«Comedy Festival» στο Κορδελιό από θεατρικές ομάδες της ΠΚΜ με ελεύθερη είσοδο

2496 Views
«Comedy Festival» στο Κορδελιό από θεατρικές ομάδες της ΠΚΜ με ελεύθερη είσοδο «Comedy Festival» στο Κορδελιό από θεατρικές ομάδες της ΠΚΜ με ελεύθερη είσοδο

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου διοργανώνει το 6o “COMEDY FESTIVAL” ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΩΜΩΔΙΑΣ στο Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Πολυλειτουργικό Κέντρο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό (είσοδος από οδό Μοναστηρίου) 26 Ιανουαρίου 2023 – 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 20:00

Αντί εισιτηρίου προαιρετικά θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής – ΥΠΕΡ της «ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»
 
Στο «Comedy Festival» φιλοξενούμε και φέτος 5 κωμωδίες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο Φετινό «Comedy Festival» θα φιλοξενηθούν τα εξής έργα:
 
• Πέμπτη 26/01
«Άντε» των Αφροδίτης Ιωάννου και Ιωάννας Κατσαρού από την Θεατρική Ομάδα «Διθύραμβος εξ αμάξης» του Θεατρικού Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης.
• Παρασκευή 27/01
«Κλάξον, τρομπέτες και …πλάκες» του Ντάριο Φο από την Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Λαγκαδά του Παν. Μιχαηλίδη
• Σάββατο 28/01
«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ Από την Θεατρική Ομάδα Studio Έργον
• Κυριακή 29/01
«Αγροίκοι» του Κάρλο Γκολντόνι σε μετάφραση Ιουλίας Τσιακίρη από την Θεατρική Ομάδα «Απρόβλεπτοι» του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Φιλύρου «Ο ΔΡΥΟΧΟΣ»
• Δευτέρα 30/01
«Οι Κυρίες του 6ου Πατώματος» από την Θεατρική Ομάδα «3 και οι Κούκοι» της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBοοM.
 
Πρόγραμμα  παραστάσεων:
.
Πέμπτη 26.01.23, 20:00
Θεατρική Ομάδα «Διθύραμβος εξ αμάξης» του Θεατρικού Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Νομού Θεσσαλονίκης
Έργο: «Άντε» των Αφροδίτης Ιωάννου και Ιωάννας Κατσαρού
Σκηνοθεσία: Βάνα Βουρτσάκη

Περίληψη:
Γιατί αυτό το έργο σήμερα; Το έργο μιλάει για την κρίση, για τα κάπιταλ κοντρόλ, για μια άλλη κυβέρνηση. Ιστορικά μια εποχή πολύ κοντινή που δεν θέτει μόνο πολιτικά ζητήματα αλλά και ένα βασικό ερώτημα: αξίζει να πιστεύει κανείς μόνο στο χρήμα , και να αγωνίζεται γι’ αυτό ή υπάρχουν και άλλες αξίες μέσα στη ζωή;
Μια οικονόμος, μια αποκλειστική νοσοκόμα και ο γιος της αναζητούν το παιδί που δεν αναγνώρισε ποτέ ο πλούσιος εργοστασιάρχης Αδάμογλου. Θα το βρουν για να μπορέσουν επιτέλους να πάρουν τους μισθούς τους που τώρα αδυνατούν εξαιτίας του εγκεφαλικού που υπέστη ο κύριος Διονύσης και των καπιταλ κοντρόλ ή θα συμβούν άλλα γεγονότα που θα ανατρέψουν την αναζήτηση; Θυσιάζονται όλα ακόμα και η ευαίσθητη ανθρώπινη πλευρά στο βωμό του χρήματος ή θα δημιουργηθούν άλλες προϋποθέσεις; Τις απαντήσεις θα τις δώσει η παράσταση μέσα από το έργο που είναι γραμμένο σε ρεαλιστικό κώδικα, όπου μυθοπλαστικοί χαρακτήρες καταθέτουν με ευφάνταστο τρόπο τις θέσεις τους για την κρίση και τις ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργώντας ένα θέαμα με παλμό.
 
.

Παρασκευή 27.01.23, 20:00
Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων Λαγκαδά
Έργο: «Κλάξον, τρομπέτες και….πλάκες» του Ντάριο Φο
Σκηνοθεσία: Π. Β. Μιχαηλίδης

Περίληψη:
Η κωμωδία της απόλυτης παρεξήγησης, διαδραματίζεται στο πολύ πρόσφατο παρελθόν της Ιταλίας, που συνταράχθηκε από τις απαγωγές επωνύμων για πολιτικούς κυρίως λόγους, Μια απαγωγή !!!Ένας εργάτης που βρέθηκε για …. άλλον λόγο σε λάθος μέρος. Ένα σακάκι που προσπάθησε να σβήσει μια φωτιά και … άναψε μιαν άλλη.
Ένα κράτος ολόκληρο που ψάχνει τον … χαμένο Ανιέλι πρόεδρο της Fiat. Μια συμμορία τρομοκρατών εμπλέκεται σε τροχαίο. Μια ερωμένη αλλά και μια σύζυγος που … διεκδικεί την πρωτογαμία. Ένας γιατρός που … χορεύει με την νοσοκόμα του. Ένας αστυνόμος και ένας ανακριτής που … πιστεύουν ότι λύσαν το μυστήριο. Μια πετυχημένη επέμβαση. Ένας άρρωστος που ξαφνικά ξυπνάει και … λέει και … λέει... Που είναι οι ευθύνες : Ποιος είναι ποιος ; Και τέλος η επική ατάκα όταν ο κόσμος γύρω καίγεται : «ποιος θα μου … αλέσει εμένα τώρα το κρέας μου;»
.
Σάββατο 28.01.23, 20:00
Θεατρική Ομάδα Studio ‘Εργον
Έργο: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Μποστ
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μόνικα Αιβάζογλου

Περίληψη:
…πολύχρωμος, ανεξάντλητος καμβάς τα έργα του Μποστ … αγαπημένα στην παρέα μας γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα του αυτοσχεδιασμού, της δημιουργίας, της φαντασίας.
Ελάτε και σεις να μπείτε σ΄ αυτό το παιχνίδι με αφορμή την τραγική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας!
.
Κυριακή 29.01.23, 20:00
Θεατρική Ομάδα «Απρόβλεπτοι» του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Φιλύρου «Ο ΔΡΥΟΧΟΣ»
Έργο: «Αγροίκοι» του Κάρλο Γκολντόνι σε μετάφραση Ιουλίας Τσιακίρη
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Αγγελική Φουντούκη

Περίληψη:
Με κωμικό τρόπο τίθεται το ερώτημα της ισότητας των δύο φύλων και της ελευθερίας των γυναικών για αυτοδιάθεση. Βάζοντας στη σκηνή τέσσερα πρόσωπα εξαίρετης συντηρητικής τραχύτητας, από τη μια, και την ανάλαφρη φλυαρία των γυναικών, από την άλλη, ο Γκολντόνι με τους «Αγροίκους» αφήνει πίσω του την κωμωδία χαρακτήρων και προσεγγίζει την ηθογραφία.
.
Δευτέρα 30.01.23, 20:00
Θεατρική Ομάδα «3 και οι Κούκοι» της Ομάδας Καλλιτεχνών SourLiBοοM
Έργο: «Οι Κυρίες του 6ου Πατώματος»
Διασκευή-σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου
.
Περίληψη:
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του ’30 (ή του τώρα…), μια ομάδα ανθρώπων «συγκατοικούν» στο έκτο πάτωμα μιας παρισινής (ή και ελληνικής…) πολυκατοικίας. Με όχημα τα όνειρα και την τέχνη ταξιδεύουν μακριά από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ακροβατούν μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας και μοιράζονται χαρές και λύπες, πάθη και λάθη, συναισθήματα και προσδοκίες. Στην πρώτη γραμμή οι γυναίκες: λάγνες και αθώες, μοιραίες και προδομένες, αισιόδοξες και απελπισμένες. Κι αν «παίζουν και χάνουν», έχουν πάντα η μία την άλλη.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Comedy Festival»

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
Θεατρική Κουλτουροβραδιά: «Κοιμώμενος Χαλεπάς» με τον Γιώργη Κοντοπόδη στο θέατρο Σοφούλη (info-προσκλήσεις)
με 0 Σχόλια 1554 Views
Θεατρική Κουλτουροβραδιά για την παράσταση «Κοιμώμενος Χαλεπάς–ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ» του Άγγελου Ανδρεόπουλου, σε σκηνοθεα Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Τον σπουδαίο γλύπτη ζωντανεύει ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργης Κοντοπόδης.
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο