Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στην Καλαμαριά

737 Views
Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στην Καλαμαριά Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στην Καλαμαριά

Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό  στην Καλαμαριά

Aνοικτή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο Θεατράκι της Χηλής.
.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και καθηγητές, οι οποίοι θα ενημερώσουν μαθητές (γυμνασίων και λυκείων) αλλά και γονείς, σχετικά με τις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές διεξόδους που προσφέρονται, καθώς επίσης και για τις συνεχείς και απρόβλεπτες εξελίξεις στον αιώνα που ζούμε, σε διάφορους τομείς (όπως στην τεχνολογία, την οικονομία, και την κοινωνία), που καθιστούν την καθημερινότητα πιο σύνθετη, τις επαγγελματικές δραστηριότητες πολυπλοκότερες και την αγορά εργασίας ολοένα και πιο απαιτητική.
Το γεγονός αυτό εντείνει την ανάγκη για μια ενεργή και ουσιαστική παρουσία του θεσμού του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη σημερινή κοινωνία της παγκοσμιοποίησης, των ταχύτατων τεχνολογικών αλλαγών, της οικονομικής κρίσης αλλά και της Δια Βίου Μάθησης.

Συγκεκριμένα θα μιλήσουν:

·         Ο Ιωάννης Κατσίκης, επίκουρος ερευνητής CEDEFOP με θέμα «Ο ρόλος των Δεξιοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρώπη»
·         Η Ιωάννα Παπαβασιλείου- Αλεξίου, επίκουρη καθηγήτρια Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα «Δεξιότητες Ζωής και Σταδιοδρομίας: Απαραίτητα εφόδια σε περιόδους κρίσης»
·         Ο Νίκος Θεοδοσίου, καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Η τριτοβάθμια εκπαίδευση ως μοχλός ανάπτυξης: ο ρόλος της Πολυτεχνικής Σχολής»
·         και ο Κωνσταντίνος Τσαπουρνάς, Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού-Επιχειρηματικότητας, με θέμα «Δρόμοι μετά το Λύκειο» .
Η Ημερίδα θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές που θα την παρακολουθήσουν, να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, να ολοκληρώσουν την προσωπική τους πληροφόρηση , προκειμένου να είναι σε θέση να καταρτίσουν το ατομικό πλάνο εξέλιξής τους.
Παράλληλα και οι γονείς θα αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους, στην επιλογή των κατάλληλων σπουδών.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη