Δράσεις εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης σχεδιάζει για το 2016 ο Δήμος Θεσσαλονίκης

699 Views
Δράσεις εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης σχεδιάζει για το 2016 ο Δήμος Θεσσαλονίκης Δράσεις εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης σχεδιάζει για το 2016 ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Δράσεις εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης σχεδιάζει για το 2016 ο Δήμος Θεσσαλονίκης

    Τις δράσεις εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης που σχεδιάζει για το 2016 ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενέκρινε στη διάρκεια της 3ης τακτικής του συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες.

    Τις δράσεις εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης που σχεδιάζει για το 2016 ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενέκρινε στη διάρκεια της 3ης τακτικής του συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.

Τα προγράμματα και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς, σε γονείς, σε ενηλίκους και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

1. ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, σχεδιάζεται η λειτουργία αντίστοιχων κέντρων, στο πλαίσιο της οποίας εκπονούνται επί μέρους δράσεις γενικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων. Τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο οργανώνονται περί τα πέντε τμήματα, που περιλαμβάνουν εκμάθηση ξένων γλωσσών, θεατρικό, εικαστικό και κινηματογραφικό εργαστήριο, ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα κ.ά.

2. ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
Τα προγράμματα που παρέχονται αφορούν τη σύνδεση σχολείου – οικογένειας, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και τη συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

3. ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Για τέταρτη συνεχή χρονιά διοργανώνονται εκπαιδευτικές συναυλίες σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους.

4. «ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2015 – 2016»
Η εκστρατεία που θα υλοποιηθεί για 14η συνεχόμενη χρονιά σχεδιάστηκε με σκοπό την ενεργοποίηση των νέων στον εντοπισμό προβλημάτων που προκαλούν οι συμπεριφορές μετακίνησης των πολιτών στην πόλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2016 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου με τη συμμετοχή γυμνασίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

5. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
Τα σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στοχεύουν στη διάχυση της συλλογικής γνώσης και εμπειρίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στη σημερινή σχολική πραγματικότητα. Οι γονείς, μέσα από αντίστοιχες δράσεις, καλούνται να κατανοήσουν βαθύτερα το ρόλο τους σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο.

6. «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ»
Στις 27, 28 και 29 Μαΐου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ). Θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί και μορφωτικοί φορείς της πόλης, ξένα Ινστιτούτα και σωματεία, φυσικοί ομιλητές, σχολεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.ά. με στόχο την ανάδειξη της ποικιλίας και του πολιτισμικού πλούτου των γλωσσών.

7. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών και την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί κύκλος διαλέξεων από ιστορικούς καθηγητές και διδάκτορες Ιστορίας, μέσα στο Μάρτιο και τον Απρίλιο. Στόχος είναι η ενίσχυση του ιστορικού πεδίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

8. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ»
Σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνονται εκπαιδευτικά και θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων σε θέματα πολιτισμού, κοινωνικής και αισθητικής αγωγής και έκφρασης. Θα πραγματοποιηθούν 24 παραστάσεις – παρουσιάσεις, σε διάστημα οκτώ ημερών, μέσα στον Απρίλιο, σε χώρους του Δήμου ή σε σχολεία.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Πόσα ψέματα χωράνε σε 170 τετραγωνικά; «Πέρα από αυτό που βλέπεις» | Νέλη Βυζαντιάδου.
Πόσα ψέματα χωράνε σε 170 τετραγωνικά; «Πέρα από αυτό που βλέπεις» | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2761 Views

Δεν είναι περίεργο να υπάρχουν παράπονα και πικρίες σε μια #αδελφική σχέση. Περίεργο είναι αυτά να αποσιωπώνται και να #προσποιούνται και οι δύο πλευρές ότι όλα είναι φυσιολογικά και χωρίς #πρόβλημα. Γράφει για την #Κουλτουρόσουπα η #ΝέληΒυζαντιάδου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή