Πάμε Θέατρο; Τα «Μην Χάσετε» του Δεκέμβρη Vol.1

676 Views
Πάμε Θέατρο; Τα «Μην Χάσετε» του Δεκέμβρη Vol.1 Πάμε Θέατρο; Τα «Μην Χάσετε» του Δεκέμβρη Vol.1

 Πάμε Θέατρο; Τα «Μην Χάσετε» του Δεκέμβρη Vol.1

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αγαπητοί φίλοι και η ανάγκη για έξοδο γίνεται όλο και πιο επιτακτική! Γι’ αυτό ας δούμε μαζί τι θα ανέβει στις θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης μας αυτόν τον γιορτινό μήνα και ας κάνουμε μια επιλογή για το τι θα παρακολουθήσουμε.. Πολλές παραστάσεις (δώδεκα προτάσεις, για να είμαστε και ακριβείς) και ακόμη περισσότερη η όρεξη!

Πάμε Καλαμαριά παρέα!

Στα πλαίσια του «Μικρού Φεστιβάλ Καλαμαριάς» που διοργανώνεται από τον Δήμο σε συνεργασία με το Θέατρο Σοφούλη, θα παρουσιαστεί από την ομάδα Rapel το έργο «Το τσίμπημα της σφήκας». Το έργο είναι βασισμένο στο διήγημα «Απέναντι όχθη» γραμμένο από τον Φίλιππο Φραγκούλη και μας μεταφέρει στο 2007, περιγράφοντάς μας τα πραγματικά συμβάντα στο Λούσιο ποταμό.
«Το τσίμπημα της σφήκας» στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς
Ένα ζευγάρι αποφασίζει να πάει μια εκδρομή, δίχως να περιμένει αυτά που πρόκειται να εκτυλιχθούν. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Blackbox του Θεάτρου Επί Κολωνώ στην Αθήνα με καλλιτεχνική επιτυχία. Για μία μόνο παράσταση, λοιπόν, στο Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», 1 του Δεκέμβρη.
[Πληροφορίες -Προσκλήσεις ΕΔΩ]
 
Το είχαμε προτείνει και στα «Μην Χάσετε» του Νοέμβρη αλλά η παράσταση εν τέλει δεν παρουσιάστηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ «Το Αυλαία πάει… Αυλαία». Είμαστε τυχεροί όμως γιατί παρά την πρώτη ακύρωση ,θα απολαύσουμε τελικά το «Faith», καθώς το ραντεβού ανανεώνεται για τις 5 και 6 Δεκέμβρη και αυτό στην Καλαμαριά και στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».
Η θεματική του έργου που θα παρουσιαστεί χτίζεται γύρω από την πίστη ανάμεσα στα ζευγάρια και το πώς αυτή μπορεί να ενώσει ή να διαλύσει τις σχέσεις. Έργο ψυχαναλυτικό, το οποίο επιδιώκει να ερμηνεύσει την ανθρώπινη φύση και να εξηγήσει τα γιατί και τα πώς. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι η Ζέτα Δούκα και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Στις 5 Δεκέμβρη η Κουλτουρόσουπα θα βρίσκεται εκεί καθώς θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης, συνοδεία κρασιού.
[Πληροφορίες - Προσκλήσεις ΕΔΩ]

Και άλλες παραγωγές από το Κρατικό!

Με δύο καινούριες παραγωγές έρχεται να εμπλουτίσει το φετινό του πρόγραμμα το ΚΘΒΕ. Η πρώτη παρουσιάζεται από τις 18 του Νοέμβρη και φέρει τον τίτλο «Οικογενειακή γιορτή». Το έργο είναι του Δανού συγγραφέα και πρωτίστως σκηνοθέτη, Τόμας Βίντερμπεργκ. Πρόκειται για ένα έργο δύσκολο και ασυνήθιστο, το οποίο εξετάζει την φαινομενική ευτυχία και αρμονία αλλά και το πώς αυτή μπορεί να διαταραχθεί. Μια οικογένεια συγκεντρώνεται για να γιορτάσει τα γενέθλια του πατέρα, χωρίς όμως να περιμένει την αποκάλυψη σκοτεινών μυστικών που θα αμαυρώσουν την εικόνα του. Αν αποφασίσετε να τιμήσετε την συγκεκριμένη παράσταση, μια συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να κλείσετε τα εισιτήριά σας νωρίς, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ 
,
Η δεύτερη πρόταση από την Κρατική Σκηνή της Θεσσαλονίκης που προτείνουμε είναι το έργο του Ζωρζ Φεντώ, «Ψύλλοι στα Αυτιά». Έργο που επικοινωνεί κατά έναν τρόπο με το «Faith» που προτείναμε νωρίτερα. Ο Γιάννης Αναστασάκης αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ένα έργο γαλλικό που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις υπό το πρίσμα της απιστίας. Πιο συγκεκριμένα, το έργο διαδραματίζεται στο Παρίσι του 20ου αιώνα και διηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που αμφισβητεί την πίστη του άντρα της στον γάμο τους και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της για να τον ελέγξει. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά των ζευγαριών; Το έργο παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο.
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

Ο Αχιλλέας Ψαλτόπουλος και το Θέατρο Αθήναιον… ξαναχτυπούν!

