Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Με μάσκες και αυστηρή διάρκεια μίας ώρας

1955 Views
Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Με μάσκες και αυστηρή διάρκεια μίας ώρας Παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου: Με μάσκες και αυστηρή διάρκεια μίας ώρας

 

Πώς θα γίνουν οι παρελάσεις σύμφωνα και με τις τελευταίες διευκρινίσεις του υπουργείου Εσωτερικών - Τι αναφέρει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη


Κανονικά θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι μαθητικές και οι στρατιωτικές παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα και στις μαζικές εκδηλώσεις.

Υποχρεωτική, ωστόσο, καθίσταται η χρήση της μάσκας για όλους, καθώς οι επιστήμονες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω διασποράς της πανδημίας στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.»

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που προβληματίζουν την ιατρική κοινότητα παρουσίασε εκ νέου χθες η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου αφενός ο αριθμός των διασωληνωμένων κρουσμάτων και αφετέρου των ανεμβολίαστων πολιτών παραμένει υψηλός.

«Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτική Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε σχετικά η κ. Γκάγκα.

Προβαίνοντας, υπό αυτό το πρίσμα, σε σχετικές διευκρινίσεις σήμερα, κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών εξηγούσαν πως:

· την 27η Οκτωβρίου: οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν ακριβώς, όπως κάθε χρόνο.

· την 28η Οκτωβρίου: οι στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν όπως κάθε χρόνο, αλλά η χρονική διάρκειά τους δεν θα υπερβαίνει την μία ώρα.

Τα ζητήματα, άλλωστε, διάρκειας των φετινών παρελάσεων με την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό είχαν διευθετηθεί από τις 13 Οκτωβρίου, με σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στις κατά τόπους αυτοδιοικητικές Αρχές της χώρας.

Επικαλούμενη τη σχετική εγκύκλιο, σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επισημαίνει -ειδικά για τη Θεσσαλονίκη- πως «με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα σε έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη