Δικός μας και αυτός ο τίτλος. Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014.

535 Views
Δικός μας και αυτός ο τίτλος. Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014. Δικός μας και αυτός ο τίτλος. Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014.

Δικός μας και αυτός ο τίτλος. Η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014.
Η Θεσσαλονίκη απέσπασε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό με τίτλο «European Cities of the Future 2014»  που πραγματοποιεί σε ετήσια βάση το περιοδικό «FDI» («Foreign Direct Investments») των «Financial Times» στην κατηγορία των πόλεων μεσαίου μεγέθους για το ανθρώπινο δυναμικό και τον τρόπο ζωής («Mid - Sized European Cities -  Human Capital and Lifestyle»).
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 468 ευρωπαϊκές περιοχές, ενώ στην κατηγορία των πόλεων μεσαίου μεγέθους, η Θεσσαλονίκη είχε να συναγωνιστεί άλλες 45 πόλεις.

Τα κριτήρια στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν μεταξύ άλλων το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, ο αριθμός των πανεπιστημίων, οι φοιτητές, η ποιότητα ζωής και ο αριθμός των γιατρών ανά κάτοικο.
Στις πρώτες 10 θέσεις της ίδιας κατηγορίας συγκαταλέγονται πόλεις όπως η Λυόν, η Ζυρίχη, το Νότιγχαμ και το Νιούκαστλ. Οι πόλεις που διακρίθηκαν επιλέχθηκαν από επιστημονική επιτροπή του περιοδικού, χωρίς να προηγηθεί κάποια διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων.
«Η πρωτιά της Θεσσαλονίκης στην κατάταξη της εφημερίδας ‘Financial Times’ δικαιώνει την πολιτική επιλογή μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια και το δυναμισμό της πόλης, επιλογή που βρήκε αντίκρισμα και στα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία επικρότησαν την προσπάθειά μας με το έντονο ενδιαφέρον τους, συμβάλλοντας και αυτά από την πλευρά τους στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού.
 Φυσικά, αυτή η πρωτιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη ως προς αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη, ώστε να καταφέρει η Θεσσαλονίκη να γίνει μια πραγματικά εξωστρεφής, φιλόξενη και φιλική πόλη. Υποδομές, μια τουριστική κουλτούρα που μένει ακόμη να εμπεδωθεί, αλλά και η συμπόρευση των φορέων της πόλης μας είναι απαραίτητες, ώστε η Θεσσαλονίκη να λειτουργήσει ως πραγματικός πόλος έλξης επισκεπτών. Επικεντρωνόμαστε σε αυτά γιατί πιστεύουμε πως ο τουρισμός μπορεί να δώσει αναπτυξιακές προοπτικές στην πόλη», δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη