ΑΠΘ: Ξανάρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό»

1117 Views
ΑΠΘ: Ξανάρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό» ΑΠΘ: Ξανάρχισαν οι εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό»

Με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες έπειτα από  ολιγοήμερη διακοπή


Συνεχίζονται από σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες για τη μετατροπή ολοκλήρου του χώρου σε βιβλιοθήκη, συμπεριλαμβανομένου και της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», συνεχίζονται εκ νέου μετά από ολιγοήμερη διακοπή, με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκονται εντός του Πανεπιστημίου μέχρι και την ολοκλήρωσή τους.

APTH3
APTH2Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σήμερα αφορούν την ολοκλήρωση των πρόδρομων εργασιών και αποκατάστασης των καταστροφών που είχαν προκαλέσει άγνωστοι στον χώρο, όταν στις αρχές Μαΐου είχαν εισβάλλει με βαριοπούλες και διάφορα εργαλεία και τα έκαναν "Γης Μαδιάμ". Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ξεκινήσει το κυρίως έργο της κατασκευής.

APTH4
APTH5
APTHΕξ αποστάσεως σήμερα τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας

Σημειώνεται ότι λόγω των εργασιών δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα δια ζώσης τα μαθήματα στο Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογίας, «λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετάπτωση σε διδασκαλία εξ΄αποστάσεως κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας στο Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, σήμερα Τετάρτη 25/5/2021

Αγαπητοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, υπ. διδάκτορες, και συνάδελφοι,

σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ, και λόγω της σημερινής συστηματικής παρουσίας της Αστυνομίας στους χώρους της ΣΘΕ, όπου έχουν επανεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο Βιολογίας, αναστέλλεται κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Τμ. Γεωλογίας για σήμερα, Τετάρτη 25/5/2022. Με δεδομένο ότι αυτή η ενημέρωση γίνεται πρίν από την έναρξη των μαθημάτων, παρακαλώ όπως το σύνολο των θεωρητικών παραδόσεων, καθώς και για όσα υποχρεωτικά εργαστήρια αυτό είναι εφικτό, διδαχθούνε από απόσταση, λόγω των έκτακτων και εξαιρετικών συνθηκών που επικρατούν στη ΣΘΕ. Οι διδάσκοντες θα αποστείλουν άμεσα συνδέσμους διδασκαλίας μέσα από το σύστημα e-learning, ή όποιο άλλο πρόσφορο μέσο χρησιμοποιούν. Για όσα εργαστήρια δεν είναι εφικτή η εξ΄αποστάσεως διδασκαλία τους, θα πρέπει να αναπληρωθούν στο διάστημα των πρώτων 2 εβδομάδων του Ιουνίου, πρίν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες αποκατάστασης πιθανότατα θα διαρκέσουν περισσότερες από μία ημέρες, παρακαλώ να θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανό η ίδια οδηγία να σας σταλεί αύριο (26/5) και την Παρασκευή (27/5). Νεότερη ενημέρωση για τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί αύριο το πρωί.

Yπενθυμίζω ότι οι ασκήσεις πεδίου που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 αυτές ημέρες (π.χ. Χαρτογραφήσεις Πεδίου 3ου έτους που είναι σε εξέλιξη, Άσκηση Τεχν. Σεισμολογίας στις 27/5, κλπ.) σε χώρους εκτός του κτιριακού συμπλέγματος της ΣΘΕ, θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Επιπλέον, οι υπόλοιπες δραστηριότητες του Τμήματος θα υλοποιηθούν κανονικά, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που υπάρξει κάποια έκρυθμη κατάσταση μέσα ή έξω από τη ΣΘΕ, οπότε και θα σας σταλεί νέα οδηγία για πλήρη διακοπή κάθε δραστηριότητας. Σε κάθε περίπτωση, καλούνται οι συνάδελφοι να δράσουν με κύριο κριτήριο την ασφάλεια του προσωπικού (εργαζομένων, υπ. διδακτόρων, ερευνητών, κλπ.) και των υποδομών του Τμήματος που βρίσκονται στα κτίρια της ΣΘΕ.

Με εκτίμηση

Κ.Παπαζάχος


Πρόεδρος Τμ. Γεωλογίας ΑΠΘ».


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο