Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Αγιορειτική Εστία

794 Views
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Αγιορειτική Εστία Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στην Αγιορειτική Εστία

 
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και τον διευθυντή της Αγιορειτικής Εστίας ΑναστάσιοΝτούροκατά την ξενάγηση στην έκθεση «Ύψωσις»
 
Την Αγιορειτική Εστία επισκέφτηκετο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη,συνοδευόμενος από ομογενείς μας στις ΗΠΑ. Τον Σεβασμιώτατουποδέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονικης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας,κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή της ΑγιορειτικήςΕστίας κ. Αναστάσιο Ντούρο στην έκθεση φωτογραφίας «ΥΨΩΣΙΣ – Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ» του αείμνηστου φωτογράφουΓιώργουΠούπη, που λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του κτηρίου και ενημερωθήκαν για τις πολιτιστικές και επιστημονικές δραστηριότητες του φορέα.
 
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας στο καλωσόρισμάτου αναφέρθηκε στη σημαντική και ουσιαστική προβολή της υπερχιλιετούςιστορίας του ΑγίουΌρους, που γίνεται από την Αγιορειτική Εστία όχιμόνο στην Ελλάδα,αλλά και παγκοσμίως με τα διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εργαστήρια και τις εικαστικέςεκθέσειςανά τον κόσμο, εν όψει μάλιστα και της επικείμενης  πολιτιστικής δραστηριότητας της Αγιορειτικής Εστίας στην Αμερική.
 
Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοποςΑμερικής αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, που θα ξεκινήσει αύριο 27/2, τόνισε ότι ηξενάγηση του την Αγιορειτική Εστία αποτελεί την καλύτερη εισαγωγή για το ταξίδι αυτό και επεσήμανε ότι ο φορέας με το έργο του γνωστοποιεί και συμβάλλει στη διάδοση όχι μόνο της πνευματικής αλλά και της επιστημονικής και πολιτιστικής ζωής του Αγίου Όρους.
 
Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Αγιορειτική Εστία ενισχύειπεραιτέρω τουςδεσμούς του φορέα με την ομογένεια και τις ΗΠΑ, καθώς στο άμεσο μέλλονέχει δρομολογηθεί να πραγματοποιηθεί μία έκθεση ντοκουμέντων και μία ημερίδα για το Άγιον Όρος στο πολιτιστικό κέντρο «The Maliotis Cultural Center» που βρίσκεται στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης καθώς και μία έκθεση στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας με αρχεία που της παραχωρήθηκαν από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Τέχνης του Πανεπιστημίου Princeton των Η.Π.Α.
 
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικης προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ζωγραφικό έργο του αγιογράφουΜοναχούΛουκάΞενοφωντινού,που απεικονίζειτην καθημερινή ζωή των Μοναχών στο Μοναστήρι, τον τόμο «ΑγιορειτικόνΠανάγιον των εν Άθω αγίων ο χορός»,έκδοση της Αγιορειτικής Εστίας καθώς επίσης και τον κατάλογο της έκθεσης του Γιώργου Πούπη.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη