Από τις 20 Αυγούστου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου η καρδιά του πολιτισμού θα χτυπά στις Συκιές.
Στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, στο πλαίσιο των «Μερκουρείων», θα ανέβουν παραστάσεις από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, και 5 ΔΗΠΕΘΕ της χώρας.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα
Τετάρτη 20 Αυγούστου
«Ο Κουτσογιάννης στα Γιάννινα» του Χρήστου Χρηστοβασίλη.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Μια διαδρομή γεμάτη από την έκπληξη της ανακάλυψης και τον φόβο του αγνώστου που γυρίζει σε χαρά και γέλιο ψηλοτάβανο. Μια πορεία. Ο Κουτσογιάννης, γίνεται στα χέρια του σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη,ένα συμβολικό ποίημα για τον μικρό και τον μεγάλο τόπο, για την πολυκοσμία και τη μοναξιά, τον άνθρωπο και τα ζωντανά του, τα χαμένα και κερδισμένα στοιχήματα της ζωής.
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης. Ερμηνεύουν: Ειρήνη Κουμπαρούλη, Αλέξης Κωτσόπουλος, Γιάννης Σιάμπαλιας, Άρης Τσαμπαλίκας.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20 Αυγούστου, στις 21.00
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
- Σάββατο 23 Αυγούστου
«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ.
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ
Οι ηθοποιοί θα δημιουργήσουν έναν φαντασιακό κόσμο, χρησιμοποιώντας υλικά από το χώρο των καμαρινιών ενός θιάσου, σε μία προσπάθεια αφηγηματικής απεικόνισης της φαρσοκωμωδίας, με τη βαθιά κριτική που ασκεί το ίδιο το έργο στους μηχανισμούς της απάτης.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου. Ερμηνεύουν: Δήμητρα Βήττα, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Γιάννης Λατουσάκης, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Στέλλα Ψαρουδάκη.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 23 Αυγούστου, στις 21.15
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
Δευτέρα 25 Αυγούστου
«Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μπατίστα, πατέρας της Κατερίνας και της Μπιάνκα, έρχεται αντιμέτωπος με τις κοινωνικές νόρμες και τις οικογενειακές ισορροπίες. Η Κατερίνα, η μεγαλύτερη, είναι μια δυναμική, πεισματάρα και ανεξάρτητη γυναίκα που αρνείται να υποταχθεί στους κανόνες της εποχής και να δεχθεί τους γάμους που της προτείνονται.
Σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά. Ερμηνεύουν: Χρήστος Κορδελάς, Αντώνης Κυριακάκης, Ολυμπία Μπουλογεώργου, Δημήτρης Όντος, Βάνα Σλέιμαν, Δημήτρης Τσικούρας, Χάρης Φλέουρας.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 21.00
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
Τρίτη 26 Αυγούστου.
«Γιατρός με το Στανιό» του Μολιέρου.
ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
Ο Γερόντιος δεν θέλει να παντρέψει την κόρη του, Λουτσίντα, με εκείνον που αγαπάει κι εκείνη παριστάνει την άρρωστη για να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο γάμο με τον πλούσιο Οράτιο που της προορίζει για σύζυγο. Ψάχνοντας να της βρει γιατρό πέφτει πάνω στον ξυλοκόπο Σγκαναρέλλο. Ο ψευτογιατρός χωρίς να το καταλάβει γίνεται συνένοχος των δύο ερωτευμένων.
Σκηνοθεσία: Ντίνος Ψυχογιός. Ερμηνεύουν: Γιάννης Σαμψαλάκης, Αστέριος Πολυχρονίδης, Γιώργος Καρύδας, Αστερόπη Χαριτίδου.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη 26 Αυγούστου στις 21.15
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
- Τετάρτη 27 Αυγούστου, Ανοιχτό θέατρο Συκεών
«Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Τέσσερις κομματάρχες, παραμονές των εκλογών, μηχανορραφούν, μπλοφάρουν και συνωμοσιολογούν, στην τσόχα της δημόσιας ζωής μας «για ένα πουκάμισο αδειανό», για μια καρέκλα. Κάπου, σ’ ένα δωμάτιο της Αρκαδίας που κουβαλάει περιέργως, υπαινικτικά και περιπαικτικά τα μεταπολιτευτικά μας τραύματα, μετουσιώνοντας τα όμως σε σκηνικά θαύματα.
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης. Ερμηνεύουν: Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Ζιόβας, Φίλιππος Σοφιανός, Γιάννης Τσουρουνάκης.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 21.15
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
Παρασκευή 29 Αυγούστου, Θέατρο Συκεών.
«Μήδεια» του Μποστ.
ΚΘΒΕ
Είναι μια Μήδεια που πάει στον ψυχίατρο, που βοηθάει τον Ευριπίδη να γράψει την τραγωδία του, που περιθάλπει κατατρεγμένες καλόγριες, παίζει γκολφ, βάζει στη θέση τους διεστραμμένους καλόγερους και όπου δεν πίπτει ο λόγος της πίπτει η μάχαιρα που την χειρίζεται με την ίδια ευκολία!
Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή. Ερμηνεύουν Παντελής Καναράκης, Υρώ Λούπη, Γιάννης Καραμφίλης, Αντώνης Αντωνάκος, Χρύσα Ζαφειριάδου, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νίκος Τσολερίδης κ.ά.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 3 – Κυριακή 6 Ιουλίου στις 21.00
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