Η Πέγκυ Τρικαλιώτη λίγο πριν ανέβει στο θέατρο Αμαλία με την “Απολογία της Μαρί Κιουρί” (Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου), μιλά στην Νταίζη Λεμπέση και στον θεατρόκοσμο της, για το θέατρο τις αξίες, την φιλία, την οικογένεια, τις ευτυχισμένες στιγμές και τα όνειρα.
1. Θυμάμαι ένα αέρινο πλάσμα με σγουρά μαλλιά να κατεβαίνει τις σκάλες του Βεάκη και να χαμογελά, έτη πολλά πριν, στο “Φυντανάκι” του Παντελή Χορν, πλάι στους Σταμάτη Φασουλή, Ντίνα Κώνστα, Άλκι Κούρκουλο, Μπέσυ Μάλφα. Μας είχες αφήσει άφωνους με το ταλέντο σου. Από τότε έως και τώρα πώς χαρακτηρίζεις την θεατρική σου διαδρομή;
Είναι ένα πολύ ωραίο, μεγάλο, ταξίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα, μεγάλες και μικρές στιγμές, γεμάτες θέατρο. Γέλια, κούραση, αντοχή, ευτυχία, ολοκλήρωση, προσήλωση, ευγνωμοσύνη στο κοινό που μας τιμά και με τιμά.
2. Από όλους τους ρόλους που έχεις υποδυθεί ξεχωρίζεις κάποιον ή τους αγαπάς όλους το ίδιο;
.
Κάθε φορά που παίζω ένα ρόλο τον αγαπάω εκείνη την περίοδο που τον παίζω πιο πολύ από όλους τους άλλους ρόλους. Αυτό γίνεται πάντα.
.

.
3. Υπάρχει κάποιος ρόλος που να σε “δυσκόλεψε” ; Το λέω γιατί σε ξέρω και γνωρίζω πόσο πολύ ψάχνεσαι, πόσο πολύ προβληματίζεσαι και πόσο πολύ σου αρέσουν τα δύσκολα έργα. Θέλω να πω δεν επαναπαύεσαι σε περπατημένες οδούς.
Αγαπάω και πιστεύω με όλη μου την ψυχή τις επιλογές μου. Θεωρώ ότι τις υποστηρίζω με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Δεν θα έβγαζα εγώ ουσία και νόημα εάν δεν ακολουθούσα αυτές τις επιλογές.
4. Πώς τα προλαβαίνεις όλα; Και θέατρο και οικογένεια; Η μικρή σου γκρινιάζει που της φεύγεις μακριά;
Τα προλαβαίνω όπως τα προλαβαίνουν όλες οι εργαζόμενες μητέρες, με πολύ τρέξιμο και πολλές ενοχές. Ναι, η μικρή μου πολύ συχνά μου γκρινιάζει, που δεν είναι η μαμά της εκεί συνέχεια.
5. Έχεις μεγαλώσει και ζήσει στο θέατρο πλάι σε τεράστιους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, παραγωγούς. Την έχεις προλάβει αυτήν την εποχή. Στην θεατρική Ελλάδα του 2020 πώς βλέπεις την εξέλιξη του θεάτρου. Υπάρχει κρίση;
Το 2020 υπάρχει κρίση στην Ελλάδα γενικότερα. Κρίση αξιών και κρίση πρακτικής σε όλες τις δουλειές. Σαφώς και υπάρχει κρίση και στο θέατρο. Δεν υπάρχουν πια οι παραγωγοί που κάθε μέρα ήταν στο θέατρο και κάθε μέρα έβλεπαν την παράσταση και κάθε μέρα έκλαιγαν από συγκίνηση για αυτό που έβλεπαν. Εγώ είμαι τυχερή, εσύ το ξέρεις αυτό, γιατί το έχω ζήσει και λυπάμαι που οι νεότερες γενιές δεν θα το ζήσουν.
.

.
6. Έχεις ζήσει την περίοδο των τεράστιων ουρών κόσμου από εισιτήρια και όχι από προσκλήσεις. Θα ξαναγίνουν τέτοιες ουρές;
Είναι πολύ μεγάλο αυτό που συνέβαινε τότε. Στην Ελλάδα του σήμερα αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει. Θέλει παραγωγούς που να βλέπουν όχι μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο.
7. Υπάρχουν φιλίες στο θέατρο;
.
Ναι!! Αν έχεις χώρο και χρόνο για φιλίες, υπάρχουν στο θέατρο πάρα πολύ καλοί και αληθινοί και δοτικοί άνθρωποι.
.

.
8. Ανεβαίνεις στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αμαλία, με την εξαιρετική “Απολογία της Μαρί Κιουρί”, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της ικανότατης και ταλαντούχας Κίρκης Καραλή. Είναι μία παράσταση που ακόμα μιλάμε για αυτήν, νομίζω μεγάλη σου στιγμή εκεί επάνω στο σανίδι. Πώς αισθάνεσαι όταν όλο το θέατρο σφυρίζει από ενθουσιασμό με την ερμηνεία σου, στην μαγική στιγμή της υπόκλισης σου;
Αισθάνομαι μεγάλη ευγνωμοσύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που σηκώνονται όρθιοι και χειροκροτούν… δεν είναι αυτονόητο αυτό. Δεν είναι αυτονόητο το ότι θα σε επιλέξει ο θεατής. Δεν είναι αυτονόητο το ότι θα πληρώσει από αυτά που δεν του περισσεύουν για να σε δει από επιλογή. Προσπαθώ να κρατήσω μέσα μου τις στιγμές τις πολύ όμορφες αυτής της παράστασης, που μας έδωσε και μας δίνει μεγάλη χαρά. Τις θέλω αυτές τις στιγμές, τις κρατώ για τα δύσκολα που θα έρθουν, αν θα έρθουν και όπως θα έρθουν. Είμαι ευτυχής που έφτασε στα χέρια μου αλλά και στης Κίρκης και στης Ευσταθίας αυτό το έργο. Δεν ξέρω αν θα είχε την ίδια επιτυχία με διαφορετικούς συντελεστές. Είναι η χημεία μας που έφερε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.
.

.
9. Διαβάζεις παραμύθια στην μικρή σου;
.
Ναι!! Κάθε βράδυ της διαβάζω και μία φορά την εβδομάδα την πηγαίνω στο βιβλιοπωλείο και αγοράζει από ένα βιβλίο.
10. Σου επιτρέπεις να ονειρεύεσαι Πέγκυ Τρικαλιώτη;
.
Μου επιτρέπω ΜΟΝΟ να ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ.
.
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ
«Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ» της Ευσταθίας
Πρεμιέρα: Παρασκευή 6 Μαρτίου.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 6 Μαρτίου.

Η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, ιστορία μιας σημαντικής γυναίκας της παγκόσμιας Ιστορίας. Τα όνειρα, η καριέρα, το αποτύπωμά της στην Επιστήμη, οι έρωτες και η σχέση με τις κόρες της. Ένα ερωτικό σκάνδαλο, στο Παρίσι του 1911, γίνεται αφορμή να διακινδυνεύσει μια επιστήμονας, να μην πάρει Νόμπελ.
Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή.
Ερμηνεύουν: ΠέγκυΤρικαλιώτη, Αγγελική Πασπαλιάρη και ο χορευτής Κωνσταντίνος Παπανικολάου.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 21.00.
————————
——————–
—————-
.
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν από 15/5/2019 έως 14/05/2020 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020. Πληροφορίες για τα ΘΒΘ θα βρείτε ΕΔΩ – FΒ ΕΔΩ
.
Δείτε & αυτά:
.
Φωτογραφικό υλικό