Κάντε μια βόλτα από το Κόδρα να δείτε το 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ.

411 Views
Κάντε μια βόλτα από το Κόδρα να δείτε το 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. Κάντε μια βόλτα από το Κόδρα να δείτε το 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ.

Ένας σημαντικός, ζωηρός διάλογος ανάμεσα σε καταξιωμένους, τον Νίκο Nαυρίδη και τον Andrian Paci, και νέους καλλιτέχνες πάνω σε θέματα της σύγχρονης τέχνης αλλά και στον ρόλο της Μεσογείου στο διεθνές εικαστικό τοπίο άνοιξε στο πλαίσιο  του 4ου Εργαστηρίου Νέων Καλλιτεχνών της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης που φέτος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πεδίο Δράσης Κόδρα του Δήμου Καλαμαριάς.
Ως τις 25 Οκτωβρίου 2013, στους Κοιτώνες του πρώην στρατοπέδου Κόδρα,  διδάσκοντες και συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τον χώρο των εικαστικών, της γραφιστικής και της μουσικής, διερευνούν και διατυπώνουν ζητήματα σε σχέση με τη Μεσόγειο και τα στερεότυπα που τη συνοδεύουν. Τα αποτελέσματα της εργασίας τους αυτής θα έχει την ευκαιρία να τα δει το κοινό σε μία έκθεση που θα προκύψει μέσα από το Εργαστήριο (σχεδιάζεται για τον Ιανουάριο του 2014 στο χώρο του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι).
Στο μεταξύ, όμως, το Εργαστήριο ανοίγει ήδη τις πόρτες του για το κοινό, περνώντας στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσής του.
Από τις 21 ως τις 25 Οκτωβρίου, οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται καθημερινά στον χώρο, στους Κοιτώνες του Κόδρα, και θα εργάζονται σε συγκεκριμένο ωράριο (11:00-19:00). Κατά το διάστημα αυτό το Εργαστήριο θα είναι ανοιχτό για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη διαδικασία εργασίας των καλλιτεχνών (δημοσιογράφοι, επιμελητές, γκαλερίστες, φοιτητές καλών τεχνών).
Επίσης, μετά τον Νίκο Ναυρίδη που παρέστη την πρώτη εβδομάδα στο Εργαστήριο  Νέων Καλλιτεχνών και έδωσε ένα πολύ επιτυχημένο masterclass, τη σκυτάλη παίρνει ο  Αντριάν Πάτσι, που στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εργαστήριο (ως τις 25 Οκτωβρίου), θα πραγματοποιήσει το masterclass του την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου στις 19:00,  στον χώρο των Κοιτώνων.
Ο Αντριάν Πάτσι είναι ένας από τους καλλιτέχνες της κεντρικής έκθεσης της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (έργα του παρουσιάζονται στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού). Γεννήθηκε το 1969 στη Σκόδρα, στην Αλβανία. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών των Τιράνων. Το 1997 εγκαταστάθηκε στο Μιλάνο, όπου ζει και εργάζεται. Ατομικές εκθέσεις του έχουν παρουσιαστεί στο Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο, το Τελ Αβίβ, τη Νέα Υόρκη. Επίσης συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και έλαβε μέρος σε κορυφαίες διοργανώσεις σύγχρονης τέχνης όπως: Manifesta (2000),  Μπιενάλε Βενετίας (1999, 2005),  Μπιενάλε Σίδνεϊ (2006), Quadriennale Ρώμης (2008), όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο, Μπιενάλε Λυόν (2009).
Καλλιτέχνες του Εργαστηρίου: Ελεάννα Αντωνάκη, Γιώργος Γεροντίδης, Χρήστος Δημητριάδης, Γιάννης Δρακόπουλος, Σωτηρία Ζορμπά, Ναυσικά Μοσχοπούλου, Αποστόλης Ρίζος, Νάνα Σαχίνη, Αναστάσης Στρατάκης, May Roosevelt
Συντελεστές:
Διεύθυνση: Κατερίνα Κοσκινά
Επιμέλεια –Συντονισμός ΚΜΣΤ: Αρετή Λεοπούλου, Θοδωρής Μάρκογλου
Συντονισμός ΠΔΚ: Δημήτρης Μιχάλαρος


Η 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (διάρκεια: 31 Ιανουαρίου 2014) αποτελεί τη δεύτερη διοργάνωση του τριμερούς προγράμματος που ξεκίνησε το 2011 και υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία-Θράκη 2007-2013 του ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και την Ελλάδα.


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
12α ΘΒΘ 2023: Η σπουδαία Καλλιόπη Ευαγγελίδου σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής Βραβείων.
με 0 Σχόλια 2712 Views
Mια σπουδαία καλλιτέχνις με τόλμη, με όραμα, με πάθος για την τέχνη της και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος «γεμάτος» από εμπειρίες, κατασταλαγμένος και ώριμος καλλιτεχνικά σκηνοθετεί τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη