Σε μια εποχή όπου η πολιτιστική σκηνή χρειάζεται αναζωογόνηση, δύο ανήσυχα πνεύματα, ο Χριστόφορος Χριστοφορίδης και ο Βασίλης Αραμπατζής, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη. Οι δημιουργοί της Twimagination, με πάνω από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό και την παραγωγή θεατρικών έργων, έχουν ήδη καθιερωθεί στον χώρο της οικογενειακής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης.
Η ομάδα της Twimagination έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε όλη την Ελλάδα με επιτυχημένες παραστάσεις που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την κοινωνική ευαισθητοποίηση:
- “Ζογκλέρ σε Μπελάδες”: σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.
- “Η Σχολή Μαγείας και ο Μυστικός Γρίφος”: με τη στήριξη του “Χαμόγελου του Παιδιού”.
- “Τα Χέρια Δεν Χτυπάνε, Τα Χέρια Αγαπάνε”: μια παράσταση κατά του σχολικού εκφοβισμού.
Πλέον, ο Χριστόφορος και ο Βασίλης εγκαινιάζουν το Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης, έναν σύγχρονο χώρο που φιλοδοξεί να γίνει το νέο πολιτιστικό σημείο αναφοράς της πόλης. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα κέντρο πολιτισμού, προσφέροντας νέες ευκαιρίες σε καλλιτέχνες και κοινό.
Στόχοι και Προοπτικές
- Ποιοτικές Παραγωγές: Να υποδεχθούν το κοινό της Βόρειας Ελλάδας με ένα πλούσιο ρεπερτόριο από ποιοτικές παραγωγές, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη.
- Στήριξη Νέων Καλλιτεχνών: Να εμπνεύσουν και να στηρίξουν νέες φωνές και καινοτόμες παραγωγές, δίνοντας πνοή στην καλλιτεχνική δημιουργία.
- Συνεργασίες: Το θέατρο είναι ανοιχτό για συνεργασίες με θεατρικές ομάδες και παραγωγούς που επιθυμούν να εντάξουν τα έργα τους στο ρεπερτόριο, προσφέροντας ευνοϊκούς τεχνικούς και οικονομικούς όρους.
Ο χώρος είναι πλήρως εξοπλισμένος και λειτουργικός, με στόχο να αναδείξει αξιόλογες θεατρικές προτάσεις από την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα, εξασφαλίζοντας ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον για τους καλλιτέχνες.
Για όλα αυτά και πολλά περισσότερα οι νέοι ιδιοκτήτες του θεάτρου Τεχνών μιλούν στον Γιάννη Τσιρόγλου. Στη παρέα και ο Γιάννης Κυφωνίδης
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη με τον Αργύρη Μπακιρτζή εγκαινιάζει το ολοκαίνουργιο Θέατρο Τεχνών