Επίμονο... Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ.

1236 Views
Επίμονο... Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ. Επίμονο... Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ.

Από την Τζιοβανάκη Παναγιώτα.

Τον περασμένο Ιούνιο το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) εγκαινίασε ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων. Ο κύκλος αυτός ονομάστηκε Press_Τaratsa, ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώνονται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου.
 
Ως η παλαιότερη δημοσιογραφική οργάνωση της πόλης -αν όχι της χώρας- πραγματοποιεί συνεχώς Ημερίδες και Σεμινάρια για την επιμόρφωση των επαγγελματιών της ενημέρωσης. Αυτό το καλοκαίρι όμως, έκανε ένα νέο άνοιγμα με μία σειρά εκδηλώσεων για το κοινό της Θεσσαλονίκης. Το μορφωτικό ίδρυμα, λοιπόν, προσκάλεσε τους Θεσσαλονικείς να γνωρίσουν την όμορφη και φιλόξενη ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ και να παρακολουθήσουν μία διαφορετική ενότητα εκδηλώσεων. Η ΕΣΗΕΜ-Θ στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά κτίρια της πόλης, βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 5 με θέα την λεωφόρο Νίκης και τον Θερμαϊκό κόλπο. Η φιλόξενη ταράτσα της ένωσης είναι εξοπλισμένη έτσι, ώστε να ανταποκρίνεται και στις απρόοπτες θερινές βροχοπτώσεις. Πέραν της λειτουργικότητας του χώρου, θετικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι κάποιες εκδηλώσεις είναι ανοιχτές με ελεύθερη είσοδο και οι υπόλοιπες με χαμηλό κόστος εισόδου.
 
Οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: θέατρο, σινεμά και μουσική – αυλαία στο θέατρο, σινέ μορφωτικό, τζαζ ταράτσα/ μελωδίες στην ταράτσα αντίστοιχα-. «Όλες οι εκδηλώσεις προσπαθήσαμε να έχουν βάθος, όπως ακριβώς απαιτεί την εις βάθος εξέταση των πραγμάτων η Δημοσιογραφία», μας δήλωσε ο Δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Αναστάσιος Ρέτζιος. Για τις κινηματογραφικές προβολές, επιλέχθηκαν ταινίες λιγότερο γνωστές και αναφερόμενες στο δημοσιογραφικό επάγγελμα. Εξαιρετικό παράδειγμα είναι η τελευταία κινηματογραφική προβολή της ταινίας «Sweet Smell of Success» (Σκοτεινοί Δολοφόνοι) που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Όσον αφορά τις θεατρικές και μουσικές επιλογές προτιμήθηκαν ντόπιοι μουσικοί και νέες θεατρικές ομάδες.
 
Από τις εκδηλώσεις, βέβαια, δεν λείπει και η κατηγορία «Επίμονοι Θεσσαλονικείς», η οποία αποτελεί δράση του υπάρχοντος Διοικητικού Συμβουλίου από την αρχή της σύστασής του. Η Ένωση επιθυμεί να τιμήσει ντόπιους ανθρώπους που παρά τις κακουχίες μένουν στον τόπο τους και με επιμονή, υπομονή και πολύ μεράκι δημιουργούν αξιόλογα, ολοκληρωμένα έργα, αφήνουν το στίγμα τους στον τόπο, επηρεάζονται από αυτόν και εν τέλει τον διαμορφώνουν και οι ίδιοι. Στο πλαίσιο του PRESS_Τaratsa εντάχθηκαν μόνο τρεις Θεσσαλονικείς μουσικοί (Ηλίας Ζάικος, Πάρις Παρασχόπουλος, Γιώργος Καζαντζής). Μάλιστα, ο Ηλίας Ζάικος «άνοιξε» τον κύκλο εκδηλώσεων και ο Γιώργος Καζαντής θα τον «κλείσει» την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου.
 
Η επιβράβευση των «Επίμονων Θεσσαλονικιών» θα συνεχιστεί και μέσα στον χειμώνα σε επαγγελματίες και άλλες τομέων. Το Μορφωτικό Ίδρυμα υπόσχεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης πως μέσα στον χρόνο του επιφυλάσσει νέες δράσεις σε όλο το νεοκλασικό κτίσμα, αλλά και σε χώρους συνεργατών πέραν του χώρου της Ένωσης.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
με 0 Σχόλια 1222 Views

 Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει -όπως κάθε καλοκαίρι- σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους για να ζωντανέψει μπροστά στους μικρούς θεατρόφιλους φίλους τις δυο πιο αγαπημένες τους ιστορίες:

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη