Όταν άμα…. Αυτοί είναι οι 18 νέοι συρμοί του μετρό εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας

769 Views
Όταν άμα…. Αυτοί είναι οι 18 νέοι συρμοί του μετρό εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας Όταν άμα…. Αυτοί είναι οι 18 νέοι συρμοί του μετρό εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας

 

Άλλοι 18 συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης παραδόθηκαν βάζοντας το έργο σε τροχιά ολοκλήρωσης μέχρι το τέλος του 2023.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής με ανάρτησή του στο Twitter: «Ολοκληρώσαμε την παραλαβή των συρμών για το μετρό Θεσσαλονίκης που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του έργου, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως το Σταθμό Νέα Ελβετία.
Οι 18 αυτοί συρμοί, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους, αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών. Παράλληλα συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε στην Θεσσαλονίκη το μετρό που περιμένει τόσα χρόνια. Το μετρό που της αξίζει».

Οι συρμοί είναι ιταλικής κατασκευής χωρίς μηχανοδηγό με τετραπλά βαγόνια που εξυπηρετούν 450 επιβάτες τη φορά.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Ν. Ταχιάος, υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός για άλλους 15 συρμούς που θα χρησιμοποιηθούν στις επεκτάσεις του Μετρό καθώς στόχος είναι πλέον η επέκταση προς τα ΒΔ και το αεροδρόμιο.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

1 Comments

  1. <strong>Λογοθετη Εφη</strong>
    Λογοθετη Εφη
    Ήταν Πολύ ενδιαφέρονΕνδιαφερον το άρθρο για τους νέους συρμούς του μέτρο Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ καινούργιοι και φαίνονται ακόμη πιο εξελιγμένοι από της Αθήνας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη