Ωραίοι λουκουμάδες, ωραία παιδιά, ωραίο υπαίθριο look στη νέα παραλία.

1754 Views
Ωραίοι λουκουμάδες, ωραία παιδιά, ωραίο υπαίθριο look στη νέα παραλία. Ωραίοι λουκουμάδες, ωραία παιδιά, ωραίο υπαίθριο look στη νέα παραλία.

Οι ανάγκες επιβίωσης δημιουργούν ιδέες και προτάσεις για όλους.

Δεν είναι εξυπνάδα, είναι διαπίστωση ακόμη κι αν δεν ζεις στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.
Κωνσταντίνο τον λένε τον κύριο με τον κόκκινο [μεγάλο] σκούφο, σήμα κατατεθέν της καντίνας του και δεν είναι ένας τυχάρπαστος και άσχετος νέος.
Κατέχει το σπορ του λουκουματζή εφόσον σπούδασε ζαχαροπλαστική, είχε και από μικρός μυρουδιές τριγύρω του όπου ο πατέρας του έκανε την ίδια δουλειά, με αποτέλεσμα να την γνωρίσει τόσο καλά [και από μέσα], κυρίως όμως να την αγαπήσει τρελά.  
Και τι ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του;
Με μια λέξη θα λέγαμε [αρχικά], γούστο.
Το λοιπόν, είδε και απόειδε ότι δεν φτουράνε οι δουλειές, τα ενοίκια παραμένουν ακόμη ακριβά για να ανοίξει κάποιο μαγαζί, απέκτησε άδεια πλανόδιου, αγόρασε και ένα όχημα και στρογγυλοκάθισε από τον περασμένο Μάιο στο τέλος της νέας παραλίας [κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης] και μοσχοπουλά νοστιμότατους λουκουμάδες με όλα τα  καλούδια που τα συνοδεύουν, [η πραλίνα δε, είναι χειροποίητη, φτιαγμένη από τα χεράκια του].
Προηγουμένως όμως, σκέφτηκε, και πως θα πλασάρει την «πραμάτεια» του… στον κόσμο.
Ομόρφυνε το όχημα, τόνισε παντού το χρώμα κόκκινο που είναι το αγαπημένο του, το «έντυσε» διακριτικά και καλόγουστα, επιμελήθηκε τις μουσικές που θα ακούγονται περιμένοντας ο κόσμος τη σειρά του, αδυναμία σε μουσικές και τραγούδια του 60’ και ντύθηκε στα λευκά όπως επιβάλει το καταστατικό του κλάδου των «λουκουματζήδων»… και επιπλέον, φορώντας  έναν τεράστιο κόκκινο σκούφο να κάνει κυριολεκτικά μπαμ από μακριά, τόσο που να θέλεις να τον πλησιάσεις…
Βέβαια δεν θα ήταν τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν έφτιαχνε μυρωδάτους νοστιμότατους [και οικονομικούς, 2 μόλις ευρώ… η μερίδα] λουκουμάδες.
Άρα που καταλήγουμε;
Όλα μελετημένα υπέρ των πέντε αισθήσεων, όραση, όσφρηση, γεύση, ακοή, αφή…
Το ρεπορτάζ αυτό δεν είναι διαφημιστικό και ο λόγος που παρουσιάζεται είναι ότι σε αυτή την πόλη, έχουμε απόλυτη ανάγκη από «πρακτική» [και ποιοτική φυσικά] ομορφιά νέων ανθρώπων και οι ουρές μπροστά  στον «Κόκκινο Σκούφο», μαρτυρούν του λόγου το αληθές.
Για την «Κ», γ/τ.
Υγ. Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΚΟΥΦΟΣ ανοίγει στις 7μμ και κλείνει τα μεσάνυχτα, στην ίδια πάντα θέση. Όταν χειμωνιάσει θα βρει αλλού μια καλή ζεστή γωνιά για να μας γλυκάνει, το μέρος ωστόσο αναζητείται στο κέντρο της πόλης.
Α! υπάρχει και προφίλ στο facebook, εδώ.

Φωτογραφικό υλικό
Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη