Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. 16 ΧΡΟΝΙΑ Η «ΕΛΠΙΔΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών....

680 Views
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. 16 ΧΡΟΝΙΑ Η «ΕΛΠΙΔΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ  26η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.... Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. 16 ΧΡΟΝΙΑ Η «ΕΛΠΙΔΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών....

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. 16 ΧΡΟΝΙΑ Η «ΕΛΠΙΔΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 

26η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών....
   …μια μέρα σκέψης, προβληματισμού, αναρώτησης και ανάληψης δράσης για την «ΕΛΠΙΔΑ» και για όλους όσους αγωνιούν σχετικά με το ζήτημα των ναρκωτικών. Ένα ζήτημα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ιδωμένο υπό το πρίσμα των νέων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.
   Όλες οι Πανελλήνιες και Ευρωπαϊκές έρευνες καταδεικνύουν την αυξητική τάση της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, παράνομων και νόμιμων, την τελευταία δεκαετία και ειδικότερα κατά τα χρόνια της κρίσης
.
   Τα δεδομένα αυτά, σε συνάρτηση με την αύξηση των αιτημάτων για ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική, που φτάνουν στην «ΕΛΠΙΔΑ», καταδεικνύουν την ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης τέτοιων δομών. Ακόμη περισσότερο η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτική λόγω των θεσμικών ζητημάτων που ταλανίζουν τα Κέντρα Πρόληψης από τη γέννησή τους αλλά και της ασταθούς, με συνεχή πτωτική πορεία, χρηματοδότησής τους από τα αρμόδια υπουργεία. Τους τελευταίους μήνες μεγάλο ποσοστό συναδέλφων σε κέντρα πρόληψης σε όλη της Ελλάδα, παρείχαν υπηρεσίες πρόληψης ενώ παρέμεναν απλήρωτοι και υπό την απειλή μη βιωσιμότητας των δομών τους.
   Η πίστη στη δουλειά μας, που λέγεται ΠΡΟΛΗΨΗ και οι αποδέκτες των υπηρεσιών μας που πιστεύουν σε εμάς, οδηγούν τα βήματα μας με ΕΛΠΙΔΑ για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να μας στηρίζουν. Όπως εκπαιδεύουμε τις τοπικές κοινωνίες να εγκαταλείψουν την παθητικότητα και να γίνουν ενεργοί πολίτες, θα παλέψουμε μαζί με όλους τους φορείς και τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα για να διατηρήσουμε ζωντανό το όραμα της ΠΡΟΛΗΨΗΣ.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες με διπλό στόχο: αφενός να σας καταστήσουμε ενήμερους τόσο του πολύπλευρου έργου μας όσο και των θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων μας. Αφετέρου να σας προσκαλέσουμε να είστε αρωγοί στην προσπάθειά μας να εξακολουθήσουν οι δομές πρόληψης να παρέχουν απρόσκοπτα και δωρεάν τις υπηρεσίες τους. 
Η Επιστημονική Ομάδα
   Τι είναι η ΕΛΠΙΔΑ
   Η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι ένα από τα 73  Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, που είναι κοινωνικοί φορείς και δραστηριοποιούνται τα τελευταία 16 χρόνια στο χώρο της προαγωγής υγείας και πρωτογενούς πρόληψης κάθε μορφής εξάρτησης. Συγχρηματοδοτούνται από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών και εποπτεύονται οικονομικά και επιστημονικά από τον ΟΚΑΝΑ. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε όλους τους πολίτες, με παρεμβάσεις σε εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά και την τοπική κοινότητα. Η «ΕΛΠΙΔΑ» εξυπηρετεί την Ανατολική Θεσ/νίκη (Δήμοι Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Θέρμης και Πυλαίας-Χορτιάτη). 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη