Νέος πνεύμονας πρασίνου πλάι στο άλσος της Νέας Ελβετίας

1005 Views
Νέος πνεύμονας πρασίνου πλάι στο άλσος της Νέας Ελβετίας Νέος πνεύμονας πρασίνου πλάι στο άλσος της Νέας Ελβετίας

 

Σε έναν νέο πνεύμονα πρασίνου -με κυρίαρχα στοιχεία το πράσινο, ένα υδάτινο κανάλι αλλά κι έναν υπαίθριο χώρο άθλησης- αναδεικνύει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μια έκταση περίπου τριών στρεμμάτων πλάι στο άλσος της Νέας Ελβετίας, η οποία επί σειρά ετών παρέμενε αναξιοποίητη. Τα έργα ανάπλασης που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο, αλλάζοντας την εικόνα της ευρύτερης περιοχής κι αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής για χιλιάδες πολίτες, επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο νέος χώρος πρασίνου, που αναμένεται να αποδοθεί στη χρήση των Θεσσαλονικέων μέσα στους επόμενους μήνες, διαμορφώνεται στη συμβολή της οδού Βούλγαρη με την Παπαναστασίου στην περιοχή της Νέας Ελβετίας.

Κεντρικό στοιχείο της ανάπλασης αποτελεί η διαμόρφωση ενός υδάτινου καναλιού ως στοιχείου βιοκλιματικού σχεδιασμού και δροσισμού. Αυτό το τεχνητό ποταμάκι, που θα προσδώσει μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία στον χώρο, θα έχει μήκος περίπου 42 μέτρα και πλάτος ένα μέτρο.

Η παρέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει εκτεταμένες φυτεύσεις υψηλού και χαμηλού πρασίνου σε ποσοστό περίπου 80% της υπό ανάπλαση περιοχής. Εξάλλου, το νέο πάρκο που δημιουργείται στη συμβολή της Βούλγαρη με την Παπαναστασίου στην πραγματικότητα ενοποιείται με το άλσος της Νέας Ελβετίας.

Στον νέο χώρο πρασίνου θα εγκατασταθεί υπαίθρια αθλητική υποδομή, με στόχο την ενθάρρυνση της ένταξης της γυμναστικής σε ανοιχτούς χώρους και πάρκα, ενώ θα τοποθετηθούν και καθιστικά για την ξεκούραση των επισκεπτών. Ο φωτισμός της έκτασης θα γίνεται με φωτιστικά Led.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
Με «Ραφτάκο των λέξεων» & «Αισωπομαχίες» ο Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
με 0 Σχόλια 1227 Views

 Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει -όπως κάθε καλοκαίρι- σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους για να ζωντανέψει μπροστά στους μικρούς θεατρόφιλους φίλους τις δυο πιο αγαπημένες τους ιστορίες:

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη