«Έδεσε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Celestyal Crystal

1630 Views
«Έδεσε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Celestyal Crystal «Έδεσε» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Celestyal Crystal

Μεταφέροντας 483 επιβάτες, κυρίως Αμερικάνους, αλλά και Βαλκάνιους και Ευρωπαίους, κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί, το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Crystal» προερχόμενο από τον Πειραιά και θα σαλπάρει στις επτά το απόγευμα για το Κουσάντασι της Τουρκίας. 


Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στέλεχος του «Κοσμάτος», που πρακτορεύει το κρουαζιερόπλοιο, αρκετοί από τους επιβάτες του προαναφερόμενου κρουαζιερόπλοιου θα επισκεφθούν τη Βεργίνα στην Ημαθία και το Δίον στην Πιερία, ενώ οι υπόλοιποι «ψήφισαν» την περιήγησή τους στην πόλη, συμμετέχοντας στο τετράωρο city tour που έχει διοργανωθεί, με επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως ο Λευκός Πύργος, ο Άγιος Δημήτριος, η Ροτόντα και τα Κάστρα.

Υπενθυμίζεται ότι το «Celestyal Crystal», θα δέσει φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 31 φορές, με την επόμενο άφιξή του στην πόλη να είναι προγραμματισμένη για τις 21 Μαΐου 2023, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ.

Μάλιστα, το «Celestyal Crystal», με βάση τα σημερινά στοιχεία στην ιστοσελίδα της ΟΛΘ ΑΕ, είναι το κρουαζιερόπλοιο, με την άφιξη του οποίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 17 Δεκεμβρίου, θα ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Στην τελευταία προγραμματισμένη για φέτος άφιξή του, θα ρίξει άγκυρα στον Θερμαϊκό γύρω στις οκτώ το πρωί προερχόμενο από τον Πειραιά και θα αναχωρήσει στις τρεις μετά το μεσημέρι για τη Σμύρνη.

Με τα σημερινά δεδομένα, για το 2023 έχουν επιβεβαιωθεί 69 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από 22 εταιρείες, πέντε εκ των οποίων, μάλιστα, ενέταξαν στο πρόγραμμά τους την πόλη για πρώτη φορά. «Η κρουαζιέρα είναι ένα δυναμικό προϊόν και ακριβώς λόγω αυτού του γεγονότος υπάρχουν αυξομειώσεις στον προγραμματισμό των αφίξεων στο λιμάνι της πόλης», επισήμανε στέλεχος της ΟΛΘ ΑΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το 2022, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσαν 61 κρουαζιερόπλοια, από 17 το 2021, ενώ πέρυσι η έλευσή τους ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στις 5 Φεβρουαρίου, και το τελευταίο «έδεσε» στις 22/12/2022.

Τονίζεται δε ότι από το 2021, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό -τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες όσο και από κάθε χώρα που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη- και επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Celestyal Crystal

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2807 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή