Μέσα στον Φεβρουάριο η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

1034 Views
Μέσα στον Φεβρουάριο η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Μέσα στον Φεβρουάριο η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

 


Μέσα στον Φεβρουάριο η προέγκριση για το Μουσείο Ολοκαυτώματος – Το Μουσείο είναι απόφαση αλλά και βούληση όλης της πόλης

«Πολύ σύντομα –ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο- αναμένεται η προέγκριση για το Μουσείο
Ολοκαυτώματος», ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα (28/01) το μεσημέρι σε εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με θέμα «Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος – Οι προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show Thessaloniki 2023.

«Για τη Θεσσαλονίκη η Δυτική Είσοδος αποτελεί το μέλλον. Και η μεγάλη – εμβληματική παρέμβαση σε αυτό το κομμάτι της πόλης είναι το Μουσείο Ολοκαυτώματος», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι «το Μουσείο αυτό είναι απόφαση αλλά και βούληση όλης της πόλης».

Ο κ. Ζέρβας έκανε αναφορά σε σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ώστε το έργο που αφορά την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος να περάσει πλέον στη σφαίρα της υλοποίησης:

•    Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνέβαλε αποφασιστικά στην πολεοδομική αναδιάταξη της περιοχής, ώστε να επιλυθούν προβλήματα που αφορούσαν τη θέση του Μουσείου, τις απαραίτητες θέσεις στάθμευσης και την πρόσβαση σε αυτό.
•    Προχώρησε στις απαραίτητες ανταλλαγές με τη ΓΑΙΑΟΣΕ με γνώμονα τόσο τη λειτουργικότητα του Μουσείου όσο και την αναβάθμιση της περιοχής.
•    Διέθεσε πάνω από 10 στρέμματα για τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων γύρω από το Μουσείο. 
•    Συμμετέχει με εκπρόσωπο στην ειδική task force, η οποία με την προσωπική παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου επιλύει καθημερινά προβλήματα που αφορούν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την κατασκευή του Μουσείου.
•    Οι υπηρεσίες του Δήμου είναι επιφορτισμένες με την προέγκριση, που θα δοθεί πολύ σύντομα, αποτελώντας το πρώτο στάδιο για την απαραίτητη οικοδομική άδεια του κτιρίου.

Μητροπολιτικό πάρκο πλησίον του Μουσείου
Με την επισήμανση ότι μέσα στο τρέχον έτος θα ξεκινήσει η κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Π. Σιδηροδρομικού Σταθμού, ο κ. Ζέρβας παρουσίασε και τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου 100 στρεμμάτων στην περιοχή πλησίον του Μουσείου.
«Η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου, που θα περιλαμβάνει τμήμα της διαδρομής που ακολουθεί η Πορεία Μνήμης, θα αναβαθμίσει συνολικά την δυτική περιοχή και θα προσθέσει έναν πνεύμονα πρασίνου, περιπάτου και αναψυχής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 18890 Views
Θεατρική Κουλτουροβραδιά για την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς–ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεα Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο γλύπτη ζωντανεύει ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο