Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων σεζόν 2022/23

19991435 Views
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων σεζόν 2022/23 Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων σεζόν 2022/23

 
Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης.
Όλες οι προγραμματισμένες πρεμιέρες, αυτές που συνεχίζουν αλλά και αυτές που ετοιμάζουν βαλίτσες... να μας έρθουν...  
ΌΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ. 
Η πιο έγκυρη θεατρική ατζέντα της πόλης με συνεχή online ενημέρωση. 
Αποστολή δελτίων Τύπου προς ενημέρωση κοινού στο kulturosupa@yahoo.gr
Νούμερο 1 στη μηχανή αναζήτησης της Google. 
.
12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023
Τελετή Απονομής
Θέατρο Αυλαία: Παρασκευή 16 Ιουνίου, 21:00 Διαβάστε εδώ
.
Τελευταία ενημέρωση 10/06/2023 
.
Π Ρ Ε Μ Ι Ε Ρ Ε Σ
.
Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 
.
-
.
Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 
.
-Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου 
Θέατρο Κήπου
«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή.
 
Ο Οιδίποδας, βασιλιάς της Θήβας, αναλαμβάνει να βρει τον δολοφόνο του Λαΐου ο οποίος, σύμφωνα με τον χρησμό, είναι υπεύθυνος για τον φοβερό λοιμό που έχει πλήξει την πόλη του. Στην πορεία, ανακαλύπτει πως όχι μόνο είναι ο ίδιος ο φονέας του προηγούμενου βασιλιά της Θήβας, αλλά και ο δολοφόνος του πατέρα του και σύζυγος της μητέρας του. Έπειτα από αυτή την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας, η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίποδας αυτοτυφλώνεται.
.
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος. Ερμηνεύουν: Μάνια Παπαδημητρίου (Ιοκάστη- Τειρεσίας), Θανάσης Σαράντος (Οιδίπους Τύραννος), Χριστόδουλος Στυλιανού (Κρέοντας), Πάρης Σκαρτσολιάς (Εξάγγελος-Χορός), Αλέξανδρος Τούντας (Άγγελος-Χορός), Βαγγέλης Ψωμάς (Θεράπων-Χορός), Νίκος Πολοζιάνης (Ιερέας-Χορός).
.
-Πέμπτη 6  & Παρασκευή 7 Ιουλίου
Θέατρο Δάσους
«Τρωάδες»
ΚΘΒΕ
Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.
.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης. Ερμηνεύουν: Μάνια Παπαδημητρίου (Ιοκάστη- Τειρεσίας), Θανάσης Σαράντος (Οιδίπους Τύραννος), Χριστόδουλος Στυλιανού (Κρέοντας), Πάρης Σκαρτσολιάς (Εξάγγελος-Χορός), Αλέξανδρος Τούντας (Άγγελος-Χορός), Βαγγέλης Ψωμάς (Θεράπων-Χορός), Νίκος Πολοζιάνης (Ιερέας-Χορός).
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
.
-Δευτέρα 10 & Τρίτη 11 Ιουλίου
Θέατρο Δάσους
«Εκάβη» του Ευριπίδη.
Στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη ξεκινά ως πρόσωπο από αυτό το σημείο, από αυτό που έχουμε ξεχάσει, τον δρόμο του θρήνου. Στο πρώτο μέρος του έργου το πένθος, προσωπικό αλλά και συλλογικό, μοιάζει να γεννά τη μεταφυσική του: ζωντανοί και νεκροί βρίσκονται σε διαρκή συνομιλία, ένα αγόρι άταφο ταράζει τον ύπνο της μάνας του, ένα κορίτσι στέκει στο όριο ζωής και θανάτου. Στην Εκάβη τα πάντα συμβαίνουν σε έναν μεταιχμιακό χρόνο, μετά το τέλος του πολέμου. Η βία όμως δεν έχει τελειώσει. Και εκεί ακριβώς, στον χρόνο της μετάβασης, η Εκάβη του πένθους γίνεται η Εκάβη της εκδίκησης, ανοίγοντας μια τολμηρή διαλεκτική με το σήμερα. 
.
Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη. Ερμηνεύουν: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
-
-Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Ιουλίου
Θέατρο Δάσους
«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή
Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό  συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.
.
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας. Ερμηνεύουν: Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Αμούτζας, Σίμος Κακάλας, Χρήστος Μαλάκης, Άννα Μάσχα, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Γιάννης Νταλιάνης.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
.
-Παρασκευή 14 Ιουλίου
Θέατρο Κήπου
«Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
 
Τι συμβαίνει όταν ένας ευυπόληπτος παντρεμένος, πρέπει να φύγει για μυστική επιχείρηση, κάτω απότα μάτια μιας ζηλόφθονης συζύγου; Τι ρόλο παίζει η μυστική μάντισσα που διαβάζει τις τρίχες και ανακαλύπτει τις ερωτικές επιθυμίες; Πώς μπλέκουν μαζί τρεις καλοί φίλοι και οι σύζυγοί τους; Και πως ξεδιαλύνεται ένα κουβάρι παρεξηγήσεων μέσα από μια σειρά ξεκαρδιστικών επεισοδίων;
 
Σκηνοθεσία: Τάσος Πυργιέρης. Ερμηνεύουν: Νίκος Ορφανός, Σοφία Μανωλάκου, Δημήτρης Καλαντζής, Τζίνη Παπαδοπούλου, Γιώργος Κοψιδάς, Λυδία Τζανουδάκη, Γιάννης Δενδρινός, Χρήστος Σταθούσης
.
-Τρίτη 18 Ιουλίου
Θέατρο Δάσους
«Βάκχες» του Ευριπίδη.
Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.
.
Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Χριστοδούλου.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
.
-Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Ιουλίου
Θέατρο Δάσους
«Μήδεια» του Ευριπίδη.
Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα.
.
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη. Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου, Φάνης Μουρατίδης.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
.
-Πέμπτη 27 Ιουλίου
Θέατρο Γης
«Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού» του Ντάριο Φο.
Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και, αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, σήμερα, χρόνια μετά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές –πάρα πολλές- ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.
.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας. Ερμηνεύουν:Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος. Μουσικός επί σκηνής: Βάϊος Πράπας
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
 
Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ
.
-Δευτέρα 28 Αυγούστου
Θέατρο Δάσους
«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή.
Η παράσταση φέρνει στο προσκήνιο τη διφορούμενη εκκρεμότητα του τέλους ενός ήρωα σημαδεμένου από τη μοίρα. Πώς μπορεί να μεταφραστεί σκηνικά αυτή η ταλάντευση ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο, ανάμεσα στην αποδοχή της μοίρας και την άρνησή της; Ο λόγος του Σοφοκλή, ο λόγος στα χείλη των ηρώων του, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης, της Ισμήνης, του Πολυνείκη, του Κρέοντα, δεν επιδέχεται κανέναν οριστικό διαχωρισμό του καλού απ’ το κακό, του ιερού απ’ το βλάσφημο. Αυτός ο λόγος, μέσα από τη μουσική των σωμάτων, γίνεται ένας τόπος αιώνιος, ο αιώνιος χρησμός. Αυτόν τον λόγο και τη βαθιά ποιητική, χρησμική του δύναμη, ζητά να απελευθερώσει η παράσταση.
.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας. Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Δημήτρης Καταλειφός, Μάξιμος Μουμούρης, Αγγελική Παπαθεμελή.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
 
-Τρίτη 29 Αυγούστου
«Πέρσες» του Αισχύλου.
Πρόκειται για την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά οκτώ χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό) καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα μάχη στην οποία είχε λάβει μέρος ο ίδιος ο συγγραφέας. Συχνά αναφερόμενη ως «αντιπολεμική» η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία και επεκτατισμό σεβόμενη τον θρήνο των ηττημένων και αποδοκιμάζοντας την αλαζονεία των νικητών.
.
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος. Ερμηνεύουν: Κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη. Άτοσσα: Έβελυν Ασουάντ. Αγγελιαφόρος: Μπάμπης Αλεφάντης, Άννα Μαρκά Μπονισέλ. Δαρείος: Έλλη Ιγγλίζ. Ξέρξης: Ντίνος Παπαγεωργίου
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
.
-Τετάρτη 30 & Πέμπτη 31 Αυγούστου
Θέατρο Γης
«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.
Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Βαθιά επηρεασμένος από την εποχή του (τέλη του 5ου αιώνα), που διακατέχεται από πνεύμα αμφισβήτησης, διερεύνησης και αποδόμησης, ο Σοφοκλής επιλέγει να αφηγηθεί τον μύθο των Ατρειδών μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας. Ένα βλέμμα θρυμματισμένο από τον πόνο και το πένθος, που αντανακλά, μεγεθύνει και ενίοτε παραμορφώνει την πραγματικότητα που την περιβάλλει.
.
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ. Ερμηνεύουν: Ηλέκτρα: Λένα Παπαληγούρα, Ορέστης: Στρατής Χατζησταματίου, Κλυταιμνήστρα: Ελισάβετ Μουτάφη, Παιδαγωγός: Ιωάννης Παπαζήσης, Χρυσόθεμις: Εριέττα Μανούρη, Αίγισθος: Δαυίδ Μαλτέζε, Πυλάδης: Πάρης Λεόντιος
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
 
Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ
-.
-Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Δάσους
«Ιππόλυτος» του Ευριπίδη.
Η Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων. Μια σκηνοθεσία που βουτάει στο άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη βλέποντάς το σαν έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό, όπου τα πρόσωπα παλεύουν με τις αδυναμίες τους και ο έρωτας είναι τόσο παράφορος που δεν μπορεί παρά να είναι μοιραίος.  Ένας  δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών θα βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής.
.
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου. Ερμηνεύουν: Κόρα Καρβούνη, Αμαλία Νίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
 
-Δευτέρα 11 & Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Δάσους
«Βατράχια» του Αριστοφάνη.
Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.
.
Σκηνοθεσία: Έφη Μπίρμπα. Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
 
-Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου
Θέατρο Δάσους
«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη.
Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.
.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουντζίδηςς. ΕρμηνεύουνΚατιάνα Μπαλανίκα, Ηρώ Πεκτέση, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Ξούλος, Μάριος Δερβιτσιώτης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Αποστόλης Ψαρρός.
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ.
-k-.
Δείτε & αυτά:
 
Θεατρότρελοι:Παραστάσεις, παρουσιάσεις, σχόλια, απόψεις, αφιερώματα, γκάλοπ, προσκλήσεις... Η διαδραστική θεατρική ομάδα της Κουλτουρόσουπας μόνο για φανατικούς θεατρόφιλους με έδρα την Θεσσαλονίκη για όλη την Ελλάδα! 

-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, κλικ εδώ.
.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, εδώ.
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

3 Comments

 1. <strong>Michailmavromichalis </strong>
  Michailmavromichalis
  ΠΕΡΙΜΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΕΙΛΑ ΦΑΜΕΛΗ ,ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΟΛΗ ,ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ,ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
 2. <strong>KAKIA ZELHLIDOY</strong>
  KAKIA ZELHLIDOY
  Πολύ καλή ενημέρωση , ευχαριστώ.
 3. <strong>ΛΙΑ </strong>
  ΛΙΑ
  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΖΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, ΛΙΑ ΑΠΟ ΠΕΛΛΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κωνσταντίνος Αβράμης: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
Κωνσταντίνος Αβράμης: Τα Καλύτερα Νέα Πρόσωπα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης | Σωφέρ Θεάτρου
με 0 Σχόλια 2431 Views

Έχει προταθεί για τη συγγραφική βάση του έργου «Noigandres, Ιστορίες σεξισμένης παιδικότητας» από την Εταιρεία Θεάτρου Πρόταση στον Πολυχώρο Ένεκεν. Συνέντευξη στη Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα


 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη