Σπουδαία, πολύ σπουδαία παράσταση η «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» από τον ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ. Λίγα σχόλια + βίντεο.

1175 Views
Σπουδαία, πολύ σπουδαία παράσταση η «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» από τον ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ. Λίγα σχόλια + βίντεο. Σπουδαία, πολύ σπουδαία παράσταση η «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» από τον ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ. Λίγα σχόλια + βίντεο.

 Σπουδαία, πολύ σπουδαία παράσταση η «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» από τον ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ. Λίγα σχόλια + βίντεο.

Μια σπουδαία με όλη τη σημασία της λέξης παράσταση, μια τολμηρή πρόταση η σύγχρονη ανάγνωση της «ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ» απο τον ΓΙΑΝΝΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ, είδαμε χθες βράδυ 27/7/2016 στο θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης.
 
Μια παράσταση που ξάφνιασε ευχάριστα, εντυπωσίασε, συνάρπασε θα λέγαμε, από την ακέραια μορφή της σε όλα αυτά που πρέσβευε, χωρίς κανένα ψεγάδι.
 
Εμβληματική σκηνοθεσία, με «αδιανόητα» εμπνευσμένα ευρήματα, διεισδυτικές ερμηνείες συνόλου, αξίζει να αναφερθούν όλοι οι πρωταγωνιστές ένας προς ένας: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Χριστίνα Μαξούρη και Πολύδωρος Βογιατζής.
 
Εξαίρετη μετάφραση από τον σπουδαίο μας Δημήτρη Δημητριάδη, [και διασκευή από τον σκηνοθέτη], ελιτίστικο ύφος και πνεύμα, «τρελό» κλίμα καθόλη την διάρκεια, στοχευμένη «παρανοϊκή» κίνηση και χορό, άρτια εικαστικά, άψογη αισθητική και φευγάτο αέρα που παραπέμπεται σε άλλες σχολές θεάτρου. Τα δε τραγούδια του 40’ κ 50΄ [μπορεί και παλιότερα…] που ακούγοντας τα θεσπέσια ενσωματωμένα στη τριλογία, πιστέψτε με, θα τα ερωτευτείτε… Ηταν το ένα και το αυτό.
 
Μια σπουδαία φρέσκια δουλειά συνόλου [άνετα παίζεται και σε κλειστό χώρο ίσως να΄ναι και καλύτερα], που θα εκτιμηθεί στο μέλλον ως σημείο αναφοράς και συγχαρητήρια στη τόλμη της παραγωγής να περιοδεύει «αρχαία» μεν, αιρετικά δε…
 
Αλλά και μια παράσταση που δεν είναι για όλους και δεν είναι τόσο εύκολη... Αν είστε του κλασσικού απλά αποφύγετε την, αν είστε ψαγμένοι στο μυαλό, ανήσυχοι στην ψυχή, τρέξτε να την δείτε. Δεν χάνεται.
 
Επαναλαμβάνεται σήμερα 28/7 και διαρκεί 2,5 γεμάτες… ώρες στα τσιμέντα χωρίς πλάτη... του θεάτρου Δάσους της Θεσσαλονίκης.
 
Αναλυτικά η γνώμη μας για την παράσταση - έκπληξη του καλοκαιριού, προσεχώς στην «Κ»

Μικρά τυχαία βιντεο-αποσπάσματα [ερασιτεχνική λήψη] + αυλαία.
.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Γιάννης Τσιρόγλου
Γιάννης Τσιρόγλου
Επικεφαλής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa@yahoo.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή