Ευχαριστημένη η Άννα Μυκωνίου από τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού το 2022: 60 εκδηλώσεις & 40.000 θεατές

1596 Views
Ευχαριστημένη η Άννα Μυκωνίου από τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού το 2022: 60 εκδηλώσεις & 40.000  θεατές Ευχαριστημένη η Άννα Μυκωνίου από τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού το 2022: 60 εκδηλώσεις & 40.000 θεατές

 

δ.τ.

Ακόμη πιο κοντά έφερε τις τέχνες στους πολίτες το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2022, δίνοντας βήμα σε νέους, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Στον απολογισμό του παρουσίασε τις σημαντικότερες πολιτιστικές του δράσεις: Από τους καθιερωμένους και αγαπητούς πλέον θεσμούς του όπως το «Φεστιβάλ Επταπυργίου», τις «Βραδιές πολιτισμού στην Βίλα Αλατίνη» αλλά και το «Με επίσημο ένδυμα», μέχρι τις νεοσύστατες δράσεις όπως το «1ο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης», και τις επετειακές δράσεις του για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.Παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, όπερας, ποίησης βρέθηκαν στο επίκεντρο του προγραμματισμού. Μάλιστα ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών είχε ελεύθερη είσοδο κάνοντας έτσι πιο προσιτό τον πολιτισμό στους πολίτες.

Σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Άννα Μυκωνίου αναφέρει: «Μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω κορωνοϊού, το 2022 ήταν μια καλή χρονιά για τον πολιτισμό μας. Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε 60 εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τις παρακολούθησαν 40.000 θεατές. Συμμετείχαν 3500 καλλιτέχνες, 92% από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.  Πέντε παραγωγές του (οι 3 του Φεστιβάλ Επταπυργίου) βιντεοσκοπήθηκαν και θα προβληθούν από την συχνότητα της ΕΡΤ3, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 300.000 θεατές θα τις παρακολουθήσουν μέσα στο 2023. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε ένα ευρύ κοινό να τις απολαύσει. Τέλος η Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη,  παραγωγή του Φεστιβάλ Επταπυργίου,  θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 14 & 15 Ιανουαρίου».
 

Δείτε το το απολογιστικό video των δράσεων του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ 2022

 
.
Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 1554 Views
Θεατρική Κουλτουροβραδιά για την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς–ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεα Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο γλύπτη ζωντανεύει ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο