Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2018 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες.

10205 Views
Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2018  – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες. Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2018 – Πρόγραμμα παραστάσεων – Περιοδείες.

.

Μια μεγάλη παρουσίαση όλων των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν το φετινό καλοκαίρι στην Θεσσαλονίκη καθώς και σε όλη την Ελλάδα…

 Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2018 με μια ματιά 


– Πρόγραμμα παραστάσεων 

– Περιοδείες.
 
.
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
 

«Ορέστης» του Ευριπίδη.

Τρεις νέοι, ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή. Δεν έχει τέλος αυτός ο πόλεμος. Η πόλη θα καεί.
 
ΚΘΒΕ. Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης. Ερμηνεύουν: Χρίστος Στυλιανού, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Χριστόδουλος Στυλιανού, Νικόλας Μαραγκόπουλος.
 
Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη.

Ο Ευριπίδης έχει πληροφορηθεί ότι στη γιορτή των Θεσμοφορίων – γιορτή αποκλειστικά γυναικεία – οι γυναίκες θα αποφασίσουν πώς θα τον εξοντώσουν, επειδή έχουν εξοργιστεί από τον τρόπο που τις παρουσιάζει στις τραγωδίες του. Μετά την άρνηση του τραγικού ποιητή Αγάθωνα, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει ο ηλικιωμένος Μνησίλοχος, ο οποίος μεταμφιέζεται σε γυναίκα και αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον Ευριπίδη στη συγκέντρωση. Όμως η ταυτότητά του αποκαλύπτεται και τώρα ο Ευριπίδης πρέπει όχι μόνο να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του, αλλά και να απελευθερώσει τον φίλο του.
 
Α. Μ. Τέχνη Χώρος - ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης - ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων - Ε.Φ. Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Ερμηνεύουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Νάντια Κοντογεώργη, Μαρία Κατσανδρή, Άντρη Θεοδότου, Ελένη Ουζουνίδου.
 
Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 16 & Τρίτη 17 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Πλούτος» του Αριστοφάνη.

Ο Χρεμύλος μετά την επίσκεψή του στο μαντείο των Δελφών επιστρέφει φέρνοντάς μαζί του έναν τυφλό γέρο άντρα, ύστερα από παραίνεση του Απόλλωνα. Με τη βοήθεια του δούλου του, Καρίωνα, ανακαλύπτει πως ο άντρας που έχει πάρει στο κατόπι δεν είναι άλλος από τον Πλούτο. Ο Χρεμύλος και όλοι οι τίμιοι συμπολίτες του θα ευημερήσουν, αν ο Πλούτος ξαναδεί το «φως το αληθινό». Η θεραπεία του Ασκληπιού στέφεται με επιτυχία κι η δικαιοσύνη αποκαθίσταται. Η Πενία (Φτώχεια) που τόσο καιρό διαφέντευε την πόλη, προσπαθεί τώρα να υπερασπιστεί τις χάρες της φτωχής πλην τίμιας ζωής. αλλά οι Αθηναίοι δεν πείθονται και σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν τον Πλούτο στην παλιά του θέση, στο πίσω μέρος του ναού της Αθηνάς (εκεί όπου φυλάσσονταν τα χρήματα του Δημοσίου).
 
Εθνικό Θέατρο - Κρατικό Θέατρο της Σερβίας. Σκηνοθεσία: Nikita Milivojevic. Ερμηνεύουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Γάλλος, Μανώλης Μαυροματάκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Κότσιφας, Μάνος Βακούσης, Κώστας Κορωναίος, Γιάννης Κότσιφας, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Nenad Maričić.
 
Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.

Δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση της Ηλέκτρας και του Ορέστη για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Κεντρική μορφή του δράματος, η Ηλέκτρα, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της  παρακαλώντας τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, δρομολογεί  το έργο της τιμωρίας  που θα ολοκληρωθεί  με την πράξη του διπλού φόνου. 
 
Εθνικό Θέατρο. Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου. Ερμηνεύουν: Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χρήστος Λούλης, Ελένη Μολέσκη, Μάριος Παναγιώτου, Νίκος Χατζόπουλος.
 
Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 29 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου.

Παρακολουθούμε την επιστροφή του στρατηγού Αγαμέμνονα στο Άργος, μετά το τέλος του Τρωικού πολέμου. Η υποδοχή της Κλυταιμήστρας μοιάζει θερμή, όμως κρύβει ένα οργανωμένο σχέδιο εκδίκησης, που έχει καταστρώσει μαζί με τον Αίγισθο, προκειμένου να εκδικηθεί τη θυσία της Ιφιγένειας, που σφαγιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία προς την Τροία. Καθώς η Κλυταιμήστρα δολοφονεί τον Αγαμέμνονα και την αιχμάλωτη πριγκίπισσα Κασσάνδρα, ακολουθεί τον κύκλο του αίματος του οίκου των Ατρειδών που ξεκίνησε με την Ιφιγένεια και συνεχίζεται στις επόμενες τραγωδίες της τριλογίας.
 
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ερμηνεύουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος.
 
Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 /
«Οιδίπους – Ο μύθος της ιστορίας του κόσμου όπως τον είπαν οι Έλληνες» Αισχύλος – Σοφοκλής- Ευριπίδης.
Η παράσταση εξιστορεί έναν από τους αρχαιότερους μύθους, αυτόν των Λαβδακιδών, όπως τον συνέλαβε ο λαός και τον διαχειρίστηκαν οι μεγάλοι τραγικοί ποιητές: από την άφιξη του Κάδμου στην Θήβα, τον γάμο του Λάιου με την Ιοκάστη, τη γέννηση του Οιδίποδα, την πατροκτονία και τη λύση του αινίγματος της σφίγγας, την τύφλωση, την εξορία, τη σύγκρουση του Ετεοκλή και του Πολυνίκη, την ανυπακοή της Αντιγόνης στην εντολή του Κρέοντα και το τέλος του Οιδίποδα. Παρακολουθούμε επί σκηνής έναν μύθο που με συμβολικό τρόπο περιγράφει τη δημιουργία του κόσμου, την εξέλιξη των πρώτων μορφών κοινωνίας, την οργάνωση των εξουσιών και τη θέσπιση της πρώτης νομοθεσίας που αποτέλεσε και το τέλος της μυθολογικής (ηρωικής) περιόδου.
 
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσακίρης. Ερμηνεύουν: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Λάλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Λένα Δροσάκη, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Τάκης Χρυσικάκος.
 
Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 25 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη.

Ο Διόνυσος, απογοητευμένος από την πενία των δραμάτων που παρουσιάζονται στην Αθήνα, καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο προκειμένου να φέρει πίσω ένα μεγάλο ποιητή, ικανό να σώσει την Πόλη από την παρακμή.
 
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου. Ερμηνεύουν: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος.
 
Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.
 
Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης.
 
Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 5, Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Ιουλίου, θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.
 
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας. Ερμηνεύουν: Αντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Σοφία Μουτίδου, Ησαΐας Ματιάμπα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ιβάν Σβιτάιλο, Γιάννης Κρητικός, Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, Θανάσης Πατριαρχέας, Γιώργος Κωνσταντίνου.
 
Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 21, Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Αχαρνής» του Αριστοφάνη.

Ο Δικαιόπολις, ένας αγρότης της Αττικής, απελπισμένος από τις ταλαιπωρίες, αποφασίζει να μιλήσει για την ειρήνη στην Εκκλησία του Δήμου. Στην Πνύκα δε βρίσκει κανέναν από τους συνέδρους, οι οποίοι συνήθως αργούν, και όταν εμφανιστούν σπανίως συζητούν για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Δικαιόπολις αδίκως προσπαθεί να τους πείσει για την αναγκαιότητα της ειρήνης. Οι κήρυκες τον κατεβάζουν κάτω, γιατί ήρθαν οι Πρέσβεις από την Περσία που θα ‘φερναν «έξωθεν βοήθεια». Γίνεται μια αλλοπρόσαλη συζήτηση με τα πιο άσχετα θέματα. Ο Δικαιόπολις αποφασίζει να στείλει τον Αμφίθεο στη Σπάρτη, για να συνάψει ειρήνη. Όταν εκείνος γυρίζει με τη συνθήκη, τον κυνηγούν οι καρβουνιάρηδες Αχαρνιώτες που δε θέλουν ειρήνη με τους Σπαρτιάτες, γιατί τους κατέστρεψαν τα κτήματα.
 
Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος. Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Τάκης Παπαματθαίου, Ιωάννης Παπαζήσης.
 
Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη.

Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία. Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική διαδικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την εκτέλεση του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα.
 
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Ερμηνεύουν: Λένα Παπαληγούρα, Νίκος Κουρής, Χρηστός Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Νταλιάνης κ.ά.
 
Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 9, Τρίτη 10, Τετάρτη 11, Πέμπτη 12 & Παρασκευή 13 Ιουλίου, θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 
ΑΛΛΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
.
«Μαντάμ Σουσού» του Δημήτρη Ψαθά.
Η ονειροπαρμένη Σουσού ζει στην λασπωμένη γειτονιά του Μπύθουλα, με τον σύζυγο της Παναγιωτάκη. Η ίδια όμως ονειρεύεται μεγαλεία και θέλει να ξεφύγει από την μιζέρια φτιάχνοντας ένα δικό της παράλληλο σύμπαν. Τι θα γίνει όμως όταν το όνειρο γίνει πραγματικότητα; Πόση απόσταση χωρίζει τελικά το Μπύθουλα από το Κολωνάκι; Ποιο ρόλο θα παίξει ο μυστηριώδης Μηνάς Καντακουζηνός; Ποιο τίμημα θα κληθεί να «πληρώσει» η ηρωίδα μας;
 
Σκηνοθεσία - Δραματολογική Επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας. Διασκευή – απόδοση κειμένου Δήμητρας Παπαδοπούλου. Ερμηνεύουν: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς.
 
Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα στο Ράδιο Σύτι.
-Πληροφορίες για την παράσταση -Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Παράξενο Ζευγάρι» του Νηλ Σάιμον.

Ο Όσκαρ είναι ένας αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, καλοπληρωμένος αλλά λίγο… χαλαρός στα έξοδα. Η πρώην σύζυγός του μάταια περιμένει την διατροφή και η εφορία αδίκως την δήλωσή του.
 
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ερμηνεύουν: Γιάννης Ζουγανέλης και Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
 
Θεσσαλονίκη: Τρίτη 31 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση - Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Από το γάμο στο διαζύγιο;» του Ζωρζ Φευντώ.
Το κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων. Θεσσαλικό Θέατρο.
.
Σκηνοθεσία: Ρουμπινη Μοσχοχωριτη. Ερμηνεύουν: Κωστας Αποστολακης, Ευγενια Δημητροπουλου, Κωνσταντινος Γιαννακοπουλος.
 
Θεσσαλονίκη:
-Πληροφορίες για την παράσταση - Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 
 
«Μόλις Χώρισα» των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου
Τι μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν ένα πάρτυ γενεθλίων κι  ένας  χωρισμός; Πόσο πολύπλοκα μπορούν να γίνουν τα πράγματα από ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή; Και τι ακολουθεί όταν λες τελικά «Μόλις χώρισα»;
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος. Ερμηνεύουν: Τζόυς Ευείδη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Κώστας Κάππας, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Μαρία Κωνσταντάκη, Τριπόδης Χρήστος, Ελίνα Μάλαμα, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ανδρέας Βούλγαρης, Στρατής Νταλαγιώργος
.
Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Ιουνίου, θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 
«Αγρια Δύση του Θοδωρή Αθερίδη.
Μια δυναμική μάνα με τα δίδυμα παιδιά της, ένας ανεκπλήρωτος καουμπόικος έρωτας, ένα τρελό κυνήγι θησαυρού, ένα κρυμμένο διαμάντι που βγάζει στη φόρα κρυμμένα μυστικά, ανατροπές, ίντριγκες, γέλιο και πολλή μεγάλη τρυφερότητα…
 
Σκηνοθεσία: Μπέσσυ Μάλφα. Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος.
.
Θεσσαλονίκη: Τρίτη 3 & Τετάρτη 4 Ιουλίου, θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Γοργόνες και Μάγκες» του Γιάννη Δαλιανίδη.

Ενα ταξίδι στην μαγευτική Ύδρα της δεκαετίας του ’60, που όπως έλεγε ο Δημήτρης Χόρν ... «έχεις την αίσθηση ότι όλα είναι μέσα στο φώς – τίποτε δεν μένει κρυμμένο, ούτε και οι αμαρτίες των ανθρώπων»..., ξανάζησαν οι θεατές μέσα από την ταινία σύμβολο του καλού Ελληνικού κινηματογράφου και παράλληλα ένα επετειακό και πολιτιστικό γεγονός, αφού στις 2 Δεκεμβρίου του 2018 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της.
 
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης. Πρωταγωνιστούν: Τάσος Κωστής, ‘Ολγα Πολίτου, Γιάννης Βογιατζής, Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης. Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ζωντανά στην σκηνή ο Γιάννης Πλούταρχος
 
Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 21, Παρασκευή 22 & Σαββάτο 23 Ιουνίου, Θέατρο Δάσους.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 
 

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

«Χένσελ και Γκρέτελ» των αδελφών Γκριμ.
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη.
Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 24 Αυγούστου, Θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση - Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Ραπουνζέλ τα Μαλλιά της Κουβάρια»
Από τη παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου.
Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 25 Αυγούστου, Θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση -Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Το μυστικό κλειδί της Πηνελόπη Δέλτα»
Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 26 Αυγούστου , Θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση -Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
 

«Όνειρο Καλοκαιρινης Νυχτας» του Ουίλ. Σαίξπηρ.
Από τη θεατρική ομάδα «Μαγικές Σβούρες». Σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, Θέατρο Κήπου.
-Πληροφορίες για την παράσταση - Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
«Ο Λύκος και τα 7 κατσικάκια»
Σκηνοθεσία Γιώργου Πούλη με τους: Γιώργο Πούλη, Κώστα Φερεντούρος, Ελισάβετ Νομικού, Αντώνης Βαρθαλίτης, Άννα Κρίνου, Δάφνη Μαρκαρή, Κωνσταντίνα Τσιριμώνα, Μάιρα Αλεξοπούλου & Jason Collins.ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
 
«XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί! του Μάνου Βαφειάδη
Με τους: Τερέζα Σάσσου, Παύλο Πιερρόπουλο και Νίκη Λάππα. Ένα ξέφρενο πάρτι γεμάτο τραγούδι και χορό με όλους τους αγαπημένους ήρωες από το «Mazoo and the Zoo» & το «XANA ZOO».ΜΕΘΕΞΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
 
«Ο Θησαυρός των Στρουμφ»
Σκηνοθεσία Γεώργιου Γρηγοριάδη με τους: Θανάση Λιούνη, Σοφιάννα Γρηγοριάδου, Κρυσταλλία Κανάκη, Ναταλία Πελέκα, Έλλη Λορέντη, Φωτεινή Μποστανίτη και Βασίλη Λαμπριανίδη.
ΘΕΑΤΡΟ «ΤΕΧΝΗ & ΟΡΑΜΑ»
 
«Ο Τζακ και η φασολιά»
Σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη με νέους ηθοποιούς.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
 

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ

 

«Πέρσες» του Αισχύλου
Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση.
Σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Ερμηνεύουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό, Χάρη Χαραλάμπους. Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Γιώργος Ονησιφόρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Στέφανος Πίττας και Κωνσταντίνος Σεβδαλής.
ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ  
.
Θεσσαλονίκη: όχι
-Πληροφορίες για την παράσταση -Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
.
«Mamma Mia» των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson
Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!
Σκηνοθεσία – Απόδοση κειμένου και στίχων: Θέμις Μαρσέλλου. Πρωταγωνιστούν: Δέσποινα Βανδή, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.
 
Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 6 Ιουλίου, θέατρο Γης.
-Πληροφορίες για την παράσταση ΕΔΩ
-Πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας ΕΔΩ
.
.

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (επιπλέον παραστάσεις φεστιβάλ Αθηνών)

.

«Αλέξης Ζορμπάς» του Νίκου Καζαντζάκη.
Διασκευή: Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα. Σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και μουσική Μίκη Θεοδωράκη με τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμο Μπεγνή, Ναταλία Δραγούμη, Ρένο Ρώτα και Νίκο Βερλέκη.  Μαζί τους: Γρηγόρης Σταμούλης, Στέλλα Γκίκα, Γιώργος Παράσχος, Άννα Μονογιού. 
.
«Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ
Σκηνοθεσία -μετάφραση: Δημήτρης Μυλωνάς
 
«Βότκα… Δηλητήριο» του Θανάση Θεολόγη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης
 
«Αγγελικα Νικλη Σολωμού, Η ΔΙΑΦΑΝΗ» του Περικλή Μοσχολιδάκη
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Περικλής Μοσχολιδάκης
 
«Αναφορά στο Γκρεκο» του Νίκου Καζαντζάκη
Σκηνοθεσία - Ερμηνεία - Εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος
 
«Γκυγιωμ γλυκιά μου» του Γκυγιώμ Γκαλιέν
Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά
 
«Μονόλογος» της Simonde Beauvoir
Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Αθηνά Κεφαλά
 
«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
 
«Τα τετράδια της Ανζελ Κουρτιαν»
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χριστίνα Αλεξανιάν
 
«Ιων» του Ευριπίδη
Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
 
«Κρατώντας μια σπίθα τρεμόσβηστη ….»
Σκηνοθεσία:Γιάννης Μπέζος
 
«Χοηφόρες» του Αισχύλου
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη Ομάδα VASISTAS
 
«Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Σκηνοθεσία – χορογραφία Δέσποινας Γιαννάτου με τους: Πέτρο Γούτη, Θανάση Κουρλαμπά και τους 9 χορευτές της Ομάδας «Υπέρ Ορίων»: Θάλεια Μελισσαράτου, Σοφία Κρανιά, Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη, Μαρία Λάκκα, Νικόλαο Ράπτη, Κωνσταντίνο Χαραλαμπόπουλο, Ειρήνη Καφρίτσα, Νικόλαο Ρούσσο και Χριστίνα Ρεσίτη. ΥΠΕΡ ΟΡΙΩΝ
 
«Αποτυχημένες απόπειρες αιώρησης στο εργαστήριό μου»
 Δημήτρης Κουρτάκης
 
«Φαρενάιτ 451»: Ακριβή μου ελευθερία
Θωμάς Μοσχόπουλος.
 
«Εργοτάξιο Λούλα Αναγνωστάκη»
Συγγραφή - Κείμενα - Δραματουργία: Ρούλα Πατεράκη, Μάνος Λαμπράκης, Θοδωρής Τσαπακίδης, Δανάη Παπουτσή.
.
«Πορνοστάρ – Η αόρατη βιομηχανία του σεξ» της Έλενας Πέγκα.
Σκηνοθεσία - Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρήγος. Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Νιάρρος, Θεοδώρα Τζήμου κ.ά.
 
«Οδυσσέας» του Τζαίημς Τζόυς.
Elephas Tiliensis / Δημήτρης Αγαρτζίδης - Δέσποινα Αναστάσογλου
 
«Αμάρυνθος»
Κείμενο - Δραματουργία - Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη. Ηθοποιοί: Πολύδωρος Βογιατζής, Χαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Κισσανδράκης, Θεανώ Μεταξά.
 
«Ελλάς Μονάχου»
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς, Πρόδρομος Τσινικόρης. Συμμετέχουν: Πρόδρομος Τσινικόρης και Έλληνες πολίτες του Μονάχου: Άγγελος Γεωργιάδης, Βαλάντης Μπεΐνογλου, Κατερίνα Σόφτση.
 
«Ευμενίδες» του Αισχύλου.
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης. Σύλληψη - Ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη.
 
«Άγγελος εξολοθρευτής»
Διασκευή πάνω στο ομώνυμο κινηματογραφικό έργο του Λουίς Μπουνιουέλ. Μετάφραση - Απόδοση: Θέμελης Γλυνάτσης. Διασκευή - Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου.
Παίζουν: Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιώργος Κοψιδάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Σταύρος Λίτινας, Θέμις Μπαζάκα, Παρθενόπη Μπουζούρη, Γεωργιάννα Νταλάρα, Άγγελος Παπαδημητρίου, Άρης Παπαδημητρίου,Βάλια Παπαχρήστου, Αλέκος Συσσοβίτης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Χάρης Φραγκούλης, Nalyssa Green
 
«Βρικόλακες» του Ερρίκου Ίψεν.
Σύλληψη - Δραματουργία: Γιώτα Αργυροπούλου, Μιχάλης Κωνσταντάτος (blindspot theatre group)
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κωνσταντάτος. Παίζουν: Γιώτα Αργυροπούλου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Φριντζήλας.
 
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Μετάφραση - Δραματουργία: Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ντέλλας. Παίζουν: Θανάσης Δόβρης, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Παρασύρη, Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη, Ευθύμης Χαλκίδης.
 
«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου.
Μετάφραση: Νικολέττα Φριντζήλα. Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα. Παίζουν: Νίκος Καραθάνος (Προμηθέας), Κόρα Καρβούνη (Ιώ), Γιώργος Βουρδαμής Μαυρογένης (Κράτος και Βία), Κώστας Βασαρδάνης (Ήφαιστος, Ερμής), Μιχάλης Πανάδης (Ωκεανός)
 
«Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή.
Σκηνοθεσία - Σκηνικά: Γιάννης Κόκκος. ΕρμηνεύουνMassimo De Francovich, Sebastiano Lo Monaco Roberta Caronia Stefano Santospago Fabrizio Falco Eleonora De Luca Danilo Nigrelli Sergio Mancinelli Davide Sbrogiò. 
=
Δείτε & αυτά:

-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2018 στο Μέγαρο Μουσικής ΕΔΩ
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2018. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ κ.ά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ
.
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2018 ΕΔΩ

Τι θα δείτε στη Μονή Λαζαριστών Ιούνιο & Ιούλιο 2018 - Όλες οι συναυλίες ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2018 ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή