.
Από τους θεατρικούς συντάκτες του Kulturosupa.gr (Μπασουνάς Γιώργος, Νικολού Νάντια, Σοφιανίδου Ειρήνη, Κανακάρη Αννιά, Τσιρόγλου Γιάννης)
Σε μια στείρα θεατρική χρονιά όπου μετά τον περασμένο –καταραμένο- Μάρτη ψάχνουμε με το τουφέκι κάποια θεατρική παράσταση, ευτυχώς αλλά σίγουρα δυστυχώς υπήρχαν και αυτές… και τηρούμενων των αναλογιών (και της κατάστασης) δεν κατέστη δυνατόν να βγει λίστα με το αριθμό 10, αλλά ακόμη και έτσι, οφείλουμε να τις επισημάνουμε στον καθιερωμένο θεατρικό απολογισμό της «Κ».
Έχοντας λοιπόν, σαν γνώμονα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και δίκαια θεατρικά κριτήρια, καταλήξαμε κάθε άλλο παρά αβασάνιστα στην κατάρτιση κάθε λίστας που θέτουμε στην κρίση του κοινού, αρχής γενομένης από τις κάκιστες παραστάσεις με σειρά αξιολόγησης από τον… πάτο της βαθμολογίας.
.

.
Αυτές που υποτίμησαν τη νοημοσύνη μας, δοκίμασαν την υπομονή μας, υποβάθμισαν τη θεατρική τέχνη, πρόσβαλαν την αισθητική, καταχράστηκαν χρόνο και χρήμα, κερδίζοντας «επάξια» μια θέση στην κατηγορία των χειρότερων παραστάσεων για το 2020 που παρουσιάστηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το Kulturosupa.gr…
…και για του λόγου το αληθές ιδού:
.
«Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» και προχειρότητα…
ΚΑΚΟσκηνοθέτησε ο Τάκης Βαμβακίδης.

.
Μια παντελώς πρόχειρη παράσταση, με ξεπερασμένα σκηνοθετικά ευρήματα, αχνούς χαρακτήρες που προσπαθούσαν να εκβιάσουν το συναίσθημα χωρίς κανένα βάθος ερμηνείες ενώ και το κείμενο είχε μεγάλες αδυναμίες. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται με το ποντιακό θέατρο, να το πάρουν στα σοβαρά και να μην το ξεπετάνε επαναπαυόμενοι στη δίψα των ανθρώπων ποντιακής καταγωγής για οτιδήποτε γράφει πάνω “Πόντος”. Αν δεν ξέραμε ότι ο Βαμβακίδης είναι επαγγελματίας ηθοποιός θα μιλούσαμε για μια ερασιτεχνική παράσταση.
-Είδαμε και φρίξαμε αρχές Ιούλη στον ανοιχτό χώρο του Κυβερνείου.
-Βαθμολογήσαμε με 2,1 και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
-Αναγνώσεις: 6682 – Κοινοποιήσεις: 202 – Αλληλεπιδράσεις social: 7.845
Το απαράδεκτο «Κλουβί με τις Τρελές» με τον απερίγραπτο Λάκη Γαβαλά.
ΚΑΚΟσκηνοθέτησε ο Βασίλης Πλατάκης.
.

.
Πόση επιείκεια να δείξει κανείς όταν από τα πρώτα λεπτά αντιλαμβανόσουν πως αυτή η παιδική χαρά δεν σώζονταν με τίποτα καθώς ο ερασιτεχνισμός και η προχειροδουλειά κυριαρχούσαν από την αρχή μέχρι το τέλος. Και όταν από σκηνοθετικής άποψης, δεν υπήρχε κανένα δέσιμο ηθοποιών και χαρακτήρων, οι σκηνές φάνταζαν χοντροκομμένες και αστείες, δεν υπήρχε ρυθμός, σύνδεση γεγονότων και αντιπαραθέσεων και το όποιο χιούμορ ήταν σε μορφή τηλεοπτικής ατάκας..
Και να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται κατραπακιά και οι «ερμηνείες» που ήθελαν έναν λαμπερό Λάκη Γαβαλά να ερμηνεύει το ρόλο της ζωής του… Είναι δύσκολο να μεταφερθεί η παρουσία του αλλά αν μας ζητούσαν να τον χαρακτηρίσουμε με μια λέξη θα ήταν: α-π-ε-ρ-ί-γ-ρ-α-π-τ-ο-ς.
-Είδαμε και φρίξαμε τέλη Σεπτεμβρίου στον θέατρο Γης.
-Βαθμολογήσαμε με 2,5 και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
-Αναγνώσεις: 14447– Κοινοποιήσεις: 802 – Αλληλεπιδράσεις social: 32.565
Ένας αλλόκοτος αχταρμάς στην απαράδεκτη «Λαίδη Μάκβεθ του Μντσενσκ»…
Κακο-σκηνοθέτησε ο Ενκε Φεζολάρι.
.

.
Μια κακοσκηνοθετημένη, με άθλιες ερμηνείες ρώσικη εκδοχή της σαιξπηρικής Λαίδης Μάκβεθ, που εντελώς αποτυχημένα συνδύασε το κλασικό έργο με μοντέρνα στοιχεία ρεαλισμού και σουρεαλισμού.
Μια βουκολική ιστορία αγάπης που απείχε παρασάγγας από τον χαρακτηρισμό της ως «ακατάλληλο για ανηλίκους πολιτικό θρίλερ», καθώς ούτε πολιτικό θρίλερ ήταν ούτε ακατάλληλο…
-Είδαμε και φρίξαμε αρχές Γενάρη στο θέατρο Αμαλία.
-Βαθμολογήσαμε με 2,8 και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
-Αναγνώσεις: 4755 – Κοινοποιήσεις: 240 – Αλληλεπιδράσεις social: 8.956
.
Μια «φάλτσο» σχολική παράσταση για μια «Φάλτσο Σοπράνο».
ΚΑΚΟσκηνοθέτησε ο Χριστώφ.

Ενώ το έργο χαρακτηρίζεται κωμωδία δεν είχε καμιά συνοχή και δεν ήξερε προς τα πού ήθελε να κατευθυνθεί.
Παγιδευμένο σε στερεότυπα και κλισέ μιας καταφανούς πρόχειρης σκηνοθεσίας έδινε την εντύπωση «σχολικής παράστασης» …παρά και την παρουσία σημαντικών συντελεστών που όμως, δεν ήταν αρκετή να σωθούν, έστω τα προσχήματα.
-Είδαμε και φρίξαμε τέλος Δεκέμβρη στο θέατρο Αμαλία.
-Βαθμολογήσαμε με 2,8 και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
-Αναγνώσεις: 4282 – Κοινοποιήσεις: 246 – Αλληλεπιδράσεις social: 16.685
.
«Ζωή Μετά»: «Χαμηλές πτήσεις» έμπνευσης, δημιουργίας και ρυθμού.
ΚΑΚΟσκηνοθέτησε ο Χριστώφ.
.

.
Μια βασανιστικά αργή με μεγάλες «κοιλιές» παράσταση που κυριάρχησε η προχειρότητα και η έλλειψη δημιουργικότητας ενώ ώρες ώρες θύμιζε επιθεώρηση χαμηλού επιπέδου.
Ως προς τις ερμηνείες, μια απλή διεκπεραίωση των ρόλων τους.
-Είδαμε και φρίξαμε τέλος Οκτωβρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον.
-Βαθμολογήσαμε με 3,3 και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
-Αναγνώσεις: 3611– Κοινοποιήσεις: 85 – Αλληλεπιδράσεις social: 4.865
Δείτε και αυτό:
Φωτογραφικό υλικό