Μετά το «Μια απλή ερωτική ιστορία», το Θέατρο Αθήναιον επανέρχεται με το έργο «Το Κλουβί με τις τρελές», υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Αχιλλέα Ψαλτόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν θέλετε γέλιο, φρου φρου, χρώματα και ατμόσφαιρα που θυμίζει… Φόλι μπερζέρ σπεύσατε! Το έργο έχει γίνει στο παρελθόν τεράστια επιτυχία καθότι δύο φορές ταινία και φυσικά επιτυχημένο μιούζικαλ.
Στο Αθήναιον θα παρουσιαστεί από πολυμελή θίασο. Η παράσταση βρίσκει το ιδιαίτερο ζευγάρι Ζωρζ και Αλμπέν να διευθύνουν το ομώνυμο με το έργο night club στο Σαν Τροπέ, με τον δεύτερο να εμφανίζεται στο κύριο σόου του υπό το ψευδώνυμο Za Za Napoli. Η αναπάντεχη επιλογή του γιου του Ζωρζ να παντρευτεί θα ταράξει τα νερά και θα μας χαρίσει άφθονο γέλιο. Το έργο θα παρουσιάζεται από 9 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

Το Αυλαία δεν επαναπαύεται ποτέ!

Το Θέατρο Αυλαία δεν θέλει να μένει ποτέ αδρανές και γι’ αυτό φιλοξενεί την ομάδα Angelus Novus από 1 μέχρι και 18 Δεκεμβρίου, στο έργο «Κάτω από το γαλατόδασος» του Dylan Thomas.
Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου, είναι μια παράσταση που έχει φτιαχτεί από ανθρώπους για ανθρώπους. Έργο ποιητικό και ταυτόχρονα αστείο. Αποτελεί την περιγραφή μιας μέρας από τις ζωές των κατοίκων ενός χωριού στην Ουαλία. Θα παρουσιαστεί από έναν θίασο εννιά ηθοποιών σε σκηνοθεσία του Δαμιανού Κωνσταντινίδη.
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

Το Blackbox επανέρχεται με δύο πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις!

Ένα έργο του Tennessee Williams που δεν ανήκει σε αυτά που παρουσιάζονται συχνά ( Λεωφορείον ο Πόθος, Γυάλινος Κόσμος, Γλυκό πουλί της νιότης). Ο λόγος για το έργο «Η Κραυγή» που σύμφωνα με τον ίδιο τον συγγραφέα είναι το καλύτερό του μετά το Λεωφορείον ο Πόθος. Η υπόθεση βρίσκει δύο αδέρφια ηθοποιούς, τον Φελίς και την Κλαιρ να προσπαθούν να σώσουν την παράσταση, καθώς ο θίασός τους τους έχει εγκαταλείψει. Έτσι, αποφασίζουν να παίξουν ένα έργο αυτοσχεδιαστικό και να το αναπτύξουν όπως αυτοί νομίζουν μπροστά στους θεατές. Ένα έργο αυτοαναφορικό, θέατρο εν θεάτρω που αξίζει να του δώσει κανείς μια ευκαιρία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Μάνια Παπαδημητρίου. Η παράσταση παρουσιάστηκε με επιτυχία για δύο σεζόν στο Θέατρο Faust στην Αθήνα και έρχεται στη Θεσσαλονίκη για 3 παραστάσεις (2, 3 και 4 Δεκέμβρη) στο Blackbox.
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ
,
Εξίσου ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα με την πρώτη είναι και η δεύτερη πρόταση από το συγκεκριμένο θέατρο, η οποία θα μείνει στην πόλη μας και για περισσότερες παραστάσεις. Από 6 Δεκεμβρίου, λοιπόν, θα παρουσιάζεται στο Blackbox το έργο «Οιδίνους», του Θανάση Τριαρίδη. Δύσκολο έργο, ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο αναφέρεται στη ζωή ενός ζευγαριού και στην σχέση του ζευγαριού αυτού με τον γιο τους. Τι γίνεται όμως όταν αποκαλύπτεται στον θεατή ότι ο γιος στην πραγματικότητα είναι νεκρός και η μόνη διάσταση στην οποία υφίσταται είναι ο «πρησμένος νους» του πατέρα; Έργο που εξετάζει μια διάσταση νοητική και ψυχολογική της ανθρώπινης φύσης και που επιδιώκει να συνδέσει δύο κλασικά κείμενα, τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και το Ποιος Φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ του Άλμπι. Στην Αθήνα παρουσιάστηκε για δύο χρονιές και αυτό με μεγάλη επιτυχία.

Το Vis Motrix φέρνει… τσίρκο!

Ακόμη δεν ξεχάσαμε την πολύ όμορφη Επιστροφή στο Σπίτι και το Vis Motrix ανήσυχο αποφάσισε να φέρει νέα δουλειά στα θεατρικά πράγματα της πόλης μας. «Νους… Εν Σώματι» ο τίτλος και φαίνεται και αυτή η πρόταση πολύ ενδιαφέρουσα.
Έργο της Σάσας Νάτση, το οποίο φέρει επί σκηνής ό,τι δεν θα περιμέναμε να δούμε ποτέ στο τσίρκο. Την μοναξιά του ανθρώπου, τα προβλήματα, την σκληρή καθημερινότητα. Δύο άνθρωποι αντιμέτωποι με τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και ο ένας με τον άλλο. Πού σταματάει το σόου και πού αρχίζει η πραγματική ζωή; Παρουσιάζεται από 24 του Νοέμβρη και για λίγες παραστάσεις γι’ αυτό βιαστείτε.
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

Παραστάσεις που επιστρέφουν!

Φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή μόνο η περσινή παρουσίαση του θιάσου NoVAN Theatre Group και έτσι θα επιστρέψει στην παράσταση «Απόψε στο Στράτφορντ», από 5 Δεκέμβρη. Η παράσταση είναι και αυτή αυτοαναφορική, καθώς ασχολείται με το ίδιο το θέατρο. Αν θέλετε να δείτε φαρσοκωμωδία με την καλή έννοια νομίζω ότι το Απόψε στο Στράτφορντ είναι αυτό που ψάχνετε. Ένας θίασος που ετοιμάζεται να δώσει μια παράσταση και που δεν μπορεί να φανταστεί τι πρόκειται να συμβεί. Άφθονο γέλιο σε μια κωμωδία με γρήγορη ροή. Θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία.
 
Άλλη μια παράσταση που θα επαναληφθεί είναι το «Κορίτσι μέσα στο σπίτι» του Θεάτρου του Άλλοτε, το οποίο βραβεύτηκε από την Κουλτουρόσουπα ως ο καλύτερος τοπικός θίασος της χρονιάς 2016. Το έργο θα ανέβει στο Μπενσουσάν Χαν για 5 παραστάσεις από 8 Δεκέμβρη. Η παράσταση αυτή είναι ενδιαφέρουσα όχι μόνον λόγω του κειμένου αλλά και λόγω της διαδραστικότητας που την χαρακτηρίζει, καθώς οι θεατές είναι όρθιοι και περιηγούνται μέσα στα δωμάτια του «σπιτιού».
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

Κάτι ξεκαρδιστικό για το τέλος!

«About Sex» της Κατερίνας Βρανά στο Θέατρο Αριστοτέλειον στις 13 και 14 Δεκέμβρη. Όσοι αποφασίσουν να δώσουν την ευκαιρία στη Βρανά θα την ακούσουν να μιλάει για ένα κυριολεκτικά «καυτό» θέμα. Το σεξ. Σύμφωνα με την περιγραφή της παράστασης, το έργο δεν είναι χυδαίο απλά είναι πολύ επεξηγηματικό οπότε αποφύγετε να πάρετε μαζί τα παιδιά σας. Θα απολαύσετε τη Βρανά σε ατάκες έξυπνου χιούμορ, να μιλάει για το σεξ στα περιοδικά, το σεξ στις διαφημίσεις, τις τάσεις στο σεξ, το σεξ στα κοινωνικά δίκτυα και το πορνό. Το γεγονός ότι μιλάει για όλα αυτά χωρίς να γίνεται χυδαία, πράγμα που σχολιάζουν όσοι έχουν δει την παράσταση και καταφέρνει να το κάνει και ξεκαρδιστικά είναι επίτευγμα. Το σίγουρο είναι ότι θα γελάσετε πολύ.
Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ
Τον Δεκέμβρη, μήνα γιορτινό και χαρούμενο, το να δει κανείς μια θεατρική παράσταση σχεδόν επιβάλλεται. Γι’ αυτό διαλέξτε κάτι από αυτά που σας προτείνουμε και βγάλτε άμεσα εισιτήριο. Ή εναλλακτικά περιμένετε διπλές προσκλήσεις από τη σελίδα μας και μένετε συνεχώς συντονισμένοι για να βλέπετε τις γνώμες μας και άλλα θεατρικά νέα! Μην διστάσετε να μας στείλετε για άλλες προτάσεις, ιδέες και γνώμες γι’ αυτά που σας προτείναμε!
 
#Kulturosupa #Θεατρικές Προτάσεις #Θεατρομανία 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Θεατρικές Στήλες

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
Μια λαμπρή μουσική πορεία «Από τον Σκοτεινό Έρωτα στον Ερωτόκριτο»
με 0 Σχόλια 1349 Views

Μια μοναδική μουσική αναδρομή στο μελωδικό κι ευαίσθητο έργο του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Είδε η Μαρία Γρηγοριάδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη