8α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2018
ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ
ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00 (προσέλευση)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης (πρώην Κουλτουροβραβεία) εξελίσσονται σε ένα μεγάλο θεατρικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης.
Στόχος τους η βράβευση των καλύτερων παραστάσεων της χρονιάς, η απόδοση τιμής σε ανθρώπους του θεατρικού χώρου, η ενίσχυση τοπικών θεατρικών ομάδων.
Τα 8α θεατρικά βραβεία θα απονεμηθούν σε μια λαμπρή τιμητική τελετή, την Τρίτη 22 Μαΐου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Κολοσσαίον, Βασ. Όλγας 150, Θεσσαλονίκη.
Οι νικητές στις 16 κατηγορίες προκύπτουν κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας της Κριτικής Επιτροπής που αποτελείται από 36 ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου, με ιδιαίτερη ενασχόληση στο θεατρικό πεδίο.
Τα τρία σημαντικά «Βραβεία Κοινού» (42 χιλιάδες ψήφοι) προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των θεατών μέσω του πολιτιστικού ιστότοπου www.kulturosupa.gr
Φέτος για τέταρτη χρονιά, διοργανώνεται βραδιά απονομής των βραβείων, με μουσικοθεατρικά δρώμενα, τιμητικά αφιερώματα, επώνυμους καλεσμένους υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, δημιουργού της παράστασης «Alexander the Great. Rock Opera».
Η βραδιά θα είναι εξ΄ ολοκλήρου αφιερωμένη στη μνήμη της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη. Θα παρευρεθούν ο σύζυγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η κόρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για να παραλάβουν το τιμητικό βραβείο.
Φετινό –κεντρικό- τιμώμενο πρόσωπο είναι η σπουδαία ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη.
Τιμητικό βραβείο θα δοθεί επίσης στην Τίνα Στεφανοπούλου, ηθοποιό σκηνοθέτη και δημιουργός του θεατρικού χώρου studio NΕΜΕΣΗ (με έδρα τη Θεσσαλονίκη), πρωτοπόρα στη θεατρική διδασκαλία.
Τα ΘΒΘ τιμούν τη μνήμη του Γιώργου Λεμπέση, κορυφαίου θεατρικού παραγωγού που άφησαν εποχή τόσο οι παραστάσεις όσο και οι συνεργασίες του με κορυφαίους πρωταγωνιστές (θα παρευρεθεί η σύζυγος Νινέτα και η κόρη του Νταίζη Λεμπέση).
Παρουσιαστής της βραδιάς ο κορυφαίος μουσικός, κειμενογράφος, stand up comedian Διογένης Δασκάλου.
Το χειροποίητο έπαθλο φιλοτέχνησε και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου και θα απονεμηθεί στους νικητές από εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου.
Τα Θ.Β.Θ. στηρίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ για τον σπουδαίο κοινωνικό του στόχο και εκπρόσωποί του θα το διαθέτουν προς πώληση στη διάρκεια της βραδιάς.
.

.
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΑ
Ενημερώσεις έως την βραδιά Απονομής.
–ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ πρώτη ανακοίνωση.
(ημερ. δημ: 15/4/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
-Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΘΥΡΙΔΗΣ δημιουργός της παράστασης «Alexander the Great. Rock Opera» σκηνοθετεί για δεύτερη χρονιά την Τελετή Απονομής.
(ημερ. δημ: 23/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
-Τα Θ.Β.Θ. τιμούν την ΤΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ηθοποιό σκηνοθέτη και δημιουργός του θεατρικού χώρου studio NΕΜΕΣΗ, πρωτοπόρα στη θεατρική διδασκαλία.
(ημερ. δημ: 25/4/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
–
Τα ΘΒΘ τιμούν τη μνήμη του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ
, κορυφαίου θεατρικού παραγωγού που άφησαν εποχή τόσο οι παραστάσεις όσο και οι συνεργασίες του με κορυφαίους πρωταγωνιστές (θα παρευρεθεί η σύζυγος Νινέτα και η κόρη του Νταίζη Λεμπέση).
(ημερ. δημ: 4/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
–
Τα Θ.Β.Θ. στηρίζουν και σε αυτή τη διοργάνωση το περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ για τον σπουδαίο κοινωνικό του στόχο και εκπρόσωποί του θα το διαθέτουν προς πώληση
έναντι 4 ευρώ
στη διάρκεια της βραδιάς.
(ημερ. δημ: 6/5/2017) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
–ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ όλων των κατηγοριών.
(ημερ. δημ: 7/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

/
–
Τη μνήμη της αξέχαστης ΖΩΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ τιμούν τα 8α ΘΒΘ.
Η βραδιά θα είναι εξ΄ ολοκλήρου αφιερωμένη στη μνήμη της. Θα παρευρεθούν ο σύζυγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και η κόρη, Μαρία Ελένη Λυκουρέζου για να μιλήσουν και να παραλάβουν το τιμητικό βραβείο.
(ημερ. δημ: 4/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
–Πρόσκληση Συμμετοχής σε θεατρόφιλους να απονείμουν οι ίδιοι τα 3 Βραβεία Κοινού.
(ημερ. δημ: 9/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
-Ο κορυφαίος μουσικός, κειμενογράφος, stand up comedian ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ
παρουσιάζει τα 8α Θ.Β.Θ. 2018
(ημερ.δημ:11/5/2018) -Αναλυτικά διβάστε EΔΩ

.
-Το
χειροποίητο
ΕΠΑΘΛΟ
φιλοτέχνησε και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η κεραμίστα Σάντρα Λεπτοκαροπούλου και θα απονεμηθεί στους νικητές από εξέχουσες προσωπικότητες του θεατρικού και γενικότερα πολιτιστικού χώρου.
(ημερ. δημ: 17/5/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
–
Φετινό –κεντρικό- τιμώμενο πρόσωπο είναι η σπουδαία ηθοποιός
ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ
(ημερ. δημ: 14/4/2018) -Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
.

,
–ΑΦΙΣΑ & ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8ων Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης 2018

.
.
-Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(ημερ.δημ: 18/5/2018)
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ

.
– Σήμερα η μεγάλη βραδιά Απονομής των 8ων ΘΒΘ 2018 – Θέατρο Κολοσσαίον, Τρίτη 22 Μαίου, ώρα 21:00.
-Αναλυτικά διαβάστε ΕΔΩ
–
– Στη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.
.
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 8α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ 2018, θα «προλογίσουν» όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι: ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ
.
-Ενημέρωση μέσω εκδήλωσης στο Facebook ΕΔΩ
-Κάντε like στη σελίδα των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης ΕΔΩ
Φωτογραφικό υλικό