InTempoThess: Η μουσική ενώνει, τα vibes είναι συναισθήματα και ...Vibesessiongr είναι η στιγμή | Interview

2729 Views
InTempoThess: Η μουσική ενώνει, τα vibes είναι συναισθήματα και ...Vibesessiongr είναι η στιγμή | Interview InTempoThess: Η μουσική ενώνει, τα vibes είναι συναισθήματα και ...Vibesessiongr είναι η στιγμή | Interview

 

«In TempoThess»: Από τη Βένια Αδαμάκου

 

.
 
Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα στο InTempoThess υποδεχόμαστε ένα νέο σχήμα της πόλης που πρόσφατα δημοσίευσε το πρώτο του singleμε τίτλο «Emotions». Οι Vibesessiongr δηλώνουν παραπάνω από έτοιμοι για το νέο έτος και μας υπόσχονται πολλές νέες και ιδιαίτερες δημιουργίες!

-Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς. Πώς δημιουργήθηκε το σχήμα σας;
Η έκφραση “ήταν μοιραίο” είναι αρκετά περιγραφική στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Who Is Pap με τον Choco Choceo γνωρίζονται αρκετά χρόνια. Το 2020, ο Who Is Pap ξεκινάει τις σπουδές του πάνω στην μουσική τεχνολογία και ηχοληψία. Ο Choco Choceo, όντας αυτοδίδακτος κιθαρίστας, τον βοηθάει στα πρώτα του βήματα στην μουσική και κάπου εκεί λαμβάνουν χώρα και τα πρώτα τζαμαρίσματα στον χώρο του Who Is Pap. Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του ‘21, μπαίνει στην εξίσωση αυτή και η Χαρίκλεια. Όταν την γνώρισε ο Who Is Pap δεν ήξερε ότι η Χαρίκλεια ασχολείται ενεργά με το τραγούδι και τον στίχο και μάλιστα ότι είχε ήδη ολοκληρωμένες δουλειές ως στιχουργός και ερμηνευτής απο το 2015. Απο την πρώτη φορά που ήρθε σε ένα jamming session, ήταν, όπως αναφέρθηκε, μοιραίο. Η ενέργεια και των τριών έδεσε κατευθείαν, και δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να πάρουμε την απόφαση να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε τους Vibesessiongr.

-Το όνομα Vibesessiongr πώς προέκυψε;
Το όνομα προέκυψε εν μία νυκτί. Ουσιαστικά θέλαμε να συμπεριλάβουμε στο όνομα μας, αυτό που κάνουμε και αυτό που νιώθουμε, κάθε φορά που δημιουργούμε μουσική. Έτσι προέκυψε το Vibeseesiongr, ενας συνδυασμός των λέξεων «vibes» και «session».

-Πριν λίγο καιρό δημοσιεύσατε το πρώτο επίσημο single σας με τίτλο Emotions. Πόσος καιρός χρειάστηκε για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα;   
Η πρώτη νότα που ακούστηκε απ αυτό το κομμάτι, μέσα στο studio, ήρθε περίπου πριν από 6 μήνες. Τον καιρό που ακολούθησε, προσπαθήσαμε να προσδιορίσουμε το ύφος και την διάταξη που θα είχε το τραγούδι, μέσα από την επιλογή των ήχων και των οργάνων που θα περιείχε. Κάτι που επίσης ήθελε αρκετή δουλεία ήταν οι στίχοι, διότι είχαμε ηχογραφήσει, στη μορφή μουρμουρητού (mumbling), τη δυναμική που θα είχε η Χαρίκλεια τραγουδώντας, χωρίς όμως να έχουμε καταλήξει στις λέξεις που θα χρησιμοποιούσε. Τελικά, αφού ηχογραφήσαμε και τους στίχους, έμεινε το Mix & Master. Αυτή τη διαδικασία την ανέλαβε ο Who Is Pap. Έτσι αφου ολοκληρώθηκε και αυτό, το “Emotions” κατέληξε στην τελική μορφή του, που είναι αυτή που ακούτε σήμερα.

-Το κομμάτι βασίζεται στην ηλεκτρονική μουσική. Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος;
Το είδος καθορίστηκε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας. Δεν ήταν μια απόφαση που πάρθηκε εξ αρχης. Πιο πολύ θα λέγαμε πως κατέληξε εκεί. Βεβαία σε αυτό βοήθησε πολύ το γεγονός ότι και οι 3 είμαστε λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής, ο καθένας με τις δικές του προτιμήσεις όσον αφορά τα υποείδη αυτής. Για παράδειγμα ο Who Is Pap είναι μεγάλος fan της Minimal Techno, ενω o Choco Choceo και η Χαρίκλεια συγκλίνουν πιο πολύ στα ακούσματα της Melodic House. Πιστεύουμε πάντως πως το ‘Emotions” περικλείει τα γούστα και των τριών μας και αυτό είναι εμφανές.

-Τι αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσης σας;
Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσής μας είναι κάθε φορά η διάθεσή μας. Κάθε jamming session που οργανώνουμε, είναι διαφορετικό και αυτό που μας πήρε καιρό να το αποδεχτούμε είναι, ότι η έμπνευση δεν είναι κάτι δεδομένο και δεν μπορουμε να απαιτούμε από τον εαυτό μας να είμαστε μονίμως εμπνευσμένοι. Αυτό όμως που μας κρατάει σε εγρήγορση είναι η σκληρή και καθημερινή δουλειά που κάνει ο καθένας ξεχωριστά, ακόμα και έξω από το studio. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσεις να δημιουργείς, ακόμα και όταν νιώθεις πως έχει στερέψει από ιδέες.

-Δημιουργήσατε το δικό σας στούντιο ώστε να ηχογραφείτε τη δουλειά σας. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό το εγχείρημα;
Το home studio που δουλεύουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας και των τριών μας, αποτελούμενη από σκληρή δουλειά, ομαδικότητα και θυσίες. Ο καθένας μας έχει βάλει το λιθαράκι του για την δημιουργία του, διαθέτοντας χρόνο, χρήματα και ενέργεια, αλλά πιστεύουμε πολύ σε αυτό που κάνουμε και όλα αυτά τα βλέπουμε σαν επενδυση στον ίδιο μας τον εαυτό. Απασχολούμενοι με την μουσική, ακόμα και πριν την δημιουργία των Vibeseesiongr, ο καθένας μας είχε εξοπλισμό που λειτουργούσε σε ατομικό επίπεδο. Όταν, λοιπόν, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε, όλοι μας διαθέσαμε ό,τι εργαλεία είχαμε για να εξοπλίσουμε το studio μας. Και αυτό κάνουμε μέχρι και σήμερα. Αυτή τη στιγμή το studio στεγάζεται στον χώρο του Choco Choceo, και η προσπάθεια μας για τη βελτίωση και την εξέλιξη του είναι καθημερινή.-Το βίντεοκλιπ σας είναι αρκετά αφαιρετικό. Πώς καταλήξατε στη συγκεκριμένη οπτικοποίηση του τραγουδιού;
Η αλήθεια είναι πως και και για το videoclip, οι ιδέες ήταν πολλές. Θέλαμε να επικεντρωθούμε στη γυναικεία παρουσία, χωρίς ορισμένη ταυτότητα.Η τελική μορφή που δόθηκε όμως είναι ξεκαθαρα ιδέα της Χαρίκλειας. Η ιδέα ήταν να παρουσιάσουμε μία γυναικεία απόκοσμη μορφή η οποία θυμίζει την Πυθία της αρχαιότητας και εξού και ο καπνός. Οι στίχοι του κομματιού, μυστήριοι και απόκοσμοι καθώς είναι, την οδήγησαν στην ιδέα αυτή. Το μωβ πρόσωπο και τα glitter δημιούργησαν μία εξωγήινη μορφή που μας “μαγεύει” μέσα από τον καπνό που συμβολίζει τα συναισθήματα (EMOTIONS) που πολλές φορές μένουν ανέκφραστα. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην φαντασία των ακροατών, αυτό είναι η τέχνη.

-Σας έχουν βοηθήσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προωθήσετε τη δουλειά σας στο ευρύ κοινό;
Ζούμε σε μία ψηφιακή εποχή, οποτέ φυσικά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ο βασικός πυλώνας της προώθησης μας. Είναι γεγονός πλέον, πως ο μέσος ακροατής εξερευνεί, ακούει και ανακαλύπτει μουσική και καλλιτέχνες κυρίως απο το διαδίκτυο, έτσι και εμεις στηριζόμενοι σε αυτό,έχουμε κάνει ό,τι περνάει απο το χέρι μας για να ανέβει το κομμάτι μας σε όλες τις πλατφόρμες μουσικής και κοινωνικής δικτύωσης.

-Να περιμένουμε ότι και τα επόμενα τραγούδια σας θα έχουν αγγλόφωνο στίχο;
Με εμάς που μπλέξατε, όλα είναι πιθανά (γέλια). Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε είναι κάτι που εξαρτάται περισσότερο από την διάθεση, την ώρα της δημιουργίας. Σίγουρα ο αγγλόφωνος στίχος ανοίγει πόρτες για ένα πιο ευρύ κοινό, και εκτός Ελλάδας, αλλά δεν είναι κάτι που έχουμε θέσει ως αυστηρό κανόνα και για τις επόμενες δουλειές μας. Μάλιστα έχουμε ήδη κάποια projects που ετοιμάζουμε, τα οποία είναι με ελληνικό στίχο.

-Ποια θα είναι τα επόμενα σας βήματα; Πού στοχεύετε;
Καθημερινός μας στόχος είναι η βελτίωση και η εξέλιξη μας, σε ατομικό, αλλά και σε ομαδικό επίπεδο, όσον αφορά τη δημιουργία μουσικής και τέχνης. Έχουμε θέσει αρκετούς στόχους για το νέο έτος και πιστεύουμε πως θα τους ολοκληρώσουμε με επιτυχία, όπως κάναμε μέχρι και σήμερα. Υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για τα επόμενα μας βήματα. Μέσα στο 2023 σκοπεύουμε να δημοσιεύσουμε περισσότερα singles, ίσως και κάποια video clips που θα τα συνοδεύουν. Σίγουρα να περιμενετε περισσότερα ονόματα που θα μας πλαισιώνουν σε κάθε μας μας δουλειά. Η ομάδα των Vibessesiongr μεγαλώνει!

-Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
Η μουσική ενώνει, τα vibes είναι συναισθήματα και Vibeseesion είναι η στιγμή.

Ευχαριστούμε!

.

  Vibesessiongr  social media: Spotify - YouTube - Ιστότοπος
.
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media

      

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: InTempoThess

Αρθρογραφος

Βένια Αδαμάκου
Βένια Αδαμάκου
Εργάζομαι ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και λατρεύω τη μουσική! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» κάθε μήνα θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις της πόλης και θα γνωρίζουμε νέους καλλιτέχνες. Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε στο μέιλ: veniaadamakou@outlook.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2194 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο