Γράφει για την Κουλτουρόσουπα.
Ο Κωνσταντίνος Ρόδης δεν είναι απλά για μένα ένας συνάδελφος ή φίλος ή ο επί σειρά ετών καλλιτεχνικός δίδυμος μου, αλλά οικογένεια. Οπότε ίσως δε μπορώ να θεωρηθώ αντικειμενικός. Κι όμως τελικά ήμουν είμαι και θα είμαι μαζί του. Αλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που διαφώνησα, γκρίνιασα ή και καυγάδισα μαζί του. Ωστόσο τον θεωρώ ηθοποιό και δημιουργό “Αναστάσιμο”. Αλήθεια.
.
Δεν ήταν λίγα τα πρότζεκτ όπου συμμετείχε ο Κωνσταντίνος και από το “Σταυρό του Μαρτυρίου” οδηγήθηκαν στην Ανάσταση. Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι ο Ιησούς θα μπορούσε εάν κατέβαινε ξανά στη γη θέατρο διότι δε γίνεται κάτι ντροπιαστικό ή προσβλητικό. “Το θέατρο είναι η μίμηση της ζωής, η αποτύπωση της πραγματικότητας της κάθε εποχής με ένα περιτύλιγμα χρυσόσκονης” σημειώνει ο Ρόδης.
Τώρα θα μου πείτε γιατί μίλησα για όλα αυτά με τον Κωνσταντίνο. Μίλησα λοιπόν μαζί του με αφορμή την παράσταση “Ο Θησαυρός της Βαγία” που έρχεται στη Θεσσαλονίκη μετά το Πάσχα. “Είναι πολύ επίκαιρο το έργο, παρόλο που γράφτηκε το 1969. Όσο κι αν έχουν αλλάξει γύρω μας τα πράγματα, ουσιαστικά έχουν μείνει ίδια. Το έργο μιλά για θέματα που δε θα σταματήσουν ποτέ να ισχύουν, όπως η φιλία, η αλληλεγγύη, η δικαίωση έστω και μετά από χρόνια. Η Ζωρζ Σαρή μέσα από τον Θησαυρό της Βαγίας έχει περάσει ιστορικά κομμάτια της Κατοχής και της φρίκης του πολέμου μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας εφήβων στην Αίγινα.” μας επισημαίνει για να συμπληρώσει: “Ο καθένας μας έχει τον δικό του Θησαυρό… Δεν είναι σίγουρα κάτι το απτό και το οικονομικό. Είναι η αγάπη, η φιλία, ένα χάδι, ένα φιλί, ένα “Σ αγαπώ” στα δικά μας πρόσωπα. Αυτό είναι ο Θησαυρός.”

Και για να το επικαιροποιήσουμε ακόμη πιο πολύ το όλο θέμα ο Κωνσταντίνος πιστεύει ότι όλα τα μεγάλα έργα αν στο βάθος τους τα αναλύσεις θα βρεις αλληγορίες και συμβολισμούς. “Έτσι κι εδώ. Τα παιδιά της ιστορίας μας ξεκινούν για διακοπές και ξαφνικά όλα ανατρέπονται, μέχρι να φτάσουμε στην κάθαρση, στη λύτρωση, στην ψυχική “ανάσταση” των ηρώων.”

Γιατί όμως να πάμε να δούμε την παράσταση.
Γιατί όπως μας λέει είναι μια υπέροχη παραγωγή του Kids Theater σε διασκευή της Μαρίας Σούμπερτ και σκηνοθεσία της Αθανασίας Καλογιάννη, που σεβάστηκαν απόλυτα το βιβλίο. Η πρωτότυπη μουσική είναι από τη συνθέτη – σολίστ ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, η οποία εμφανίζεται ζωντανά επί σκηνής. “Η χημεία μεταξύ μας όλων των ηθοποιών (Σοφία Κουκουλά, Μέλανι Μαρχάινε, Νεφέλη Παπαδερού, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Γιάννης Φιλίππου) είναι πραγματικά μοναδική. Και είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία για μια ώρα κι ένα τέταρτο να ταξιδέψετε μαζί μας σε μια άλλη εποχή, στις καλοκαιρινές διακοπές που έχουμε δημιουργήσει εμείς στον “Θησαυρό”. Αν θέλετε να έρθει το καλοκαίρι στην καρδιά σας κλείστε έγκαιρα το εισιτήριο σας!!!!!!” υποστηρίζει.

Ο Ρόδης υποδύεται τον Κλου. Είναι Ελληνογάλλος, κολλητός φίλος του Αλέξη, του κεντρικού ήρωα. Είναι ο nerd της παρέας, ο διαβασμένος, ο ήρεμος, αλλά ταυτόχρονα έχει διάθεση για περιπέτεια και για πολύ φαΐ!!!! Αυτόν τον ρόλο φαίνεται πως τον έχει υπεραγαπήσει! Κι επειδή το σηκώνει η κουβέντα το θέμα των θαυμάτων ο Κωνσταντίνος μου είπε ότι καθώς είναι φύσει θέσει αισιόδοξος πιστεύει ότι το λεγόμενο “Κυνήγι του Θησαυρού” είναι και ανάγκη για ένα θαύμα “Όμως, επειδή είμαι και ρεαλιστής, θα πω ότι είναι και ένα παιχνίδι εξουσίας. Τα πράγματα δεν είναι άσπρο ή μαύρο, υπάρχει και το γκρι!”
Συμφωνείς ή διαφωνείς με τον Κωνσταντίνο ξέρεις ότι λέει πάντα την αλήθεια, τη δική του…!!!

Ακολουθήστε μας στα social media
Φωτογραφικό υλικό