Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2021 – Πρόγραμμα – Περιοδείες.

44507 Views
 Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2021 – Πρόγραμμα – Περιοδείες. Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του καλοκαιριού 2021 – Πρόγραμμα – Περιοδείες.


O θεατρικός προγραμματισμός συνεχίζεται με νέες προσθήκες παραστάσεων.
Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. 
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2021 

-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.

.
Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς με νέες προσθήκες.
 
 
-k
 
«Ελένη» του Ευριπίδη.
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 5,4 και σχολιάζουμε εδώ 
 
 
Το έργο  διακρίνεται τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα, που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας. Αντλώντας όχι από την ομηρική εκδοχή του μύθου, αλλά από αυτήν που δημιούργησε ο λυρικός ποιητής Στησίχορος, ο Ευριπίδης παρουσιάζει τον Τρωικό Πόλεμο σαν μια σφαγή χάριν ενός «ειδώλου» και όχι μιας πραγματικής γυναίκας.
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου.
Ερμηνεύουν:  Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη), Θέμης Πάνου (Μενέλαος), Αγορίτσα Οικονόμου (Θεονόη), Γιώργος Καύκας (Θεοκλύμενος), Έφη Σταμούλη (Γερόντισσα), Δημήτρης Κολοβός (Αγγελιοφόρος Α΄), Άγγελος Μπούρας (Αγγελιοφόρος Β΄), Δημήτρης Μορφακίδης (Τεύκρος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Θεράπων), Νικόλας Μαραγκόπουλος, Ορέστης Παλιαδέλης (Διόσκουροι).
.
-Πληροφορίες για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 7, Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Ιουλίου, κλικ εδώ
 
-k
 
«Φοίνισσες» του Ευριπίδη   
Εθνικό Θέατρο
 

   
Το έργο εκτυλίσσεται τη μέρα που ο Πολυνείκης έχει κυκλώσει με στρατό τη Θήβα, διεκδικώντας από τον αδελφό του Ετεοκλή να τηρήσει τη συμφωνία που είχαν κάνει να βασιλεύουν εκ περιτροπής στην πόλη. Η μητέρα τους, η Ιοκάστη, προσπαθεί απεγνωσμένα να τους συμφιλιώσει∙ δίπλα της τα άλλα πρόσωπα του μύθου, η Αντιγόνη, ο  Κρέων, ο Μενοικέας, ο Τειρεσίας, ο τυφλός Οιδίπους, θύματα και θύτες ενός επικείμενου καταστροφικού  πολέμου. Μπορούν οι γιοι του Οιδίποδα να ξεφύγουν από την κατάρα του πατέρα τους; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Να διακόψουν τον κύκλο του αίματος;
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γλάστρας (Αγγελιοφόρος), Μαρία Κατσιαδάκη (Ιοκάστη), Σεσίλ Μικρούτσικου (Σφίγγα), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αντιγόνη), Κώστας Μπερικόπουλος (Παιδαγωγός), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Τειρεσίας), Βασίλης Ντάρμας (Μενοικέας), Αργύρης Ξάφης (Ετεοκλής), Δημήτρης Παπανικολάου (Οιδίπους), Θάνος Τοκάκης (Πολυνείκης), Χρήστος Χατζηπαναγιώτης (Κρέων).
.
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, θέατρο Δάσους.
 
-k-
 
«Ιππείς» του Αριστοφάνη.
Εθνικό Θέατρο
 

 
Ο Παφλαγόνας, είναι εμπνευσμένος από τον Κλέωνα, τον πολιτικό που, μετά το θάνατο του Περικλή και την περήφανη νίκη των Αθηναίων στην Πύλο επί των Λακεδαιμονίων (425 π.Χ.), υπήρξε ηγέτης της Αθηναϊκής Πολιτείας. Στο πρόσωπο του Κλέωνα, ο Αριστοφάνης σατιρίζει τη διαφθορά κάθε λαοπλάνου πολιτικού, που ασκεί εξουσία αποβλέποντας σε προσωπικό όφελος και, μέσα από μια σπαρταριστή πλοκή, οδηγεί σ’ ένα πικρό συμπέρασμα: αν η πονηριά, η καπατσοσύνη, το αγοραίο ήθος είναι ίδιον των πολιτικών, στην πολιτική σκηνή επικρατεί πάντα ο ικανότερος… 

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος.
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Αλαντοπώλης), Στέλιος Ιακωβίδης (Δήμος), Κώστας Κόκλας (Κλέων), Λαέρτης Μαλκότσης (Νικίας), Πάνος Μουζουράκης (Δημοσθένης), Πάρις Αλεξανδρόπουλος, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Στεφανία Γουλιώτη, (xορός) 
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη:  Τρίτη 3 Αυγούστου, θέατρο Δάσους
 
-k
 
«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη.
 
 
Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης –που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή–, ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης.
Ερμηνεύουν: Λένα Παπαληγούρα (Ιφιγένεια), Μιχάλης Σαράντης (Ορέστης), Προμηθέας Αλειφερόπουλος  (Πυλάδης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Αγελαδάρης, Αγγελιοφόρος), Νίκος Ψαρράς (Θόας), Χάρις Αλεξίου (Αθηνά). Κορυφαία χορού Κίττυ Παϊταζόγλου.

-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Κυριακή 29, Δευτέρα 30 & Τρίτη 31 Αυγούστου, θέατρο Δάσους.
 
-k-
  .
«Ορέστης» του Ευριπίδη.
 

 
Έργο γεμάτο συγκρούσεις, ανατροπές, απολογίες και έντονο πολιτικό προβληματισμό, ο Ορέστης θέτει ερωτήματα για τις σχέσεις των γενεών και των φύλων, για την κοινωνική συνοχή.
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας.
Ερμηνεύουν:  Άρης Σερβετάλης (Ορέστης), Μαίρη Μηνά (Ηλέκτρα), Πάνος Βλάχος (Μενέλαος), Γιώργος Ψυχογιός (Τυνδάρεως), Αιμιλιανός Σταματάκης (Πυλάδης), Νικολέτα Κοτσαηλίδου (Ωραία Ελένη), Ζερόμ Καλουτά (Φρύγας).
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 25, Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους, κλικ εδώ
 
-k-
 
«Οθέλλος» του Σαίξπηρ.
 -Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6,9 και σχολιάζουμε εδώ 
 

 
Το έργο μιλά για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες.

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Διονύσης Καψάλης, Μανώλης Δούνιας, Αιμίλιος Χειλάκης, Δημήτρης Καμαρωτός, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος κ.ά.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 5, Τρίτη 6, Τετάρτη 7, Πέμπτη 8 & Παρασκευή 9 Ιουλίου, Θέατρο Κήπου, στις 21:15, κλικ εδώ και Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, θέατρο Δάσους.
.
-k
 
«Βάκχες» του Ευριπίδη.
Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna - ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 7 και σχολιάζουμε εδώ 
 .
.
«Τελετουργία της συγκίνησης, του συναισθήματος, του μένους και του παραλόγου μπορούν να χαρακτηριστούν οι Βάκχες του Ευριπίδη». Έτσι ορίζει η Νικαίτη Κοντούρη την πάντα ανοιχτή σε νέες προσεγγίσεις και αναγνώσεις,
 
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη.
Ερμηνεύουν: Άκης Σακελλαρίου (Διόνυσος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Πενθέας), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Αγαύη), Ιωάννα Παππά (Τειρεσίας), Δημήτρης Πετρόπουλος (Κάδμος), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Αγγελιοφόρος).

-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22 Ιουλίου, θέατρο Δάσους, κλικ εδώ
 
-k
 
«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου.
Θέατρο Πορεία - ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 7,1 και σχολιάζουμε εδώ 
 

 
Mέσα από ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, αναδεικνύονται έτσι τα πρόσωπα μιας παλιάς, μα πάντα επίκαιρης ιστορίας. «Μιας ιστορίας που μπορεί να ακουστεί ως σκοτεινό σχόλιο για το παρόν ή ως φωτεινή ελπίδα για το μέλλον», όπως λέει ο ίδιος.
 
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Στάνκογλου (Προμηθέας), Άρης Μπινιάρης (Κράτος), Κωνσταντίνος Γεωργαλής (Βία), Δαυίδ Μαλτέζε (Ήφαιστος), Αλέκος Συσσοβίτης (Ωκεανός), Ηρώ Μπέζου (Ιώ), Ιωάννης Παπαζήσης (Ερμής).
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Τρίτη 27 & Τετάρτη 28 Ιουλίου, θέατρο Δάσους.
 
-k-
 
«Οι Πεταλούδες είναι Ελεύθερες» του Leonard Gershe 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6,1 και σχολιάζουμε εδώ 
 


Πρόκειται για μια τρυφερή, ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται σε μια εποχή που οι αντιλήψεις αλλάζουν και ο κόσμος νιώθει απελευθερωμένος από τα πρέπει – στην εποχή της χαράς και της ελευθερίας. Μέσω του ευφυούς και διεισδυτικού του χιούμορ, προσεγγίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τις ανθρώπινες σχέσεις διαχρονικά: το θάρρος απέναντι στην ζωή, το πως αυτοπροσδιορίζεται κανείς απέναντι στις ιδιαιτερότητες και τις φαινομενικές αδυναμίες του, την δύναμη του έρωτα και την γενναία απόφαση να επιδιώξουμε την ευτυχία. 
 
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ.
Ερμηνεύουν: Πέμυ Ζούνη, Αναστάσης Ροιλός, Εριεττα Μανούρη, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη:  Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Ιουλίου, θέατρο Κήπου.

-k-
.
«Ταξίδι μιας Μεγάλης Μέρας μέσα στη Νύχτα» του Ευγένιου Ο'Νηλ.
ΚΘΒΕ 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6 και σχολιάζουμε εδώ 
Δύο γονείς που δεν ανέλαβαν ποτέ ουσιαστικά την ευθύνη για τα παιδιά τους. Δύο αδέρφια που αναγκάστηκαν ν’ αναλάβουν από τα παιδικά τους χρόνια τον ρόλο της μητέρας και του πατέρα στην οικογένεια. Ανεκπλήρωτα όνειρα που στοιχειώνουν το παρόν και των τεσσάρων. Και στο τέλος 
 
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος.
Ερμηνεύουν:Πέρρης Μιχαηλίδης, Βέρα Κρούσκα, Θανάσης Σαράντος, Χρήστος Διαμαντούδης, Σταυριάνα Παπαδάκη.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Ιουλίου, Μονή Λαζαριστών, κλικ εδώ

-k-

«Περιμένοντας τον Καραϊσκάκη» του Λάκη Λαζόπουλου.

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ

Θεάτρο του Νέου Κόσμου.Πώς θα ήταν ο Καραϊσκάκης σήμερα; Πώς σχετίζεται με το σήμερα; Ποιος είναι ο μύθος και ποια η πραγματικότητα; Πόσο επίκαιρος είναι ο Καραϊσκάκης 200 χρόνια μετά την επανάσταση του 1821;
 
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.
Ερμηνεύουν: Λάκης Λαζόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου και Σπύρος Γραμμένος.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: 29, 30 Ιουνίου & 1, 2 Ιουλίου, Θέατρο Κήπου, πληροφορίες εδώ
.

-k-
.
«Η Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6,1 και σχολιάζουμε εδώ
 


Άνθρωπος του θέατρου, ηθοποιός κι ο ίδιος, στήνει μια σκηνική μηχανή, παίζοντας με το "είναι" και το "φαίνεσθαι", την αλήθεια και το ψέμα, τη λογική και τη φαντασία. Υφαίνει, σαν μια ευφάνταστη αράχνη, κωμικές και απρόβλεπτες καταστάσεις με έντονο το στοιχείο του μυστήριου. Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα ψυχολογικό δράμα που σε κάνει να γελάς και μια κωμωδία, που συχνά, σε συγκινεί μέχρι δακρύων.
.
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Ερμηνεύουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Έφη Μουρίκη, Μαρία Αντουλινάκη, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Τάκης Παπαματθαίου.

  
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Τρίτη 13, Τετάρτη 14, Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 21:15, Θέατρο Γης. εδώ
 .
-k-

«Κάποτε στο Βόσπορο» του Άκη Δήμου.
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 4,2 και σχολιάζουμε εδώ
 
Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης. Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας  που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.
 
Σκηνοθεσία: Σοφία Σπυράτου.
Ερμηνεύουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα ΧοροζίδουΝεφέλη Κουλούρη, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη.
.
-Πληροφορίες για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 19 & Τρίτη 19 Ιουλίου, θέατρο Δάσους, στις 21:15, κλικ εδώ

-k-

«Κ. Παλαμάς - Οι μούσες που αγάπησα» της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.
.

Μια παράσταση όπου ο ποιητής αφηγείται ο ίδιος τη ζωή του. Μιλά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τις ποιητικές του ανησυχίες, τον γάμο του, τα μεγάλα ποιητικά του αριστουργήματα, τον θάνατο του παιδιού του, τον αγώνα του για τον δημοτικισμό, για τις γυναίκες-μούσες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή του και επηρέασαν το έργο του και κυρίως για τη μοναδική μούσα που δεν τον πρόδωσε ποτέ, την Ελλάδα του.
 
Σκηνοθεσία:Γρηγόρης Βαλτινός
Ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Αγγελική Πέτκου, Ευγενία Λιάκου.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: 
 
-k-
 
«The 1821 - Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ» των Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Αστερής,  Γλυκερία Μπασδέκη, Κώστας Μανιάτης, Κώστας Κωστάκος, Κέλλυ Παπαδοπούλου και Φοίβος Δεληβοριάς.
Μια εκ νέου ματιά στη σχέση μας με την εθνική ταυτότητα,  την επανάσταση, τα κατορθώματα και τα ατυχήματα των διακοσίων ετών, τη σχέση μας με την παράδοση, τα καλώς και κακώς κείμενα  και προσκαλούν μια ομάδα σημαντικών συγγραφέων και ένα θίασο πρωταγωνιστών να γιορτάσουν, να χορέψουν να σατιρίσουν και να αναρωτηθούν. Όλοι μαζί φιλοδοξούν να ξανατραγουδήσουν το «χαίρε, ω χαίρε», χωρίς να εμποδίζονται από τα «περασμένα μεγαλεία» και το«διηγώντας τα να κλαις».
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς.
Ερμηνεύουν: Μίρκα Παπακωνσταντίνου,Eλένη Κοκκίδου,Νίκος Καραθάνος, Γιώργος Γάλλος, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Νιάρρος, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Κουκουράκης, Γιάννης Κλίνης, Βάσω Καβαλιεράτου, Πάνος Παπαδόπουλος, Ηλίας Μουλάς, Ιωάννα Πιατά Guests: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Καβογιάννη, Μάρθα Φριντζήλα, Χρήστος Λούλης
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, θέατρο Δάσους.
 
-k-
 
 «Το δάνειο» του Τζόρντι Γκαλθεράν.

Ο Αντόνιο, ένας ήρωας της καθημερινότητας, κουβαλάει στην πλάτη του όλη την απελπισία της οικονομικής κρίσης. Μη διαθέτοντας κανένα άλλο μέσο πειθούς και αξιοπιστίας αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να μπλοφάρει. Κι ενώ ο τεχνοκράτης και συγκροτημένος τραπεζίτης αρχικά τον υποτιμά, σταδιακά παρασύρεται σε ένα ξεκαρδιστικό “man to man” παιχνίδι δίχως πραγματικό νικητή.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς.
Ερμηνεύουν: Σωτήρης Χατζάκης και Δημήτρης Μυλωνάς.

-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: 
.
-k-
 
 «Ο Γέρος του Μοριά» του Αλμπέρτο Εσκενάζη.


Ο Κολοκοτρώνης ξεδιπλώνει την ζωή του στον Τερτσέτη για να γράψει την αυτοβιογραφία του. Με φοβερές εντάσεις μιλάει για όλη την πορεία της ζωής του αλλά και όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν την επανάσταση. Γελάει, θυμώνει, κλαίει, χορεύει κι όταν πεθαίνει, ο Τερτσέτης με ένα συγκλονιστικό μονόλογο κλείνει το έργο.
 
ΣκηνοθεσίαΑλμπέρτο Εσκενάζη.
Ερμηνεύουν:  Αλμπέρτο Εσκενάζη, Γιώργος Τριανταφύλλου. 
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: 
.
-k-

«Νυφικό κρεβάτι» του Γιαν Ντε Χάρτογκ.Η Αγνή και ο Μάικ, οι ήρωες του έργου συναντιούνται, ερωτεύονται, παντρεύονται, αγαπιούνται, μεγαλώνουν ουσιαστικά μαζί, όπως μεγαλώνουν και τα παιδιά τους, περνάνε όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν από την απιστία του ενός προς τον άλλον, ζούνε και προσπαθούν μαζί να αντιμετωπίσουν την εφηβεία των παιδιών τους, το φευγιό των παιδιών από το σπίτι, τους ομηρικούς καβγάδες τους που καταλήγουν πάντα σε γλυκούς συμβιβασμούς, την αμφισβήτηση του ενός προς τον άλλον, μέχρι και το τέλος που αποφασίζουν να απομονωθούν σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή δίπλα στη θάλασσα.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.
Ερμηνεύουν: Πηνελόπη Αναστασοπούλου,  Ορέστης Τζιόβας.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Τετάρτη 24 & Πέμπτη 25 Αυγούστου, θέατρο Κήπου, κλικ εδώ
.

-k-
.
«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» των Νίκου Τσιφόρου-Πολύβιου Βασιλειάδη.Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς. Ένας ευκατάστατος μεσήλικας έμπορος, ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να ξενοκοιτάει κάτω από τη μύτη της όχι και τόσο ευπαρουσίαστης συζύγου του, Μαρίνας. Όταν η γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα του, Λόλα, του προτείνει να την ακολουθήσει στις διακοπές της στα Καμένα Βούρλα εκείνος πασχίζει να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει. Ο Μάχος, ο γαμπρός του Κλέαρχου γίνεται το εξιλαστήριο θύμα προκειμένου εκείνος να γλιτώσει για πολλοστή φορά τις υποψίες. 
 
Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας.
Ερμηνεύουν: Χάρης Ρώμας, Τάνια Τρύπη, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη, Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Αυγούστου, θέατρο Κήπου.

-k-
.
«Το υπέροχο μου διαζύγιο» της Τζεραλντίν Άρον.

Η Άντζελα, μια γυναίκα γύρω στα πενήντα και μητέρα μιας έφηβης κόρης, δέχεται αίτηση διαζυγίου από τον σύζυγο της ο οποίος προτιμά την αγκαλιά νεότερων γυναικών. Εκτεθειμένη στη μοναξιά που δεν είναι δική της επιλογή και με την κρίση της ηλικία να της χτυπά την πόρτα, η Άντζελα ξεκινά ένα ταξίδι αυτογνωσίας σε μια προσπάθεια να βρει το βηματισμό της μέσα στο αναπάντεχο κενό της ζωής της.
 
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης.
Ερμηνεύουν: Φαίδρα Δρούκα.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: 
 

 -k-
.
«Οι ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ» του Αλφρέντο Σανθόλ. 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6,1 και σχολιάζουμε εδώ 
 
«Οι Μπαμπούλες» είναι μια κωμωδία που διηγείται τους καβγάδες δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αλλά με ένα μειονέκτημα: από μπροστά του περνά η εθνική οδός!
 
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Ερμηνεύουν: Ελένη Βαΐτσου, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς, Σοφία Μανωλάκου, Γιώργος Χρανιώτης, Αντιγόνη Ψυχράμη
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
ΘεσσαλονίκηΤετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουλίου, θέατρο Κήπου, κλικ εδώ
 
-k-
 
«ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ» του Μπέρναρντ Σλέηντ.
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ 
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 5,7 και σχολιάζουμε εδώ 
 
Πραγματεύεται τις συναντήσεις ενός διαζευγμένου ζευγαριού, στις οποίες προκύπτει το ζήτημα για το αν υπάρχει φιλία μετά το διαζύγιο. Μπορούν δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μια ζωή να παραμείνουν φίλοι μετά το διαζύγιό τους; 10 χρόνια μετά θα επανεξετάσουν το ερώτημα και ίσως συμφωνήσουν ότι «εκτιμάς κάτι μόνο όταν το χάνεις»
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Παίζουν: Μαριάννα Τουμασάτου, Θύμιος Κούκιος.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
ΘεσσαλονίκηΔευτέρα 19 και Τρίτη 20 Ιουλίου, θέατρο Κήπου, εδώ
 
-k-
.
 «ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΥΟ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ»
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Δωδώνης, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, Ομάδα Anima.
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με ΜΗΔΕΝ και σχολιάζουμε εδώ 
 
Διακόσια χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους φέτος. Τι έγινε τότε; Τι είναι η Xάρτα του Ρήγα; Η Ελληνική Νομαρχία; Τι πιστεύουν οι σημερινοί νέοι ότι είναι; Ποιοί είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2021; Γιατί δεν ζωγράφισε την Σφαγή της Χίου ένας Έλληνας ζωγράφος; Υπάρχουν πολλοί Θούριοι; Ποιος σχεδίασε την ελληνική σημαία; Τι άκουγε ο Σολωμός από τον βράχο της Ζακύνθου εκτός από τους κανονιοβολισμούς του Μεσολογγίου; Μήπως ο Βύρωνας ήρθε στην Ελλάδα για τουρισμό; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει σε αυτή τη χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια; To καινούργιο έργο του Ανδρέα Φλουράκη μιλάει με χιούμορ και ευθύνη, για το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεώτερη ιστορία τους αλλά και για το πώς την δημιουργούν.
 
Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη
Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Χάνου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Αμαλία Νίνου, Άρης Μπαταγιάννης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη:  Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 21:00, Θέατρο Κήπου, 29 Αυγούστου Ανοιχτό θέατρο Συκεών.
.
-k-
.
«ΦΑΙΔΡΑ»
 
Ότε ο Θησέας ήλθε εις την Τροιζήνα, με την γυναίκα του Φαίδρα, δια να καθαρισθεί – τότε η Φαίδρα ηγάπησε τον Ιππόλυτον. Και επειδή δεν ηδυνήθη να τον ελκύσει εις το θέλημα της, τον κατηγόρησεν ότι την εβίασεν. «Όλα είναι μύθοι κι εμείς παραδέρνουμε».
.
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης.
ΠαίζουνΜίνα Αδαμάκη, Σαβίνα Γιαννάτου, Σπύρος Περδίου, Ραφίκα Σαουίς, Δημήτρης Τσίκλης .
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη

-k-
.
 «ΛΟΥΚΑΣ ΛΑΡΑΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑ»
 
Η παράσταση κάνοντας «πρωταγωνιστή» έναν άλλοτε «κομπάρσο της ζωής» επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινής ζωής. Η ανεκτίμητη αξία του προσωπικού ημερολογίου πλάι στο βιβλίο της Ιστορίας : αυτός είναι ο Λουκής Λάρας,

 
ΣκηνοθεσίαΛευτέρης Γιοβανίδης.
ΠαίζουνΜανώλης Μαυροματάκης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη

  

-k-
.
 «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ»
 
Η Λένγκω (Ελένη), είναι μία Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από την περίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί, ότι στο αίμα της, κυλάει αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλων  γυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές.
 
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαντέλη.
ΠαίζουνΓεωργία Ζώη, Γιώργος Σίσκος  κ.ά.  
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη

  

-k-
.
 «ΟΙ ΚΑΣΙΩΤΕΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ» του Μηνά Βυντιάδη.
 
Τα πρόσωπα, οι λαμπρές νίκες, το πάθος για την ελευθερία, η καταστροφή, η αδικία, η ανάγκη για δικαίωση σ’ ένα έργο με τίτλο «Κασιώτες Καπεταναίοι-Οι μεγάλοι Άγνωστοι του ‘21», μια μουσικοθεατρική παράσταση με σκοπούς και χορούς του νησιού.

 
Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη.
ΠαίζουνΧρήστος Σαπουντζής, Δημήτρης Μαζιώτης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη


-k-
.
«ΥΛΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.
 
Η παράσταση διερευνά με σύγχρονο και απόλυτα θεατρικό τρόπο την άγνωστη σε πολλούς προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, τον οποίο ο λαός αγάπησε σαν πατέρα, την επίδραση της προσωπικότητας και του έργου του σε όλη την Ευρώπη, τον μεγάλο του έρωτα με την Ρωξάντρα Στούρτζα, αλλά και τις πολιτικές του παρακαταθήκες.
ΣκηνοθεσίαΓιάννης Μαργαρίτης.
ΠαίζουνΝίκος Ορφανός, Χρυσάνθη Δούζη, Δημήτρης Καλαντζής, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας και Γιάννης Μαργαρίτης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
ΘεσσαλονίκηΤρίτη 24 Αυγούστου, θέατρο Συκεών.

 

-k-
.
 «ΚΑΝΤΩ ΤΖΑΒΕΛΛΑ»
 
Μία ιστορία αγάπης στα βαριά χρόνια της σκλαβιάς ξετυλίσσεται με πρωταγωνίστρια την Κάντω Τζαβέλλα, που θυσιάστηκε ως μια νέα Ιφιγένεια για να μην αιματοκυλιστεί ο τόπος της, οι ρίζες της από τους Τούρκους.
 
ΣκηνοθεσίαΜενέλαος Τζαβέλλας.
ΠαίζουνΌλγα Πολίτου, Αθηνά Τσιλύρα, Νέλλη Γκίνη, Ορφέας Παπαδόπουλος, Έφη Κιούκη, Δημήτρης Τσέλιος, Ραλλού Κρινή, Νίκος Δερτιλής, Πέτρος Πέτρου, Ειρήνη Καρυπίδου, Μέλπω Σφακιανάκη, Αρετή Τσιαμπόκαλου, Γιάννης Ντόνεφ και Ίγκι Λίγκουρι, Γιώργος Γιαννόπουλος.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
ΘεσσαλονίκηΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


«Ο Πέτρος και ο λύκος» του  Σεργκέι Προκόφιεφ.

 
Σκηνοθεσία Χρήστος Τριπόδης.
Ερμηνεύουν: Ρένος Χαραλαμπίδης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη:  Κυριακή 18 & Δευτέρα 19 Αυγούστου, θέατρο Κήπου, κλικ εδω
   
-k-
.
 «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ» του Ευγένιθου Τριβιζά.

 
Ο Κυρ-Δίκανος, ένας άτεγκτος γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο, όμως, αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά που το βαφτίζουν Αχυρούλη και υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο...
  
ΣκηνοθεσίαΓιάννης Παπαθανασίου, Σπύρος Καψίλης
ΠαίζουνΝαταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Χρύσα Κλούβα, Γιώργος Αντωνόπουλος, Δανάη Μιχοπούλου, Βάγγέλης Καλίτσογλου, Γιάννης Παπαθανασίου.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
Θεσσαλονίκη


-k-
 
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ.
 
Μία ιστορία για την αθωότητα και για το πόσο σημαντικό είναι να ψάχνουμε την αλήθεια.
 
Σκηνοθεσία Δημήτρης Αδάμης.
Ερμηνεύουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη:  Τρίτη 29 Ιουνίου, Θέατρο Συκεών
.
-k-
 
«Πλούτος - Ο Καραγκιόζης συναντά τον Αριστοφάνη»
Πίσω από το μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς δίνει ζωή με τη φωνή του στους χαρακτήρες του έργου, ενώ τη δισδιάστατη σύμβαση «σπάει» με την παρουσία του ο γνωστός ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου ερμηνεύοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το ρόλο του Πλούτου, αλλά και … της Φτώχειας!
 
Σκηνοθεσία: Ηλίας Καρελλά.
Ερμηνεύουν: Λευτέρης Ελευθερίου, Αρετή Κετιμέ..
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Δευ 30/8 Ελληνίς, Τρι 31/8 Σινέ Πυλαία, Τετ 1/9 Θερινός Κινηματογράφος Ωραιόκαστρο.
.
ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ:
.

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη / 2os χρόνος
ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης απηυδισμένοι από τη διαφθορά σε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, στην οποία έχει περιέλθει η πόλη, φεύγουν για να βρουν τον Τηρέα, τώρα πια Έποπα, κάποτε άνθρωπο, τώρα πια τσαλαπετεινό, για να μάθουν από αυτόν και τα άλλα πουλιά -που πετούν ψηλά και ίσως γνωρίζουν- αν υπάρχει κάποιος τόπος ειρηνικός να πάνε να ζήσουν εκεί. Εκείνος δεν γνωρίζει, και τότε ο Πεισθέταιρος του προτείνει να ιδρύσουν από κοινού μια νέα Πολιτεία -μεταξύ ουρανού και γης...
.
ΣκηνοθεσίαΓιάννης Ρήγας.
ΕρμηνεύουνΕλευθερία Αγγελίτσα (Τριβαλλός), Koρίνα Αθανασούλα (Κοράκι), Λίλα Βλαχοπούλου (Υπηρέτης του Έποπα), Ιωάννα Δεμερτζίδου(Κήρυκας, Πουλί από το παρελθόν), Δημήτρης Διακοσάββας (Κινησίας), Άννα Ευθυμίου (Κοράκι), Αριστοτέλης Ζαχαράκης (Επιθεωρητής, Ψευδομάρτυρας), Αλίκη Ζαχαροπούλου (Κοράκι), Χριστίνα Ζαχάρωφ κ.ά. 
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 16 & Σάββατο 17 Ιουλίου, θέατρο Δάσους. κλικ εδώ
.
-k-
 
««Κήπος» του Bruce Gooch.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς.
Ερμηνεύουν:  Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: .
 
-k-
.
«ΑΡΙΣΤΟΣ» του Θ. Κοροβίνη
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6,3 και σχολιάζουμε εδώ 
 
Θεατρική παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θ. Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου» με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου». Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του Αρίστου.
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου
Ερμηνεύουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιάννης Λεάκος.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
ΘεσσαλονίκηΔευτέρα 26 Ιουλίου θέατρο Κήπου.
 

-k-

«Μήδεια» του Μποστ.


 
Στη Μήδεια, ο Μπόστ ξεκίνησε να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη και κατέληξε να μιλάει σε δεκαπεντασύλλαβο για μια γυναίκα στυγνή, κακούργα δολοφόνισσα, που έσφαξε τα παιδιά της επειδή ήτανε κάτι παλιόπαιδα που δεν παίρνανε τα γράμματα και δεν θέλανε να δουλέψουν. Σαν να μην της έφταναν όλα αυτά είχε κι έναν άντρα, τον Ιάσωνα, που την κεράτωνε από πάνω με μία καλόγρια!
 
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης.
Ερμηνεύουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκορέστης  Χανιωτάκης, Γεράσιμος Σκαφίδας, Άννα Φιλιππάκη, Άννα Κλάδη.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 23 Ιουλίου, θέατρο Συκεών & Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, θέατρο Δάσους, κλικ εδώ
.
-k-
 
«Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
 
Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας έχει αναλάβει τώρα την εξουσία. Ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα. Διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης. Αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της.

 
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης.
Ερμηνεύουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Ντόρα Μακρυγιάννη, Δημήτρης Σαμόλης , Μάνος Καρατζογιάννης.
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Αυγούστου, θέατρο Κήπου και  Σάββατο 28 Αυγούστου, θέατρο Δάσους.
 
-k-
 
«Lemon» του Alessandro Baricco
-Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας Της Χρονιάς 2020 στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης, εδώ Το έπαθλο θα αποδοθεί μετά το τέλος της παράστασης 29/7.
-Είδαμε βαθμολογήσαμε με 7 και σχολιάζουμε εδώ
-Μια «Lemon» συμπαράσταση στον αγώνα για ελεύθερο νερό στις Σταγιάτες του Πηλίου, εδώ
 
Η ιστορία του 1900, που παρουσιάζεται με πρωτότυπο τρόπο ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα ανά την Ελλάδα από το 2018, φαντάζει συγκλονιστικά επίκαιρη δεδομένης της ιστορικής συγκυρίας της πανδημίας. Ο σπουδαιότερος πιανίστας του Ωκεανού που έζησε όλη τη ζωή του μέσα σ’ ένα καράβι -έγκλειστος από επιλογή- συναντά όλους εμάς που αφήνουμε τον υποχρεωτικό εγκλεισμό μας πίσω. 
 
Σκηνοθεσία: Γεωργία Τσαγκαράκη.
Ερμηνεύουν: Μελαχρινός Βελέντζας, Γιώργος Δρίβας
 
-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 29 Ιουλίου, Θέατρο Δάσους, κλικ εδώ
   
-k-
 
«Η  πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη.
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’
10 ΧΡΟΝΙΑ συνεχούς παρουσίας στο ελληνικό θέατρο

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης.
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Διδασκάλου.

-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη:  Πέμπτη 2 & Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, Θέατρο …, στις 20:00.
 
-k-
.
«Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας»

Ο Γιώργος είναι ένας σημερινός άντρας που επιτέλους βρίσκει την γυναίκα των ονείρων του. Μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνει να είναι μαζί της και την στιγμή που πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα από μια λάθος στροφή του μυαλού τα τινάζει όλα στον αέρα…Πλέον πρέπει να αντιμετωπίσει το χαμό που δημιούργησε … 6ος χρόνος ξεκαρδιστικής καταστροφής!
.
Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Ηλιόπουλος.

-Πληροφορίες  για την παράσταση, πρόγραμμα πανελλαδικής περιοδείας  κλικ  εδώ
- Θεσσαλονίκη
.
-Κ-

Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν έως 14/05/2022 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022 Πληροφορίες ΕΔΩ 
.

Δείτε & αυτά:

. 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
.
.
Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, κλικ εδώ.
.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδαςκλικ εδώ.
..
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
΄΄
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλίακλικ εδώ.
.
Actors Portfolio:
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας με φωτογραφίες υψηλών προδιαγραφώνΕπιπλέον αναλαμβάνουμε: Φωτογράφησης προβών, πρεμιέρας, φωτογραφίες δελτίων Τύπου, συνεντεύξεις, προώθηση φωτογραφιών κοινωνικών δικτύων κ.ά 
Διαβάστε περισσότερα εδώ
.
 ..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media
 ..
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η σπουδαία Αιγύπτια ηθοποιός Σαμίχα Αγιούμπ υπογράφει το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023
Η σπουδαία Αιγύπτια ηθοποιός Σαμίχα Αγιούμπ υπογράφει το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023
με 0 Σχόλια 25741 Views

Σας γράφω αυτό το Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και όσο κι αν νιώθω συναισθηματικά φορτισμένη από την ευτυχία που σας μιλάω, κάθε ίνα της ύπαρξής μου τρέμει υπό το βάρος όσων υποφέρουμε...

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο