Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας

889 Views
Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας

 


Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων μελέτης για τη δημιουργία χώρου εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας στην περιοχή των πρώην στάβλων Παπάφη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στο συγκρότημα θα εξυπηρετηθούν χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας (Βρεφονηπιακός Σταθμός και Ξενώνας Φιλοξενίας), αθλητισμού (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο), πολιτισμού (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων & Κοινωνικών Εκδηλώσεων, Χώρος Μνήμης / Αρχείο Προσφυγικής Τούμπας, Δημοτική Βιβλιοθήκη / Αναγνωστήριο, Κτίριο Γραφείων) και περίθαλψης (Κοινοτικό Ιατρείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων). Ο υπαίθριος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα συμπληρωθεί με τον ανασχεδιασμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, ακόμη, την εκτέλεση και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Επέκταση οδοφωτισμού και προσωρινών πεζοδρομίων στην περιοχή Αλλατίνη». Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή που συνδέει τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ με τον τερματικό σταθμό Ν. Ελβετίας - Ψελλού του Μετρό, η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες, η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και η εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των δημοτών, όπως επίσης και η δημιουργία ασφαλούς διέλευσης των πεζών με την κατασκευή προσωρινών και μονίμων πεζοδρομίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
με 0 Σχόλια 1350 Views

Μια μοναδική μουσική αναδρομή στο μελωδικό κι ευαίσθητο έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Είδε η Μαρία Γρηγοριάδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη