Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις Detrop Boutique, Artozyma & Ελλήνων Κόσμημα

871 Views
Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις Detrop Boutique, Artozyma & Ελλήνων Κόσμημα Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις Detrop Boutique, Artozyma & Ελλήνων Κόσμημα

Εγκαινιάστηκαν οι εκθέσεις Detrop Boutique, Artozyma & Ελλήνων Κόσμημα.

Εφαλτήριο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελούν οι εκθέσεις Detrop Boutique, Artozyma και Ελλήνων Κόσμημα, που εγκαινιάστηκαν απόψε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Τα τρόφιμα και ποτά βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας και γι’ αυτό είναι κύριο μέλημα της κυβέρνησης η εύρεση τρόπων για την προώθηση των εξαγωγών τους, όπως ανέφερε εγκαινιάζοντας την Detrop ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δημήτρης Μάρδας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μάρδας σημείωσε πως αναρτήθηκαν στην πύλη οικονομικής διπλωματίας Agora του υπουργείου Εξωτερικών κατάλογοι καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από 70 χώρες, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου να βρουν μια διέξοδο στην προσπάθειά τους να εξορμήσουν στο εξωτερικό. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι προσεχώς θα αναρτηθούν και διευθύνσεις από μεγαλοεισαγωγείς επίσης από 70 χώρες για όλους τους εξαγωγικούς κλάδους της χώρας. «Η εξαγωγή δίνει δύναμη στην ελληνική οικονομία» ανέφερε σχετικά.

Πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό μπορούν να γίνουν τα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που εγκαινίασε την Artozyma. Τόνισε δε πως οι Έλληνες παραγωγοί –και δη οι μικροί και μεσαίοι- πρέπει να έχουν ευκαιρίες προβολής των προϊόντων τους. Ανέφερε επίσης πως οι Detrop και Artozyma βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική της κυβέρνησης για τη δημιουργία προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στην έλευση 110 εμπορικών αγοραστών από ισχυρά δίκτυα 13 χωρών, αλλά και στα 3.000 επιχειρηματικά «ραντεβού» που θα πραγματοποιήσουν αυτές τις ημέρες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με Έλληνες εκθέτες αναφέρθηκε με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

Την ίδια ώρα στο Metropolitan Expo στην Αθήνα η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, κα Θεοδώρα Τζάκρη, εγκαινίασε την Ελλήνων Κόσμημα. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο του κοσμήματος, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την δημιουργικότητα των Ελλήνων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Κωνσταντίνος Κουζούπης, τόνισε πως παρά τα προβλήματα που έχει φέρει η κρίση, οι επιχειρήσεις του κλάδου στηρίζουν την έκθεση και προσπαθούν να προωθήσουν το ελληνικό κόσμημα, προσπάθεια που ενισχύεται από τη διοργάνωση.

Τον χαρακτήρα της Ελλήνων Κόσμημα ως της μεγαλύτερης έκθεσης του κλάδου στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημειώνοντας πως ο εθνικός εκθεσιακός φορέας στηρίζει, σε συνεργασία με την ΠΟΒΑΚΩ, το μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη