Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή κι αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα, γιατί με κοιτάς και σαφώς σε κοιτώ.…
.
Όταν το κοινό ακολουθεί ωραίες και ενδιαφέρουσες δουλειές.
Αναμφίβολα η καλύτερη παράσταση του καλοκαιριού είναι το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Μπέκετ με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Σπύρο Παπαδόπουλο, Άρη Σερβετάλη και Ορφέα Αυγουστίδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, μεγάλος ηθοποιός, ήρθε για να διδάξει υποκριτική σε όλους μας και καλό θα ήταν να τον παρακολουθήσουν όλοι οι σπουδαστές θεατρικών σπουδών υποκριτικής για να τον θαυμάσουν ζωντανά και για να δουν τι πάει να πει παίζω φυσικά, χωρίς περιτυλίγματα, αλλά παίζω τόσο ουσιαστικά και τόσο καλά. Η κίνηση του σώματος του δε είναι σημείο αναφοράς, πόσο ωραία χορεύει. Τι ωραίος ηθοποιός και πόσο όμορφη παρουσία.
.

.
Έκπληξη για εμένα ο εξαιρετικός Ορφέας Αυγουστίδης, στην καλύτερη, κατά την ταπεινή μου άποψη, υποκριτική του εμφάνιση, ωριμότερος από ποτέ, εκφραστικότατος, με μέτρο, με πάθος και με ένταση, με μια άριστη τεχνική κίνησης όπου το σώμα του το μετατρέπει σε λάστιχο και το μεταμορφώνει σε σημείο απόλυτης έκφρασης χορού που συναντά την υποκριτική τέχνη σε ένα άψογο πάντρεμα ισορροπιών. Γιατί για τον Άρη Σερβετάλη το περιμένεις ότι θα πετάξει με τις κινήσεις του, το περιμένεις ότι θα είναι καλός. Μαζί τους ο έμπειρος Σπύρος Παπαδόπουλος, ταίρι με τον Θανάση Παπαγεωργίου, κόβει και ράβει με τις ατάκες που του πετάει ο σπουδαίος Παπαγεωργίου που ανεβάζει πολύ ψηλά το επίπεδο και είναι ευτυχία φαντάζομαι να τον έχεις για ταίρι γιατί σε πάει παραπέρα, σε κάνει να ξεπερνάς το όριο σου και να πας πιο πάνω.
.
.
Βρήκα την δουλειά του Κακλέα πολύ καλή αν και πριν το δω είχα ενστάσεις για το πως θα μεταφερθεί το συγκεκριμένο έργο σε καλοκαιρινά θέατρα. Δικαίως σκίζει, παίζεται ακόμα και αυτή είναι η ουσία και η αλήθεια: Το κοινό πάντα ακολουθεί τις ωραίες και ενδιαφέρουσες δουλειές. Σε καιρούς που το θέατρο περνάει πολύ δύσκολα, ήρθε αυτή η παράσταση για να δείξει ότι ακόμα και με τις δυσκολίες το κοινό διψάει για θέατρο.
Τιμή και τύχη…
Είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ το καλοκαίρι με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη στο «Παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, αλλά και με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη στον «Κήπο» του Bruce Gouch και στις «Σκηνές από έναν γάμο» του Ιγκμαρ Μπέργκμαν, με τον Αντώνη Λουδαρο και την Παυλίνα Χαρέλα.

.

.
Γεμάτο το καλοκαίρι μου, ευτυχής για αυτό. Παραγωγός ο Θανάσης Κατσίκας από το Θέατρο Αμαλία, που ρίσκαρε σε καιρούς άσχημους και έβγαλε σε περιοδεία και τις τρεις παραστάσεις, που σταμάτησαν το ταξίδι τους με απανωτά sold out στις Ιωνικές Γιορτές 2020, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, όπου ο Πρόεδρος Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν έκανε προσωπικό αγώνα για να μην ακυρωθεί αυτό το τόσο όμορφο Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών, που έκλεισε τα είκοσι χρόνια λειτουργίας και που τον δικαιώνει μιας και όλες του οι εκδηλώσεις είναι γεμάτες κόσμο, πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω ιού.
.
.
Σκίζει και συνεχίζει…
Στο Θέατρο Χυτήριο η παράσταση που συνεργάζομαι, το «Κι εγώ σ’ αγαπώ» του Doug Lucie, σε, σκηνοθεσία του Γιάννη Αιβάζη και μετάφραση της Βάσιας Παναγοπούλου, με τους Βασίλη Κούκουρα, Παναγιώτη Καρμάτη, Φωτεινή Λεβογιάννη και Χριστίνα Δαλαμάγκα σκίζει κυριολεκτικά κάθε εβδομάδα
.

Λόγω αυτής της μεγάλης επιτυχίας, η παραγωγός της παράστασης Βάσια Παναγοπούλου σκέφτεται σοβαρά να το συνεχίσει και το χειμώνα. Άρα εγώ δεν θα μπορούσα να μην είμαι ευτυχής που βλέπω από πρώτο χέρι την προσέλευση του κοινού στις παραστάσεις.
Θεσσαλονίκη έρχομαι…
Θεσσαλονίκη μου που πολύ μου έλειψες, έρχομαι στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης με το «Κλουβί με τις τρελές» που ξεκινά την πρεμιέρα του από εσάς και μετά θα έρθει Αθήνα.
Καταλαβαίνεις την χαρά μου, έχω να έρθω από την «Λουντμίλα» με την εξαιρετική και φίλη μου Ηρώ Μουκιου, που πήρε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Λουντμίλα της και που την ευχαριστώ θερμά που αξιώθηκα να την απολαύσω στο Θέατρο Αυλαία σε αυτήν την συγκλονιστική παράσταση, που με άφησε καθηλωμένη στο κάθισμα είκοσι λεπτά μετά το τέλος της, να ακούω την καρδιά μου και να προσπαθώ να συνέλθω από αυτό που είδα.

Μήνες μετά θα έρθω ξανά και να δω πως θα προλάβω να δω όλους όσους θέλω να δω. Το Κλουβί με τις τρελές έχει ξεκινήσει την προπώληση και δείχνει ότι θα πάει καλά, δε γελώ να λέω μεγάλες κουβέντες, θα φανεί στις 21 Σεπτεμβρίου.
Έχω κι άλλα πολλά αλλά εδώ θα είμαστε, εσείς και εγώ, να τα λέμε όλο τον χρόνο, γεροί να είμαστε και να προσέχουμε τους εαυτούς μας για να έχουμε. Θεσσαλονίκη μου όμορφη μετράω τις μέρες που θα έρθω, έχω δουλειά ατελείωτη αλλά εκεί η δουλειά έχει άλλον αέρα. Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου που θα σε δω και θα δω και τους φίλους δημοσιογράφους στην συνέντευξη Τύπου για το Κλουβί που θα πραγματοποιηθεί 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 στο Καφέ Θέατρο του Βασιλικού Θεάτρου σε χαιρετώ.
Υ. Γ. Πάντα προσπαθώ να κάνω συνεντεύξεις Τύπου σε πείσμα των εκεί ανθρώπων που μου απαντούν κάθε φορά άντε καλέ μην κάνεις, εδώ δεν κάνουμε. Και κάνετε και όσες έχω κάνει έχουν εξαιρετική επιτυχία και καλό θα ήταν να τιμάμε εκτός από την ίδια την πόλη και τους δημοσιογράφους της. Εγώ προσωπικά ξεπέτες δεν κάνω, κουβαλάω βλέπετε βαρύ όνομα.
.
Δείτε & αυτά:
Φωτογραφικό υλικό