«ΑΠΘ στην πόλη»: Εορταστικό Διήμερο Εκδηλώσεων στο πλαίσιο των 90 χρόνων ΑΠΘ

578 Views
«ΑΠΘ στην πόλη»: Εορταστικό Διήμερο Εκδηλώσεων στο πλαίσιο των 90 χρόνων ΑΠΘ «ΑΠΘ στην πόλη»: Εορταστικό Διήμερο Εκδηλώσεων στο πλαίσιο των 90 χρόνων ΑΠΘ

 «ΑΠΘ στην πόλη»: Εορταστικό Διήμερο Εκδηλώσεων στο πλαίσιο των 90 χρόνων ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού για τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει ένα εορταστικό διήμερο στην πόλη. Το εορταστικό διήμερο, με τον γενικό τίτλο "ΑΠΘ στην πόλη" θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016, στην Πλατεία Αριστοτέλους.
 
Η έναρξη των δράσεων θα γίνει από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 12.00, στην πλατεία Αριστοτέλους.
 
Με το "ΑΠΘ στην πόλη", το Πανεπιστήμιο «κατεβαίνει» στην πόλη της Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει το έργο και τους ανθρώπους του. Εικαστικές δράσεις, επιδείξεις, διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες, ο μαγικός κόσμος της Χημείας, Φυσικά Μαγικά, πειράματα από απόσταση, Μαγικά Υλικά, λογοτεχνικό κυνήγι θησαυρού, η ισορροπημένη διατροφή, προγραμματισμός ρομπότ με κύβους, η ομάδα Ρομποτικής PANDORA, η ομάδα AMANDA με την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για την ολιστική αντιμετώπιση του bullying, η Ομάδα ARISTURTLE με το ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, η Ομάδα Aristotle Racing Team (ART) με το αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο ART-16, το ιστιοφόρο σκάφος "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" του ΑΠΘ και άλλα πολλά συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.
 
Στο πλαίσιο του εορταστικού διημέρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Χουρμουζιάδη, με τίτλο “ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΕΥΡΥΠΙΔΗ”, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στην Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ.
 
Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Γραμματικού «Μήδεια… κρείσσων των ἐμών βουλευμάτων». Η ταινία είναι βασισμένη στο μύθο της Μήδειας και στη μετάφραση της τραγωδίας του Ευριπίδη από τον Νίκο Χ. Χουρμουζιάδη. Η ταινία είναι αφιερωμένη από τον δημιουργό της στο Νίκο Χουρμουζιάδη.
 
Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Γραμματικός, Βαγγέλης Μουρίκης
Σκηνοθεσία: Νίκος Γραμματικός
Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αντώνης Αντωνίου, Μηνάς Χατζησάββας, Δήμητρα Χατούπη, Έρση Μαλικένζου, Τάσος Νούσιας, Άρης Ρέτσος και πολλοί άλλοι. Συμμετέχει επίσης, σχολιαστής-«ξεναγός», ο ίδιος ο Νίκος Χουρμουζιάδης.
 
Μετά την προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ, Κ. Τσαντσάνογλου, με τίτλο «Ο φίλος μου Νίκος Χουρμουζιάδης» και από την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Ελένη Παπάζογλου, με τίτλο «Νίκος Χουρμουζιάδης ένας φιλόλογος με ταλέντο»'.
 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Νίκο Γραμματικό.
 
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Καθηγητής Δημήτρης Ναζίρης.

«ΑΠΘ στην πόλη»

8 & 9 Οκτωβρίου 2016
Πλατεία Αριστοτέλους – Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2792 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή