Ημερίδα στο ΑΠΘ: «Με τη μουσική των λέξεων. Αφιέρωμα στην ιταλική ποίηση»

567 Views
Ημερίδα στο ΑΠΘ: «Με τη μουσική των λέξεων. Αφιέρωμα στην ιταλική ποίηση» Ημερίδα στο ΑΠΘ: «Με τη μουσική των λέξεων. Αφιέρωμα στην ιταλική ποίηση»

 Ημερίδα στο ΑΠΘ: «Με τη μουσική των λέξεων. Αφιέρωμα στην ιταλική ποίηση».

«Με τη μουσική των λέξεων. Αφιέρωμα στην ιταλική ποίηση» είναι ο τίτλος της Επιστημονικής Ημερίδας που διοργανώνεται από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 9.30, στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

 
Στόχος της Ημερίδας είναι σύμφωνα με τους διοργανωτές «να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης-συζήτησης, στον οποίο θα παρουσιάζονται οι διάφορες μορφές της ιταλικής ποίησης που καταφέρνουν να ιχνογραφούν μια εικόνα της Ιταλίας σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, ανάμεσα στην πολυπολιτισμικότητα και την ανάκληση της μνήμης, να συγκρίνει τις διαφορετικές ποιητικές εμπειρίες και να προτείνει έναν προβληματισμό σχετικά με τις τάσεις της ιταλικής ποίησης που αποκαλύπτουν μια χώρα η οποία παραμένει πάντοτε αιώνια λόγω της κλασικής κουλτούρας της, αλλά και ταυτόχρονα στο κέντρο της νεωτερικότητας και της καινοτόμου σκέψης.
 
Επιπλέον, η Hμερίδα θα επικεντρώσει την προσοχή της σε μερικούς ιταλούς ποιητές και ειδικά σε νέους σικελούς ποιητές, ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικούς από πολλές απόψεις. Η Ημερίδα εμπλουτίζεται με την ανάγνωση στίχων ιταλικών ποιητών, που με τη μουσική των λέξεων τους καταφέρνουν να μας κάνουν κοινωνούς της ομορφιάς, των συγκινήσεων, των πραγματικοτήτων και των εικόνων τους. Η ποίηση είναι ζωή και η ζωή έχει ανάγκη από τους ποιητές. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουν και οι φοιτητές που ευαισθητοποιήθηκαν στο πλαίσιο του project Fotopoesia».
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις, αναγνώσεις ποιημάτων και ένα σεμινάριο. Οι εργασίες της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στην ιταλική γλώσσα. Για τη χορήγηση βεβαίωσης συμμετοχής απαιτείται η εγγραφή πριν την έναρξη της Ημερίδας. Οι βεβαιώσεις θα δοθούν μετά από τη λήξη των εργασιών.
 
Η Ημερίδα πραγματοποιείται με τη στήριξη της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ και της «Società Dante Alighieri» της Θεσσαλονίκης.
 
Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του ΑΠΘ.
 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Γιάννης Καραμπέλος: Για το «Ποιος Έπνιξε Τον Μπερνιέ;», τη συγγραφή και όσα τον ενοχλούν στις μέρες μας | Interview
Γιάννης Καραμπέλος: Για το «Ποιος Έπνιξε Τον Μπερνιέ;», τη συγγραφή και όσα τον ενοχλούν στις μέρες μας | Interview
με 0 Σχόλια 754 Views

Αυθόρμητος και φιλικός, ο Γιάννης Καραμπέλκος μιλάει για την παράσταση που έγραψε, σκηνοθετεί και παίζει «Ποιος Έπνιξε Τον Μπερνιέ;» αλλά και για όλα όσα τον ενοχλούν στην κοινωνία μας σήμερα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή