Έναν γλυκό περίπατο στην ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μια περιήγηση στην παραδοσιακή Θεσσαλονίκη, εκεί που η πόλη κρύβει καλά τα μυστικά της ομορφιάς της. Έναν περίπατο που περιλαμβάνει τα ιστορικά σημεία αναφοράς και δημιουργεί της κατάλληλες συνθήκες για μοναδικές εμπειρίες.
Ως Δημιουργική Πόλη της Γαστρονομίας της Unesco, το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης Philoxenia – Hotelia τη «Θεσσαλονίκη, η πόλη των γλυκών».
Πρόγραμμα Παρουσιάσεων
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου
16:00 – Παρουσίαση της Άνω Πόλης με αφήγηση και ξεναγούς από το Σύλλογο Ξεναγών Θεσσαλονίκης
17:30 – «Ποντικάκια Θεσσαλονικιώτικα» από τον Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Loryan
18:00 – «Μπακλαβάς πολίτικος» από τον Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Σιροπιαστά Μιχαηλίδης
Σάββατο 15 Νοεμβρίου
12:00 – «Ρυζόγαλο Θεσσαλονικιώτικο» από τους Pastry Chefs του ζαχαροπλαστείου Δορκάδα
12:30 – «Τσουρέκι Θεσσαλονίκης» από τον Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου «Ζάχαρη»
13:00 – «Προφιτερόλ» από τον Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Αλεξούδας
17:00 – Tea Time στη Θεσσαλονίκη Απολαμβάνουμε τσάι με μέλι της Θεσσαλονίκης
17:30 – «Ψητό Κυδώνι γλυκό» από τον Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Αβέρωφ
18:00 – «Κεράσματα Σοκολάτας» από τον Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Μαρίνης
18:30- «Πουράκι Θεσσαλονίκης» από τον Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου Χατζηφωτίου
Κυριακή 16 Νοεμβρίου
10:00- 12:00- Πρωινή Βεγγέρα με ελληνικό καφέ, ζεστό ρόφημα σοκολάτας από τον Executive Barista της εταιρείας Johny & λουκούμι «Παπαδόπουλος»
12:00 – «Σοκολάτα Valrhona με Κρασί Αρβανιτίδης» από τον Pastry Chef Αλέξανδρο Αλέξιου
12:30 –Παρουσίαση του λογότυπου Thessaloniki City of Gastronomy UNESCO με «Γλυκιές μπουκιές» από το ζαχαροπλαστείο Αλεξούδας
Μετά από κάθε παρουσίαση θα ακολουθήσει γευσιγνωσία των γλυκών!
Μέρες γεμάτες γεύσεις, άρωμα και παράδοση από τη γλυκιά Θεσσαλονίκη!




