Σκηνής Διάλογοι.
Συνομιλεί (και γράφει) η Σωφέρ Θεάτρου Ζωή Ταυλαρίδου, για την Κουλτουρόσουπα.
ΣΤΑ ΑΚΡΑ. Μια παράσταση εμπνευσμένη από το πολυβραβευμένο έργο του Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε “Ακρότητες” σε διασκευή του Αλέξανδρου Τσαμουρλίδη.
Μια μοιραία γνωριμία θα ταράξει τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας, βάζοντάς την να κάνει μια επιλογή που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Μία σκοτεινή μέρα θα βάλει τρεις γυναίκες, φίλες που συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι, στο χείλος του γκρεμού χωρίς ελπίδα γυρισμού.
Το έργο “Στα Άκρα” καθρεπτίζει την ανθρώπινη ψυχή, φέρνοντας στην επιφάνεια τους μεγαλύτερους φόβους και τις προκαταλήψεις μας, καθώς μας αναγκάζει να αναλογιστούμε πώς θα αντιδρούσαμε εμείς στη θέση των χαρακτήρων…
Όταν η απόγνωση μπορεί να μας οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές που ξεπερνούν το αποδεκτό όριο.
Όταν η οργή μάς αναγκάζει να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την πατριαρχική βία.
Όταν η κοινωνία μπορεί να ενοχοποιήσει με ευκολία το θύμα και να αθωώσει τον θύτη.
Σας θυμίζει κάτι;
Το ψυχολογικό αυτό δράμα θέτει έναν δυστυχώς τρομερά επίκαιρο προβληματισμό. Το έργο ο συγγραφέας το εμπνεύστηκε έπειτα από πραγματική μαρτυρία. Υπήρξε για την εποχή του κείμενο – σκάνδαλο και παραμένει ως τις μέρες μας προκλητικό.
O Αλέξανδρος Τσαμουρλίδης, η Ελένη Τατάκη και η Μαριάννα Πασχάλη μάς ανοίγουν τις πύλες μιας πολύ δυνατής παράστασης, η οποία διαπραγματεύεται τη βία και την κακοποίηση, όπως τον τελευταίο καιρό έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε από τον καναπέ του σπιτιού μας και να εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας μέσω μιας οθόνης.
Ο Αλέξανδρος, η Ελένη και η Μαριάννα καταθέτουν τη δική τους οπτική στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση που έχει παγιωθεί, μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για όλο αυτόν τον ορυμαγδό βίας και ασυδοσίας των ημερών μας, και μας προ(σ)καλούν να ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια και τα αυτιά μας, να παρακολουθήσουμε μια παράσταση, που ίσως μας κάνει να «κλειδώνουμε διπλά την πόρτα ασφαλείας του σπιτιού μας». Τέλος, να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αλέξανδρο, την Ελένη και τη Μαριάννα για τη συνομιλία μας κι ευχόμαστε τα Άκρα τους να ταξιδέψουν όμορφα στον χώρο και τον χρόνο.
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:
Βιντεοσκόπηση και μοντάζ: Τάσος Πέππας
Για δελτία τύπου και ραντεβού συνεντεύξεων επικοινωνείτε: zozotav@gmail.com
Πληροφορίες για τη παράσταση εδώ