Xριστουγεννιάτικο Bazaar «δώρα από καρδιάς» για τα παιδιά, στη XANΘ

1352 Views
Xριστουγεννιάτικο Bazaar «δώρα από καρδιάς» για τα παιδιά, στη XANΘ Xριστουγεννιάτικο Bazaar «δώρα από καρδιάς» για τα παιδιά, στη XANΘ

Την Παρασκευή 14/12 και το Σάββατο 15/12, η  Χ.Α.Ν.Θ. διοργανώνει το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, μια χαρούμενη γιορτή πλημμυρισμένη με χρώμα, γεύση, άρωμα, ήχους και διάθεση Χριστουγέννων. Η Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. θα φορέσει τα γιορτινά της και θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη διάθεση και «δώρα από καρδιάς».
 
Με όραμα την αλληλέγγυα κοινωνία και πάντα στο πνεύμα των γιορτινών ημερών,  συνεργάτες και φίλοι της ΧΑΝΘ,  όλοι θιασώτες της κοινωνικής προσφοράς της πόλης μας, συμμετέχουν στη φετινή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διαθέτοντας προς πώληση τα προϊόντα τους, τις υπηρεσίες τους και υποστηρίζοντας ταυτόχρονα το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Χ.Α.Ν.Θ. αφού οι δωρεές που θα συγκεντρωθούν θα  δώσουν την ευκαιρία, το 2019, σε επιπλέον 25 παιδιά από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να συμμετέχουν δωρεάν στα υψηλής ποιότητας προγράμματά της, αθλητικά, επιμορφωτικά και κατασκηνωτικά. Στόχος μας είναι τουλάχιστον 150 παιδιά να συμμετέχουν δωρεάν στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποτροφιών Χ.Α.Ν.Θ. για το 2019.
 
Φέτος τα Χριστούγεννα στη Χ.Α.Ν.Θ. ανήκουν στα παιδιά! Χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικα εδέσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, βιβλία και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια καθώς και παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις θα έχουν την τιμητική τους με προεξάρχοντες τα παιδιά. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν κληρώσεις με πλούσια δώρα και συναυλίες.
 
Το Bazaar διοργανώνεται με την εθελοντική συμμετοχή των μελών, των εθελοντών, των συνεργατών και των εργαζομένων της Χ.Α.Ν.Θ. στο αλληλέγγυο πνεύμα της Οργάνωσης και αναμένεται περισσότεροι από 2000 επισκέπτες να το επισκεφτούν.
 
H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετέχετε ως ενεργό μέλος στη μεγάλη οικογένεια της Κοινωνικής Προσφοράς Χ.Α.Ν.Θ. και να γίνετε αρωγός στην προσπάθειά μας ακόμη περισσότερα παιδιά από τον ευάλωτο πληθυσμό της πόλης μας να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της βιωματικής εμπειρίας και εκπαίδευσης με τη φροντίδα της Χ.Α.Ν.Θ.
 
Πρόγραμμα:
 
Παρασκευή 14
18:00 Χριστουγεννιάτικη παράσταση για παιδιά και όχι μόνο από την εταιρία θεάτρου TheatrAction με  τίτλο «Καρκαντζέλια, Σκαλικαντζέρια!! Ψέματα να ναι ή αλήθεια;»
                               
19:00 Συναυλία Νεανικής Μπάντας The Folks band
   
20:30  Παρουσίαση μουσικοχορευτικού δρώμενου από τη Σχολή Στελεχών
 
Σάββατο 15   
11:00  Χορωδία ΧΑΝ Νίκαιας Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΧΑΝΘ
2:00  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης
13:30  Συναυλία φωνητικού συνόλου ενηλίκων Cantus Arte
17:00  Ανακοίνωση αποτελεσμάτων κληρώσεων:
· Ένα τριήμερο με ημιδιατροφή στο Grand Meteora Hotel
· 10 διπλά εισιτήρια εισόδου για τον Αστερόκοσμο
 
Παράλληλα θα λειτουργούν για τα παιδιά:
 
1.  Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων δέντρων από εθελοντές για παιδιά.
2. Χριστουγεννιάτικο Face Painting από εθελοντές.
 
INFO: Πρόγραμμα Υποτροφιών Χ.Α.Ν.Θ. 
 
H XΑΝΘ ακολουθεί μια συνεπή πορεία σχεδόν 100 χρόνων κτίζοντας ένα εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο. Για την υλοποίηση των σκοπών της οργανώνει   προγράμματα για παιδιά, έφηβους και ενήλικες που περιλαμβάνουν δραστηριότητες αθλητικές, δημιουργικές, κατασκηνωτικές.  φυσικής ευεξίας και υγείας, πολιτιστικές, επιμορφωτικές, εκπαιδευτικές. Αναπτύσσει δραστηριότητες εθελοντισμού για τον άνθρωπο, την πόλη, το περιβάλλον.  και δράσεις - εκδηλώσεις -προγράμματα κοινωνικής  προσφοράς με αποδέκτες ευπαθείς ή ειδικές ομάδες πληθυσμού. 
.
Τα τελευταία 7 χρόνια η Χ.Α.Ν.Θ. πρόσφερε 612 υποτροφίες για συμμετοχή στα προγράμματά της, συνολικού κόστους 183.600€, σε παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Τα παιδιά προέρχονταν από μονογονεϊκές οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και ευπαθείς οικονομικά οικογένειες από τις τοπικές κοινωνίες και από κοινωνικούς φορείς όπως ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΥ, AΡΣΙΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΦΙΛΥΡΟΥ, ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΑΧΕΠΑ, ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΝΑΟΜΙ «ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ». Οι υποτροφίες του 2017 που δόθηκαν ήταν συνολικής αξίας 45.000 ευρώ.
,

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: XANΘBazaarΧριστούγεννα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο