς ολοκληρωμένους χαρακτήρες και εκπληκτικές ατάκες και αφ’ ετέρου στο κοινό ένα θέαμα αδιάκοπου γέλιου και ανατροπών.

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Δημήτρης Αγοράς. Ερμηνεύουν: Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Λουδάρος – Γεράσιμος Γεννατάς (διπλή διανομή), Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Αγοράς και τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και Μανώλης Γκίνης.

Tιμή εισιτηρίου 15€ - Προπώληση: Viva.gr /10€ 
 
Πέμπτη 1.9, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας
Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας γεννήθηκαν στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης «Δόμνα» από τον Γιάννη Καρασάββα, ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια του προγράμματος. Δέκα μπουζούκια, ένα κοντραμπάσο, μια κιθάρα, δύο τραγουδιστές κι ένας αφηγητής θα τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου λαϊκού δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη, ερμηνεύοντας τα τραγούδια του με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.
 
Γενική Είσοδος 8€

 
Παρασκευή 2.9, 21.00
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη
ΚΑΤΙΦΕ
Ένα ρεμπετοκίθαρο, ένα τρίχορδο μπουζούκι, ένα ακορντεόν, μια λυρική και μια ρεμπέτικη φωνή είναι οι Κατιφέ. Επιμένοντας στις πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών και διατηρώντας την ενορχήστρωση, όπως ακριβώς τη συνέλαβε ο Βασίλης Τσιτσάνης εν τη γενέσει του κάθε τραγουδιού του, θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια και τις μελωδίες ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ου αιώνα.
 
Γενική είσοδος 8€
 
Παρασκευή 2.9
Συναυλία
Φιλαρμονική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη
Διεύθυνση Ορχήστρας: Κλεάνθης Ζαρίμπας
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κλεάνθη Ζαρίμπα ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη σε τρία κεντρικά σημεία της πόλης, τιμώντας τη μνήμη του παγκόσμιου Έλληνα συνθέτη, έναν χρόνο ακριβώς μετά τον θάνατό του.

Ο Μίκης όλων των Ελλήνων παραμένει στις καρδιές μας για πάντα.
 
Ικτίνου με Τσιμισκή, 20.00-20.20
Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας, 20.30-20.50
Πλατεία Αριστοτέλους, 21.00-21.20

Πέμπτη 8.9
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Συναυλία
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ
Διεύθυνση Ορχήστρας: Χάρης Ηλιάδης
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στον πολυγραφότατο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ. ΟΜιχάλης Σουγιουλτζόγλουόπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1906 στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας και μεσουράνησε στη μουσική σκηνή της χώρας από το 1928 που συνέθεσε το πρώτο του ταγκό, έως τον απροσδόκητο θάνατό του το 1958. Μας άφησε παρακαταθήκη πάνω από 750 τραγούδια, μουσική για κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές επιθεωρήσεις. Ο Αλέκος Σακελλάριος έλεγε χαρακτηριστικά για τον Σουγιούλ: «Και την Αγία Γραφή να του δώσεις, θα τη μελοποιήσει!». «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο» και «Μια ζωή την έχουμε» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα ακούσουμε στο ξεχωριστό αυτό αφιέρωμα, με τη μοναδική ερμηνεία του Γιάννη Μπέζου και της Ελένης Δημοπούλου.
.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Ελένη Δημοπούλου.
Γενική είσοδος 10 €
 
Δημοτικό Θέατρο Κήπου
Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη
2310 256 775


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο